• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۳۱۶۹
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱
اقتصادی

شناسایی توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه آباد ایران

مدیر قرارگاه خلاقیت و نوآوری ستاد اجرایی فرمان امام (ره)گفت: نمایشگاه آباد ایران ، دستاندرکاران حوزه محرومیت زدایی را با توانمندیهای شرکت‌های دانش بنیان فعال آشنا می کند.

شناسایی توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه آباد ایرانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما ،برنامه سلام خبرنگار در شبکه خبر، با احمد نیک پور مدیر قرارگاه خلاقیت و نوآوری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) درباره نمایشگاه آباد ایران گفتگو کرد.

سوال: نگاهی داریم به نمایشگاه آباد ایران که در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
نیک پور: برای دور اول فراتر از انتظاری است که داشتیم و ارتباط قابل توجهی ببین افرادی که دست اندرکارند برای محرومیت زدایی و شرکت‌های دانش بنیان شکل گرفت خیلی وقت‌ها خیلی از مسئولین مان و خیلی از دست اندرکاران حوزه محرومیت زدایی شناخت ندارند نسبت به شرکت‌های دانش بنیان و این نمایشگاه سبب شد که توانمندی‌ها عرضه شود و خیلی‌ها آشنا شوند با توانمندی‌هایی که در این حوزه وجود دارد.
سوال: در ایام فعالیت‌هایی که این شرکت‌ها دارند چه نوع حمایت‌هایی را ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) می‌کند؟
نیک پور : این ستاد اولا که مشخصا در سرمایه گذاری در فناوری‌ها و تکنولوژی‌هایی که برای محرومیت زدایی استفاده می‌شوند مشخصا حمایت کند این که مسیر مستقیمی است که در این راه ادامه دارد، اما برای خواست نمایشگاه برای شرکت‌هایی که عرضه می‌کنند خدماتی را که کمک می‌کند به موضوع محرومیت زدایی حمایت‌های بلاعوضی را درنظر گرفتیم که در قبال خرید یا عرضه این خدمت می‌توانند مستقیما از این حمایت بلاعوض مان استفاده کنند شرکت ها.
­سوال: عرصه فعالیت شرکت‌ها برایتان فرقی می‌کند یا هر نوع فعالیتی در قالب دانش بنیان مورد حمایت شما قرار می‌گیرد.

نیک پور : هر کاری که تعریف خلاقیت و دانش بنیان را داشته باشد مطابق قانون و هر کاری که منجر به محرومیت زدایی از یک منطقه مان در هر جای کشور بشود را حمایت می‌کنیم.
سوال : این قرارگاهی که مدیریت آن را برعهده دارید خلاقیت و نوآوری چه برنامه‌هایی را در دستورکار خودش دارد و چه اقداماتی را انجام می‌دهد؟
 نیک پور : اولا گلوگاه‌هایی را که در زنجیره‌های توسعه‌ای مان وجود دارند را شناسایی می‌کنیم به طور مثال می‌گویم در زنجیره خرما اگر بیاییم رقم‌هایی را که کمک می‌کنند به توسعه زنجیره خرما را بیاییم و کشت بافت این‌ها را در کشور حمایت بکنیم و توسعه پیدا بکنند لاجرم زنجیره خرما توسعه پیدا می‌کند و خیلی از مردم مان که در مناطق جنوبی کشور در این زنجیره در حال فعالیتند سبب می‌شود که درآمد‌های بیشتری کسب کنند و خود به خود منجر می‌شود که محرومیت در آن منطقه از بین برود.
سوال : مشخصا از چه نوع برنامه‌هایی حمایت می‌کنید یعنی در اولویت کاری هم ستاد است و هم قرارگاه خلاقیت و نوآوری در ستادی که شما مدیر آنید در قالب مدیریت برنامه‌ای تان بگویید چه برنامه‌ها و چه اقدامات و چه مصادیقی را در دستورکار دارید؟
نیک پور : اولا یک مثال بزنم که دقیق مشخص بشود در مورد چی داریم صحبت می‌کنیم در استان‌های جنوبی داریم خرما‌هایی را کشت می‌کنیم که این خرما‌ها شاید اقبال قابل توجهی در بازار نداشته باشند به طور مثال خرمایی در استان‌های جنوبی کشت می‌کنیم خرمای دشتستان با یک قیمتی فروش می‌رود کشاورز با زحمتی که در فصل خرماپزان باید این خرما را زحمت بکشد و به محصول برساند حمایت می‌کند می‌رساند به محصول باید محصولش بفروشد یا انبارش بکند یا اگر فروخت تعهدی چند ماهه پولش را بگیرد. فرض کنید که کشت بافت خرما‌هایی مثل پیارم یا کشت خرما‌هایی مثل مجول را در کشور توسعه بدهیم الحمدالله این کار شده و در حال انجام است اولا که درآمد فروش هر کیلو خرما برای کشاورز تا ۲۰ برابر بالا می‌رود و تا ۲۰ برابر می‌تواند این درآمد را می‌تواند بالاتر ببرد و دوم این که نه تنها تعهدی نیست این که کشاورز محصولش را بفروش شش ماه دیگر بگیرد به صورت پیش خرید است یعنی قبل از فصل خرما مشتری می‌آید و این خرما را از آن کشاورز پیش خرید می‌کند. در استان خراسان شمالی، جنوبی و خراسان رضوی روی که زنجیره زعفران الان داریم کار می‌کنیم مثال بزنم در موضوع زعفران وقتی کشاورز زعفران را برداشت می‌کند یک فرصت ۲۴ ساعته دارد که این زعفران پاک شود و خشک شود بعضا با روش‌های سنتی این زعفران خشک می‌شده گل زعفران خرد می‌شده و این قابلیت صادراتی را از دست می‌داده فرض کنید الان با یک دستگاه‌های ساده‌ای که می‌تواند هر کشاورزی برای خودش داشته باشد یا مجموعه‌ای باشند که سرویس بدهد در این دوره فصل کوتاه برداشت زعفران به کشاورز‌ها برای این که زعفران نگینی برداشت شود که قابلیت صادراتی دارد زعفران‌هایی با قد و قامت بلندتر این سرویس را هم الان داریم در زنجیره زعفران می‌دهیم همین اتفاق دارد در پسته برای بحث آفلاتوکسین می‌افتد بحث سمی است که در پسته بعد از این که برداشته می‌شود برای این که نگهداری شود و مداومت داشته باشد که به پسته تزریق می‌شود از این دست اتفاقات الان زیاد داریم که شروع شده و در حال انجام است.
سوال : در جمع بندی بگویید که بعد از نمایشگاه آباد ایران برنامه تان چیست؟
 نیک پور : همین مسیر را که قبل از آباد ایران شروع کردیم و سالیان سال است که توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در حال انجام است ادامه خواهیم داد با قوت بیشتری و این که این زنجیره شکل گرفته یعنی این که عرضه کنندگان خدمت با تقاضاکننده‌ها یک جا جمع شده اند حتما اتفاق میمون و مبارکی خواهد افتاد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
با وجود محدودیت منابع آبی ایران به سمت خودکفایی غذایی حرکت می‌کند
جهش اقتصادی زنجان؛ از جذب سرمایه خارجی تا فتح ۵۲ بازار جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)