پخش زنده
امروز: -
کشت جایگزین یکی از روشهای جدید علمی برای مدیریت کم آبی و افزایش بهره وری در واحد سطح است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، استفاده از کشت جایگزین با محصولاتی متناسب با شرایط اقلیمی کشور، علاوه بر افزایش ضریب خوداتکایی در محصولات اساسی، میتواند نقش بسزایی در تامین نهادههای دامی کشور داشته باشد.
احمدی کارشناس کشاورزی میگوید استفاده از کشت جایگزین و بذرهای اصلاح شده یکی از این راهکارهاست که در شرایط فعلی میتواند باعث افزایش درآمد کشاورزان، کاهش آثار خشکسالی و ارتقای بهره وری از منابع آاب و خاک کشور شود.
احمدی افزود در این ارتباط یکی از کشاورزان در منطقه ورامین توانسته است با ارقام اصلاح شده بذر و جایگزین کردن با کشت گندم، میانگین بهره برداری از هر هکتار را از ۳ تن به ۱۰ تن افزایش دهد.
ناخدا رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی میگوید به کشارزانی که در مناطق سخت محیطی مشغول کشت هستند و گیاهانی را کشت میکنند که به دلیل شرایط تغییر اقلیم امکان تولید ندارند و یا از آب و مواد غذیی کافی برای تامین نیاز گیاه برخوردار نیستند و یا نمیتوانند عملکرد اقتصادی از آنها داشته باشند گیاهان دیگری به عنوان گیاهان جایگزین اقلیم سازگار، به آنها معرف میشود.
طبق آمار سازمان تحقیقات، آموزش وتروریج کشاورزی استفاده از ارزن علوفهای در کشت جایگزین به جای ذرت، حدود ۲ برابر افزایش بهره وری داشته است.
رسیدن به این بخش از بهره وری نیازمند ارزش گذاری و اولویت بندی به نهادههای تولید است و
صلاحی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران میگوید دیده شدن ارزش نهادههای کشاورزی در تولید به معنای افزایش قیمت و ایجاد نارضایتی نیست بلکه دیده شدن ارزش
عوامل زنجیره تولید مانند آب، خاک و نیروی انسانی است.
نجفی مدیر یک شرکت دانش بنیان که در یکی از مزارع نوآور و بهره ور که بخش مهمی از نهادههای دامی مورد نیاز خود را با استفاده از دانش و کشت جایزگزین تامین میکندمی گوید حدود ۸۰۰ هکتار اراضی کشاورزی در این مجموعه زیر کشت میرود و در حوزه تولید علوفه و پژوهش روی ارقام گندم و بحثهای تحقیقی وتطبیقی مانند علوفههای مقاوم به گرما و خشکی وعلوفههای زمستانی کار میشود.