• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۷۸۹۲۵
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۲
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش هزینه‌های تولید چای، منجر به افزایش قیمت چای شد

رئیس سازمان چای کشور: دو سال گذشته سعی شده برای ایجاد امید در بین چای کاران، قیمت برگ سبز چای با توجه به هزینه‌های تولید منطقی‌تر شود.

افزایش قیمت‌ چای طبیعی استبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، رادیو گفتگو در برنامه صبح و گفتگو با آقای حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور درباره افزایش قیمت چای گفتگو کرد.

سوال: چند وقت اخیر اخباری که به دست ما می‌رسد حاکی از گرانی چای است، علت این گرانی را بفرمائید.

جهانساز: یک بخشی از چای مربوط به مواد اولیه است یعنی برگ سبزی که از چای کاران خریداری می‌شود، نهاده‌هایی که چای کاران استفاده می‌کنند، هزینه‌های تولیدی که در کارخانه مترتب است مثل خیلی از گرانی‌های دیگر مشمول این‌ها هم می‌شود، ولی آن چیزی که امسال در بحث چای داخلی بیشتر مطرح بوده قیمت برگ سبز سالیان سال رشد آن چنانی نداشته بنابراین برای چای کاران خیلی صرفه اقتصادی نداشته ورود به باغ کنند، این یکی دو ساله سعی شده که یک مقدار قیمت برگ سبز با توجه به هزینه‌های تولید منطقی‌تر شود. ما امسال یک قلم فقط برگ سبز چای کاران تازه، آن هم قیمت تضمینی که دولت اعلام کرده تقریبا برگ سبز درجه یک ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان که ۵۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و برگ سبز درجه دو ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تقریبا ۶۲ درصد یعنی یک امیدی در چای کاران ایجاد شد که بتوانند باغات را آباد نگهدارند و تولید اتفاق بیفتد در وهله اول و متناسب با برگ سبزی که افزایش قیمت دارد تقریبا نزدیک ۷۰ درصد هزینه‌های تولید مربوط به برگ سبز است هر ۴ و نیم تا ۵ کیلو برگ سبز یک کیلو چای خشک می‌دهد، بنابراین هزینه‌های دیگری که بر خود کارخانه مترتب است برای تولید برگ سبز چای مثل هزینه‌های سوخت، هزینه‌های کارگری متناسب با همین در جامعه افزایشی داشته و تقریبا چای خشک هم به همین نسبت، نسبت به سال گذشته افزایش قیمتی ۵۰ تا پنجاه و خورده‌ای درصد هم داشته است. 

سوال: پس باید این اتفاق می‌افتاد تا چای کار بتواند به کار خودش ادامه دهد.

جهانساز: دقیقا همین است، این هم که قیمت ۵۲ درصد افزایش یافته قیمت تضمینی است یعنی قیمت تضمینی کف قیمت است، مازاد بر این هم خوب برای انگیزه بیشتر چای کار است، شما شاهد هستید ما سالیان گذشته تقریبا شاید در ۲۰ سال گذشته طرح اصلاح ساختار اتفاق افتاد که به نوعی خصوصی سازی سازمان چای سابق که انحصار چای در اختیارش بود، واردات، صادرات و چایی که تولید می‌شد با قیمت پایین تری شاید با هزینه‌های دولتی به بازار عرضه می‌شد، این نظام بهم ریخت یعنی طرح اصلاح ساختار ایجاد شد. خیلی از باغات رها شد، چون صرفه اقتصادی برای چای کار نداشت و کارخانجات ما خیلی آسیب دیدند، این چندسالی که قیمت‌ها سعی شده منطقی باشد کارخانجات به چرخه تولید برگشتند. تقریبا الان ۱۷۶ کارخانه فعالیت می‌کنند، کارخانه رهاشده‌ای تقریبا در استان‌های گیلان و مازندران نداریم، چایکاران امیدوار شدند به چرخه تولید برگشتند، باغات دارد کم کم احیا می‌شود، باغات ما به ۱۵ هزار تا ۱۷ هزار هکتار رسیده بود الان باغات ما تقریبا ۲۰-۲۲ هزار هکتار باغ فعال است و ۵۲ هزار چایکار در این حوزه فعال هستند و کارخانجات دارند فعالیت می‌کنند یک اشتغال تقریبا بالغ بر ۵۲ هزار خانواری بالغ بر ۲ هزار نفر در این فصل مشغول هستند. بنابراین در حوزه چای داخلی به نظر قیمت‌ها خیلی غیرمنطقی نیست با این قیمت‌هایی که در بازار است یا کارخانجات دارند می‌فروشند، سفری که به استان گیلان و مازندران مردم دارند و مغازه‌هایی که برند‌های چای داخلی است به نظرم خیلی نباید غیرمنطقی باشداین قیمت‌ها مگر این که اتفاق خاصی یا قیمت خاصی باشد، ولی عموما همین قیمت‌هایی است که الان حداقل آن ۵۲ -۵۳ درصد میانگین ۵۷ درصد قیمت برگ سبز افزایش پیدا کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی دهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نخستین شکست تیم هندبال بانوان نفت وگاز گچساران
بازگشت اعضای تیم فوتسال کمتر از ۱۷ سال به ایران
فعالیت ۲۲۵ صلح یار در مساجد کرمان
اطلاعیه خاموشی برق در بهمئی و دنا
کتاب «فقه خبر» امروز رونمایی می‌شود
شهرداری چلیچه در مرحله پلی آف
آلودگی هوا در ۱۲ شهر خوزستان
روزی برای ناشنوایان
تجلیل از ملی پوش آباده‌ای اعزامی به المپیک آسیایی
یک برد ویک تساوی برای نمایندگان کرمان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
صعود شاهین گرداب سفلی به تیم اول گروه A
کاهش تصادفات جاده ای نیازمند فرهنگ سازی است
میدان امیر چخماق یزد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آبان ۱۴۰۴)
آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
نخستین شهید محراب، مرزبان فقاهت و جهاد
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ساپینتو: به تیمم افتخار می‌کنم، عالی بودیم
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)