• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۹۸۸۳۲
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

مهمترین رویداد‌های بورس کالا در هفته گذشته

معامله حدود ۳۸ میلیون تن محصول در بهار و عبور ارزش معاملات گواهی سپرده کالایی از ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از جمله مهمترین رویداد‌های بورس کالا در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از کالاخبر، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یکی از مزایای بورس کالای ایران، شفافیت و قابل رصد بودن معاملات برای همگان از جمله سیاست گذاران است به طوریکه کمبود یک محصول در بازار خیلی سریع بر تابلوی معاملات نمایان می‌شود و سیاست گذار امکان تصمیم سریع و دقیق برای جبران کمبود را دارد؛ رییس سازمان بورس با اشاره به همین مزیت بورس کالا گفت: رقابت بالا برای خرید یک محصول در بورس کالا، نشان دهنده یک اختلال در بازار است که این اختلال می‌تواند در قیمت غیرمنطقی پایه، کمبود عرضه یا موارد دیگر باشد.
مجید عشقی بیان کرد: رویکرد ما در بازار سرمایه ایجاد زمینه برای حضور فعال بخش خصوصی در بورس و تامین مالی مورد نیاز آن‌ها برای رسیدن به اهداف اقتصادی است. اگر بین بخش خصوصی و صاحبان صنایع با بازار سرمایه ارتباط مستمر برقرار شود، شاهد تحول در عرصه اقتصادی کشور خواهیم بود.
وی تصریح کرد: سیاست ما در بورس کالا کشف عادلانه قیمت است نه ایجاد رقابت، چراکه رقابت کاذب نشان‌دهنده یک اختلال است. وقتی مشکل جدی در حوزه رقابت یک محصول اتفاق می‌افتد باید به دنبال راهکار بگردیم. مشخصا در مورد پت پتروشیمی و نساجی و نیز برخی گرید‌های PP، نیازمند واردات هستیم.

دوران قبل از راه اندازی بورس کالا را از یاد نبرده ایم
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: شرایط بازار و صنعت قبل از تاسیس بورس کالا را از یاد نبرده‌ایم، زمانی که شرکت‌های تولیدی به دلیل قیمت گذاری دستوری رمقی برای توسعه نداشتند و اگر هم توسعه‌ای شکل می‌گرفت، ناشی از تزریق دلار‌های نفتی بود. اما در این سال‌ها به واسطه سازوکار بورس کالا، شرکت‌های تولیدی توسعه یافته‌اند و امروز به عنوان پیشران‌های اقتصاد ایران شناخته می‌شوند.
علی رستمی درباره اهمیت بورس کالا در تسهیل تامین منابع مالی در اقتصاد ایران گفت: اگر موفقیتی در شرایط کنونی در توسعه اقتصاد صنعتی ایران شکل گرفته، بخش قابل توجه آن مرهون بازار سرمایه به خصوص بورس کالاست.
وی تصریح کرد: بسیاری از بنگاه‌ها قبل از راه‌اندازی و تاسیس بورس کالا، رمقی برای توسعه نداشتند و اگر هم توسعه‌ای صورت می‌گرفت ناشی از تزریق دلار‌های نفتی بود. این در حالی است که توسعه امروز بنگاه‌ها ناشی از فعالیت‌های واقعی و سود عملکرد شفاف شرکت‌ها در بورس کالاست نه سود‌های موهومی.

پیش بینی رشد ۸۰۰ هزار تنی فروش مواد پلیمری در بورس
عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: مجموع حجم معاملات محصولات پلیمری در بورس کالا با جهش حدود ۸۰۰ هزار تنی به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱رسید که پیش بینی می‌شود با ادامه این روند رو به رشد، حجم معاملات محصول‌های پلیمری در سال ۱۴۰۲ با افزایش بیش از ۸۰۰ هزار تنی به حدود ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار تن برسد.
برمک قنبرپور با اشاره به آمار معاملات مواد پلیمری در بورس کالا اشاره کرد و گفت: میزان عرضه محصول‌های پلیمری در بورس کالا در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ تفاوت چندانی نداشت و از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن به رقم ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید، اما تقاضا با رشد یک میلیون تنی مواجه شد و از ۵ میلیون و ۷۰۰هزار تن به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید.
وی ادامه داد: مجموع حجم معامله محصول‌های پلیمری در بورس کالا نیز با جهش حدود ۸۰۰ هزار تنی مواجه شد و از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱ رسید. حجم معاملات محصولات پلیمری در بورس کالا در سال ۱۴۰۲ از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار تن برسد و افزایش ۸۰۰ هزار تنی را تجربه کند.

۳۷.۸ میلیون تن محصول در بورس کالا معامله شد
در سه ماهه نخست امسال ۳۷ میلیون و ۸۷۸ هزار و ۹۹۴ تن انواع کالا و محصول به ارزش بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالای ایران دادوستد شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از رشد ۴۵ درصدی در حجم و ۶۸ درصدی در ارزش معاملات حکایت دارد؛ در سه ماهه نخست پارسال بیش از ۲۶ میلیون تن کالا به ارزش ۲۰۸ هزار میلیارد تومان معامله شد.
در سه ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۲، تالار محصول‌های صنعتی و معدنی بورس کالا میزبان معامله ۳۲ میلیون و ۴۱ هزار و ۲۷۱ تن انواع کالا و محصول و یک هزار و ۸۸۳ دستگاه خودروی تجاری در مجموع به ارزش بیش از ۲۳۵ هزار میلیارد تومان بود.
در سه ماهه نخست امسال در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی، ۵ میلیون و ۵۱۴ هزار و ۸۰ تن انواع کالا و محصول به ارزش بیش از ۱۰۹ هزار و ۳۴۹ میلیارد تومان به فروش رسید.
تالار کشاورزی هم شاهد معامله ۴۰۰ کیلوگرم زعفران به ارزش ۱۲.۸ میلیارد تومان بود. بازار فرعی نیز میزبان معامله بیش از ۳۲۳ هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش بیش از ۵ هزار و ۶۵۵ میلیارد تومان بود.

