• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۱۸۲۵
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی
معاون وزیر دادگستری:

ایران با ارزش‌های اسلامی موضوع پناهجویان را دنبال می‌کند

معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری ضمن اشاره به اینکه ایران موضوع پناهجویان را بر اساس ارزش‌های اسلامی می‌نگرد و آن را دنبال می‌کند، گفت: رویکرد کشور‌های غربی در قبال پناهجویان انتخابی و گزینشی است.

ایران با ارزش‌های اسلامی موضوع پناهجویان را دنبال می‌کندبه گزارش خبرگزاری صدا و سيما به نقل از ميزان،  سید علی کاظمی، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری ضمن اشاره به برگزاری کارگاه هم‌اندیشی نظام حمایت از کودکان و نوجوانان، گفت: هدف از برگزاری این کارگاه، بررسی چالش‌ها و وضعیت کودکان و نوجوانان غیر ایرانی است که به تنهایی یا به همراه والدین خود وارد کشور ایران شده‌اند و بررسی اثربخشی تلاش‌های انجام شده برای حمایت از آن‌ها و همچنین برنامه‌ریزی بهتر برای هویت اجتماعی، رشد متوازن و تامین آتیه آن‌هاست.

وی با بیان اینکه با جوانان غیرایرانی صحبت‌هایی شد و آن‌ها با حضور در این کارگاه مسائل خود را از نزدیک بیان کردند، اظهار کرد: نهاد‌های دولتی و غیر دولتی نیز که با این کودکان و نوجوانان در تعامل بودند، تجربیات خود را مطرح کردند.

معاون وزارت دادگستری در خصوص رویکرد ایران درباره کودکان و نوجوانان پناهجو، بیان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران براساس سیاست‌های انسان دوستانه خود که برگرفته از ارزش‌های انسانی دین مبین اسلام نسبت به این موضوع است، رویکرد برادری و حمایت از محرومان و مستضعفان را سرلوحه کار قرار داده است.

معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری عنوان کرد: در قانون اساسی اصول متعددی وجود دارد که ضمن احترام به استقلال دیگر کشورها، بر تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی‌دریغ از مستضعفان جهان تأکید دارد، خط امام و رهبری معظم انقلاب هم همواره همین بوده و قوی‌ترین بیانات را در زمینه حمایت از مستضعفان و محرومان داشته‌اند؛ قوانین و مقررات ما هم بعد از انقلاب دستخوش تغییراتی برای دستیابی به این ارزش‌ها شده است.

کاظمی با تأکید بر این موضوع که سیاست ایران همواره سیاست آغوش باز در قبال پناهجویان و آوارگان بوده است، گفت: بر همین اساس دولت جمهوری اسلامی ایران افراد پناهجو را حتی در زمان جنگ تحمیلی، پذیرفت و به ویژه در مورد افغانستان به عنوان کشور دارای پیشینه مشترک دینی، فرهنگی، زبانی و تاریخی که متاسفانه جزء کشور‌های دارای بیشترین پناهجو در دنیاست، بیشترین پذیرش پناهجویان را در ۶ موج مهاجرتی از افغانستان داشته است به گونه‌ای که در هر موج مهاجرتی، جمعیت چند صد هزار نفری وارد ایران شده است.

وی با بیان اینکه دولت ایران با وجود مشکلات و تنگنا‌هایی که در بحث امکانات مطرح است، با روی باز پذیرای این افراد بوده، اضافه کرد: کارگاه مذکور در راستای رویکرد‌های کلی نظام اسلامی ایران و سیاست‌های تحولی دولت برگزار شد تا برنامه‌های بهتری برای ترسیم و تامین آتیه بهتر برای این افراد ارائه و مطرح شود.

کاظمی در بخشی دیگر ضمن اشاره به سیاست کشور‌های غربی در قبال پناهجویان، گفت: برخی کشور‌ها که مدعی حقوق بشر و دفاع از آن هستند، رویکرد گزینشی و انتخابی در قبال افراد پناهجو دارند. آن‌ها با نگهداری بلندمدت پناهجویان در اردوگاه یا زندان، با توجه به ملاحظات مختلف اطلاعاتی، امنیتی، ایدئولوژیک و اقتصادی نسبت به قلاب‌اندازی و انتخاب پناهجویان اقدام می‌کنند.

معاون وزارت دادگستری بیان کرد: رویه بازداشت یا نگهداری بلند مدت در اردوگاه‌ها هیچ‎گاه در دستور کار دولت جمهوری اسلامی ایران نبوده است. جمهوری اسلامی ایران، در چارچوب معیار‌های اسلامی، قانون اساسی و براساس تعهدات بین‌المللی آزادی و سایر حقوق پناهندگان و پناهجویان را برای آن‌ها فراهم کرده و با برگزاری چنین نشست‌هایی در پی تحقق حداکثری آنهاست.

کاظمی، در پایان ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌های ارائه شده، پناهجویان در کشورمان وضعیت بهتری داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف ۵۶۵ قلم لوازم خانگی فاقد مجوز در جوانرود
تاریخ فلسفه فقط فلسفه یونان نیست
اجرای طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع انرژی‌بر
چمران : درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیم
دیدار مردمی رئیس کل دادگستری خوزستان با ۲۱۰  نفر از مراجعه‌کنندگان 
ترکیب تیم ملی هندبال ایران برای حضور در بازی‌های همبستگی اسلامی
راه اندازی ۱۱۴ پایگاه سوادآموزی در مدارس ابتدایی لرستان
درخواست تولیت آستان قدس رضوی برای جلوی از ساخت و ساز‌های نامتناسب در مشهد
همسر شهید سرلشکر فلاحی دار فانی را وداع گفت
بازگشت به زندگی آقایی ۷۱ ساله، پس از احیا موفق توسط پرسنل اورژانس شهری جاجرم
استاندار زنجان به‌عنوان پیشرو در ساماندهی امور جوانان
اجرای کامل برنامه پزشک خانواده در استان همدان
بدون اصلاحات بنیادی، دستیابی به تورم تک‌رقمی رؤیایی دست‌نیافتنی است
پایداری آب روستا‌های باوی با اجرای خط انتقال آب خام تاسیسات شهدای‌ام‌الغریب
آمادگی کامل آذربایجان‌غربی برای زمستان با ۶۷ راهدارخانه فعال
رونمایی از سامانه استعلامات قانون الزام
گرامیداشت ایام فاطمیه در دبیرستان معارف اسلامی صدرای مهریز
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
آتش‌سوزی محدود در بخش NICU بیمارستان کودکان بندرعباس
آمار طلاق در البرز در سه سال گذشته کاهش یافته است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)