• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۹۵۷۴۶
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

دهه هفتاد دوره ممیزی‌های سختگیرانه و اتمام ممنوعیت ویدیوکاست‌ها

کارشناس سینما گفت: دهه هفتاد با اتمام ممنوعیت ویدیو، بحث سمعی و بصری و موسسات رسانه‌ای باز شد، اما سختگیری‌های زیادی در اکران فیلم‌ها دیده می‌شد.


دهه هفتاد دوره ممیزی‌های سختگیرانه و اتمام ممنوعیت ویدیوکاست‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیرعباس صباغ در گفتگو با برنامه «گفته‌های ناگفته» رادیو تبیین اظهار کرد: یکی از اتفاقاتی که در دهه ۷۰ رخ داد استعفای محمد خاتمی وزیر وقت ارشاد در دی ماه ۱۳۷۰ بود که به خاطر شدت گرفتن اعتراضات و انتقاداتی که به نحوه مدیریتش در وزارتخانه بود انجام شد.
وی ادامه داد:، اما با مخالفت رئیس جمهور تا بعد از جشنواره سال ۷۰ به مسئولیت خود ادامه می‌دهد، تا سوم خرداد ۷۱ که دوباره مجبور به استعفاء شده و در نهایت با استعفایش موافقت می‌شود.
این کارشناس سینما بیان کرد: در فروردین ۷۱ انتخابات مجلس برگزار شد و مجلس چهارم با ریاست ناطق نوری و نایب رئیسی حسن روحانی شروع به فعالیت کرد، مجلس چهارم خط فکریش کاملا با مجلس سوم متفاوت بود.
صباغ افزود: مجلس سوم دست روحانیون مبارز بود که محمد خاتمی هم یکی از اعضای مهم آن بود؛ بعد از استعفای محمد خاتمی، علی لاریجانی به سمت وزیر ارشاد منصوب شد، ولی بعد از یک ماه به ریاست صدا و سیما در آمد.
وی ادامه داد: در دوره لاریجانی بحث ممنوعیت ویدیو‌ها رفع و طرحی از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه می‌شود که در نهایت استفاده از تجهیزات سمعی بصری و فعالیت ویدئوکلوپ‌ها از اواخر نیمه دوم ۷۲ قانونی و رسمی شود؛ کرایه فیلم‌ها از این دوره است که مرسوم می‌شود.
این کارشناس سینما بیان کرد: بعد از این دوره میرسلیم به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب می‌شود، ایشان در روزی که انتخاب شد با عنوان اینکه به سختی با تهاجم فرهنگی مبارزه خواهد کرد توانست ۱۷۸ رای بیاورد، اما وقتی روزنامه رسالت در رابطه با ماهوراه از او سوال کرد گفت «ما باید از ماهواره درست استفاده کنیم و به مسائل بزرگ دنیا برسیم!».
صباغ خاطر نشان کرد: فیلم نادر ابراهیمی با عنوان «آب باد خاک» یک فیلم هنری است، ولی قصه ندارد و موضوعش در رابطه با مهاجرت افغانستانی هاست. این فیلم براساس چند عکس شکل گرفته است. بعد از این فیلم نادر ابراهیم از کشور مهاجرت کرد.
وی ادامه داد: فیلم «سایه خیال» که براساس زندگی «حسین پناهی» نوشته شده نیز در این سال تولید شد. در این فیلم عزت الله انتظامی، حمید جبلی و حسین پناهی بازی می‌کنند و مسعود جعفری جوزانی هم نویسنده این فیلم بود، این فیلم جزء فیلم‌های مهم این دوران است.
این کارشناس سینما «رد پای گرگ» را یکی دیگر از فیلم‌های مهم این دوران و یکی از بهترین فیلم‌های مسعود کیمیایی معرفی کرد و گفت: این فیلم دچار ممیزی‌هایی می‌شود که سال‌های بعد این ممیزی‌ها را علنی می‌کنند، در این ممیزی آمده بود «خنده‌های اول فیلم کم شود تا فیلم جلف نباشد، در چند مورد زن رضا در خیال اوست حرکت‌های جنسی دارد که باید حذف شود! در ترمینال موزیک بدی پخش می‌شود، خیلی کم شود، در مکالمه صادق و رضا این عبارت که «این روز‌ها روز‌های هفت تیر و کلت است باید حذف شود» این نمونه‌ای از سخت گیر‌های آن دوران است. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشدید نظارت‌ها بر شکار همزمان با اوج مهاجرت پرندگان
انتقال پنج مصدوم تصادف در اصفهان به بیمارستان کاشانی
یلدای مازندرانی ها، شب هم نشینی و نغمه ها
واریز اعتبار کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم
ارسال ۱۹۱ مقاله به دبیرخانه کنگره بین المللی غدیر
فعالیت ۱۴۴ معدن در استان بوشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود و مهدیشهر
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان ( دوشنبه اول دی ماه ۱۴۰۴)
شب چله و حافظ خوانی
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
تامین آب برای کشت بهاره در چایپاره
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( دوشنبه اول دی ماه۱۴۰۴)
برگزاری جشن شب یلدا در پادگان شهید برخورداری عجب شیر
تامین آب شرب پایدار اولویت اصلی فرمانداری کلیبر
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
توزیع ۷۰۰ بسته یلدایی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
۲۴ محور شریانی و غیر شریانی مسدود است
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)