ارزش معاملات گواهی سپرده کالایی از ۹.۷ همت عبور کرد
روند معاملات گواهی سپرده کالایی در بازار مالی بورس کالای ایران حکایت از رشد ارزش معاملات در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. ۱۷۶ میلیون گواهی سپرده کالایی به ارزش ۹.۸ هزار میلیارد تومان در بازار مالی بورس کالا در بهار سال جاری معامله شد که با افزایش ۷۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبه رو بود.
بازار مالی بورس کالا در سه ماهه نخست امسال (فروردین تا خرداد ۱۴۰۲) شاهد معامله ۱۷۵ میلیون و ۸۵۸ هزار و ۱۵۱ گواهی سپرده کالایی به ارزش ۹ هزار و ۷۹۲ میلیارد تومان بود که بیشترین حجم مربوط به سیمان و بیشترین ارزش مربوط به تمام سکه طلا بود. حجم و ارزش معاملات گواهی سپرده کالایی در سه ماهه نخست پارسال ۲۶۴ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۸۹۳ گواهی به ارزش ۵.۵ هزار میلیارد تومان بود.

استقبال بهاری از صندوق‌های سرمایه گذاری کالایی
بررسی بازار‌های مالی و مشتقه بورس کالای ایران در بهار ۱۴۰۲ از افزایش قابل توجه دادوستد‌ها به خصوص در حوزه صندوق‌های کالایی حکایت دارد. بازار مالی بورس کالا شامل سه بازار گواهی سپرده کالایی، صندو‌های کالایی و اوراق سلف موازی استاندارد در بهار امسال در مقایسه با سال گذشته با افزایش ۲۱۹ درصدی در حجم و ۲۲۵ درصدی در ارزش معاملات همراه بود.
در سه ماهه اول امسال در بازار ابزار‌های مالی بورس کالا ۴ میلیارد و ۷۵۹ میلیون قرارداد به ارزش ۲۹.۵ هزار میلیارد تومان منعقد شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش ۲۱۹ درصدی در حجم و ۲۲۵ درصدی در ارزش همراه بود.
در این بازار علاوه بر انعقاد ۱۶۹.۵ هزار گواهی سپرده کالایی به ارزش ۷.۵ هزار میلیارد تومان، شاهد دادوستد ۷.۹ میلیون اوراق سلف موازی استاندارد به ارزش ۲.۴ هزار میلیارد تومان و معامله ۴ میلیارد و ۵۸۲ میلیون واحد صندوق سرمایه گذاری به ارزش ۱۹.۵ هزار میلیارد تومان بودیم.

رشد ۹۸ درصدی ارزش معاملات بازار مشتقه
در سه ماهه نخست امسال در بازار مشتقه نیز ۵۳۸ هزار قرارداد به ارزش ۷ هزار و ۲۱۴ میلیارد تومان دادوستد شد که از لحاظ ارزش معاملات با افزایش ۹۸ درصدی روبه‌رو بود.
به این ترتیب در بازار مشتقه ۵۳۲ هزار قرارداد آتی به ارزش ۷.۲ هزار میلیارد تومان معامله شد که با افزایش ۱۰۳ درصدی در ارزش همراه بود.
همچنین در این بازار بیش از ۶ هزار قرارداد اختیار معامله (آپشن) به ارزش ۴.۶ میلیارد تومان منعقد شد. از این میزان، ۲ هزار و ۱۱۶ قرارداد به ارزش ۲.۱ میلیارد تومان از نوع قرارداد اختیار معامله و ۴ هزار و ۲۳ قرارداد به ارزش ۲.۵ میلیارد تومان از نوع قرارداد اختیار آتی (اختیار معامله مبتنی بر کالا) بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح چهار طرح در مبارکه
ضعف آنتن تلفن همراه و اینترنت درشهرک فرزان شهرستان قدس
پس گرفتن بیش از ۱۵ هزار مترمربع زمین ملی در خوزستان از متصرفان
بهره‌برداری ازطرح بزرگ آبرسانی به ۸۱ روستای میاندوآب
نقش ممتاز ابوالعباس اسفراینی در حفظ زبان فارسی 
همایش اقتدار بسیجیان در بوکان
رونمایی از تجهیز موزه‌های آذربایجان‌شرقی به کیوآرکد‌های دو‌زبانه
با دستور ترامپ مهاجرت از افغانستان به آمریکا متوقف شد
پلمپ هشت واحد آلاینده ی هوا در شهرستان ورامین
نایب قهرمانی جوادی در دسته ۷۹ کیلوگرم
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
تفکر بسیجی اثربخش‌ترین رویکرد برای حل مسائل کشوراست
خبر‌های خوش سیستان و بلوچستان از پیشرفت و آبادانی
سردار نقدی: بسیج نسخه اعجازآمیز سپاه در برابر همه توطئه‌هاست
اختتامیه مسابقات قرآنی در میامی
واردات گوشت از افغانستان انجام خواهد شد
برگزاری کارزار خدمت در رباط کریم و نمایشگاه‌های بسیج در بهارستان
خراسان شمالی ظرفیت ویژه در بخش مفاخر دارد
دستگیری شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده گدار
مذاکرات متوازن و منصفانه را مد نظر قرار خواهیم داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)