• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۶۹۲۰
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۸
سیاسی » سیاست خارجی

مهم‌ترین رویکرد دیپلماسی ایران توسعه روابط سیاسی اقتصادی با همسایگان است

دیپلمات ایرانی: مهم‌ترین رویکرد دیپلماسی ایران در دولت سیزدهم نگاه به همسایگان و توجه بیشتر به همکاری و توسعه روابط سیاسی اقتصادی با همسایگان است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه رویداد رادیو گفتگو میزبان جناب آقای محمدرضا فرقانی از دیپلمات‌های باسابقه کشورمان بود تا درخصوص رویکرد ایران در روابط با کشورهای همسایه توضیحاتی بفرمایند.مهم‌ترین رویکرد دیپلماسی ایران در دولت سیزدهم توسعه روابط سیاسی اقتصادی با همسایگان است


سوال: مهم‌ترین راهبرد در دیپلماسی دو جانبه با آسیای میانه و ازبکستان چی هست؟
فرقانی: مهم‌ترین رویکرد دیپلماسی ایران در دولت سیزدهم همان طور که بار‌ها ریاست محترم جمهوری و همین طور وزیر محترم امور خارجه ما و سایر مقامات مسئول ما اعلام کردند نگاه به همسایگان و توجه بیشتر به همکاری و توسعه روابط سیاسی اقتصادی با همسایگان هست در چارچوب همین سیاست تا حالا سفر‌های زیادی را در بالاترین سطوح از مقامات جمهوری اسلامی می‌بینیم که کشور‌ها متقابلا از کشور‌های همسایه به ایران را داشتیم و شاهدش بودیم روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های همسایه که متاسفانه در یک برهه زمانی ۷، ۸ ساله دچار افت شده بود مجددا از توسعه و رونق بیشتری برخودار شده و در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با همه همسایگان خودش دارای بهترین روابط در عالی‌ترین سطوح هست در چارچوب همین سیاست‌ها و همین نگاه به توسعه روابط با همسایگان امروز رئیس جمهور ازبکستان وارد جمهوری اسلامی ایران وارد تهران می‌شود و با همتای خودش جناب آقای رئیسی ریاست محترم جمهور ایران ملاقات و مذاکراتی را خواهند داشت و همین طور وزرا و مقامات همراه رئیس جمهور ازبکستان هم با همتایان خودشان ملاقات خواهند کرد.


سوال: به نظرتان روی چه موضوعاتی دو تا کشور ایران و ازبکستان می‌توانند تمرکز بیشتری داشته باشند که در حوزه تجارت تسهیل انجام شود.
فرقانی:عمده‌ترین موضوعی که در دیپلماسی نگاه به همسایگان مورد توجه است با توجه به تحریم‌های ظالمانه و پولی و مالی که بر علیه جمهوری اسلامی ایران اهمال می‌شود توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجارت است برای این منظور سیاست‌های خوب و مشوقانه‌ای را در پیش گرفته شده هم در ایران و هم در کشور‌های همسایه به همین جهت ما با مشکلاتی که در این زمینه مواجه هستیم این مشکلات یک به یک در حال کم شدن و از بین رفتن است به عنوان مثال ما بزرگ‌ترین مشکل مان پرداخت کالا‌های تجاری است پرداخت هزینه‌های کالا‌های تجاری است که به دلیل تحریم‌های اقتصادی و مالی و بانکی نمی‌توانیم پرداخت کنیم یا نمی‌توانیم دریافت کنیم روش‌های کاملا منطقی را کشور‌ها با ایران در پیش گرفتند از جمله معامله با پول‌های ملی کشور‌ها و همین طور جایگزین کردن یوئان چین و روبل روسیه به عنوان ارز واسط برای تبادل کالا با کشور‌های همسایه به ویژه کشور‌های آسیای مرکزی هست مشکل دیگری که معمولا وجود داشت حمایت‌هایی که باید از تجار می‌شد که خوشبختانه دستور العمل‌های بسیار خوبی صادر شده و در حال حاضر سفارت‌های خانه‌های جمهوری اسلامی ایران دراین کشور‌ها و همین طور وزارت امور خارجه و دولت جمهوری اسلامی ایران از تجار حمایت کامل را دارند و متقابلا از تجار آن کشور‌ها که بخواهند با کشور‌ها کار بکنند همه گونه تسهیلات کنسولی را برایشان فراهم می‌کنند.


سوال:پس به نظرتان مذاکرات دو کشور بیشتر حول حوزه اقتصاد صورت بگیرد درست است؟
فرقانی: قاعدتا بیشتر ابعاد تجاری و اقتصادی خواهد داشت و ما شاهد توسعه روابط تجاری و اقتصادی خواهیم بود با ازبکستان و البته در کنار آن توسعه روابط سیاسی و همین طور با توجه به نزدیکی دیدگاه‌های سیاسی که بین ایران و ازبکستان نسبت به مسائل منطقه‌ای به ویژه بحران افغانستان و بحران‌های دیگر بین المللی وجود دارد روی آن تاکید خواهد شد مهم‌ترین بعد روابط ایران وبا ازبکستان بعد از مسائل اقتصادی فرهنگی خواهد بود با توجه به این که ازبکستان مهد تمدن کهن ایران زمین است و شهر‌هایی مثل سمرقند وبخارا و .. و بسیاری از مراکز تمدنی ایرانی در حال حاضر در خاک ازبکستان واقع شدند و پیشینه تاریخی مشترکی که بین ایران و ازبکستان هست بر روی آن‌ها هم تاکید خواهد شد و ما در این زمینه توسعه و گسترش گروه‌های توریستی و گردشگری را در ابعاد مختلف مانند گردشگری‌های علمی و فرهنگی و تور‌های سلامت را خواهیم داشت با ازبکستان.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
تمدید مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تمدید بخشودگی ۷۰۰ میلیون تومانی جرایم مالیاتی تا ۱۴ اسفند
تامین حدود ۶۷۰ تن میوه و خرمای تنظیم بازار در آذربایجان شرقی
آغاز سرمایه‌گذاری‌های صنعتی در منطقه ویژه جازموریان در آینده نزدیک
آتش در تالاب انزلی فروکش کرد
بازدید معاون رئیس‌جمهور از سردخانه محصولات کشاورزی جیرفت
آزاد‌سازی اراضی ملی در لاهیجان
پیش بینی بارش های پراکنده در ارتفاعات سمنان
تلاش‌ها برای مهار آتش سوزی تالاب انزلی
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
احداث سومین شهرک صنعتی در ملکان
دومین رویداد ۲۴ ساعته «طنین» ویژه بانوان رسانه‌ای در یاسوج
جریمه میلیاردی فرجام مشاور املاک متخلف در رشت
حریق در تالاب انزلی
رمضان ماه خدا بخشش و رحمت آمد
رهاسازی ۶ بهله پرنده شکاری تیمارشده در طبیعت استان البرز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی 
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
روسیه: حمله مجدد به ایران بازی با آتش است
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)