• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۹۹۳۸۴
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی
گام بزرگ دستگاه قضا در بومی سازی تجهیزات پزشکی؛

ایران جزو ۵ کشور سازنده نمونه‌گیر خودکار

رونمایی از دستگاه بومی سازی شده اتوسمپلر (نمونه گیر خودکار) در هفته قوه قضائیه ۱۴۰۲، بیانگر اقدام عملی دستگاه قضا برای تحقق خدمت رسانی هر چه بهتر به مردم و اقدام برای کاهش اطاله دادرسی است.

نمونه‌گیر خودکار ایرانی با ۱۳ مزیت بیشتر از نمونه گیر‌های خودکار خارجیبه گزارش خبرگزاری صدا و سيما، اتوسمپلر (نمونه گیر خودکار) دستگاهی است که به طور خودکار و بدون دخالت کاربر، نمونه‌ها را از سینی آن برمی دارد و به دستگاه آنالیز GC و GC-MASS و HPLC تزریق می‌کند.

نیاز به دقت زیاد و تکرار پذیری در تزریق و همچنین استفاده تمام وقت از ظرفیت‌های بالای دستگاه‌های آنالیز، ضرورت استفاده از اتوسمپلر‌ها را دو چندان کرده است.

بومی سازی دستگاه نمونه گیر خودکار، یکی دیگر از خدماتی است که مرکز تحقیقات پزشکی قانونی طی سال جاری آن را به انجام رسانده است.

این دستگاه از جمله تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه‌های سم‌شناسی به شمار می‌رود و قابلیت نصب بر روی دستگاه GC و GC-MS و حتی HPLC را دارد و قابلیت تزریق ۱۲۰ نمونه را به صورت خودکار دارد که این میزان تا ۵۰۰ نمونه قابل افزایش است و توانایی کارکرد تا ۸ روز پیاپی را دارد.

نمونه‌گیر خودکار ایرانی برخلاف دستگاه‌های مشابه خارجی خود قابلیت اضافه کردن افزونه‌های مختلف مانند HEADSPACE و SPME را نیز در یک سیستم دارد.

دستگاه اتوسمپلر، که در آزمایشگاه‌های سم شناسی کاربرد دارد و با افزایش میزان کار می‌تواند به کاهش زمان پاسخگویی در این بخش کمک زیادی کند و در آزمایشگاه مرکز تشخیصی و آزمایشگاهی استان تهران در حال استفاده است.

تزریق نمونه در ۱۴ روز پیاپی توسط دستگاه اتوسمپلر
احدی مشاور مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور در خصوص ویژگی‌ها و جزئیات عملکرد دستگاه اتوسمپلر، بیان کرد: دستگاه اتوسمپلری که در هفته قوه قضائيه از آن رو نمایی شد یک دستگاه تزریق کننده اتوماتیک است.

وی افزود: زمانی که نمونه‌های زیستی و غیرزیستی در صحنه جرم یا سالن تشریح گرفته می‌شود، این نمونه‌ها پس از تخلیص در دستگاه اتوسمپلر قرار داده می‌شوند و در ادامه نمونه به صورت اتوماتیک به دستگاه آنالیز در قالب‌های جی سی مس،‌ای پی ال سی، جی سی، ال سی مس، تزریق می‌شود.

مشاور مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: از آنجایی که انجام شدن این فرآیند توسط نیروی انسانی بسیار دشوار است، کاربرد این دستگاه بر صحیح بودن تشخیص داده شده کمک کننده است و به واسطه استفاده از این دستگاه می‌توانیم تعداد نمونه‌های قابل توجهی را در بازه زمانی به دستگاه تزریق کنیم.

احدی با بیان اینکه مدت بازه زمانی تزریق نمونه به دستگاه اتوسمپلر بستگی به هر نمونه خاص خود دارد، گفت: این دستگاه تا ۱۴ روز پیاپی می‌تواند نمونه تزریق کند و در جهت اینکه اطاله دادرسی نداشتیم باشیم، بسیار کمک حال خواهد بود و در روند پاسخ دهی به پرونده‌های قضایی نیز شاهد افزایش راندمان کاری خواهیم بود.

مشاور مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور ادامه داد: قبل از تولید این دستگاه، نمونه‌های زیستی و غیر زیستی هموژیناسیون می‌شدند و تخلیص و استخراج نمونه‌ها صورت می‌گرفت تا ماده موثره از نمونه خارج شود و در ادامه نیز آن ماده موثره به صورت نمونه‌ای دیگر داخل دستگاه قرار داده می‌شود و در طی این فرآیند برای تزریق خودکار نمونه اقدام می‌شد.

وی افزود: دستگاه بومی سازی شده بر خلاف مشابه آمریکایی ۱۵ نمونه ای، ۱۲۰ نمونه‌ای است و می‌تواند ماژور‌های دیگری را به صورت مجتمع در این دستگاه استفاده شود، اما در مدل‌های آمریکایی این دستگاه به صورت مجزا خریداری می‌شود.

احدی گفت: ۸ سنسور موقعیت یاب نیز در حال فعالیت بر روی دستگاه هستند و در صورت وجود خطا، آن را به اپراتور اعلام خواهد کرد.

«نمونه‌گیر خودکار» ایرانی، ۱۳ مزیت بیشتر از نمونه گیر‌های خودکار خارجی دارد
طبق اعلام دست‌اندرکاران تولید دستگاه نمونه‌گیر خودکار، ساخت این دستگاه (به جز دوره تحقیقاتی)، شش ماه زمان برده است؛ نمونه‌گیر خودکار ایرانی ۱۳ مزیت بیشتر از نمونه گیر‌های خودکار خارجی دارد.

هزینه ساخت آن یک دهم نمونه‌های خارجی است و در تولید این محصول از توان شرکت‌های دانش‌بنیان نیز استفاده شده است. ضمن آنکه جمهوری اسلامی ایران با ساخت دستگاه نمونه‌گیر خودکار، جزو ۵ کشور سازنده این محصول است. پیش از ایران، تنها کشور‌های ژاپن، سوئیس، ایتالیا و آمریکا موفق به ساخت دستگاه اتوسمپلر شده بودند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید دیوان عالی کشور بر تقویت آموزه‌های دینی در کاهش جرایم
کاهش واردات و کسری تجاری آمریکا با تعرفه‌های ترامپ
برنامه ریزی برای برگزاری رزمایش خدمت در سمنان
انار پربار آزادتپه؛ موتور محرک اقتصاد روستا
افتتاح دهکده گردشگری گلابر استان زنجان با حضور وزیر میراث فرهنگی
آغاز اجرای طرح‌های پیشران در اصفهان
کالابرگ در دوراهی انتخاب
کشتی فرنگی بازی‌های همبستگی اسلامی؛ هدایتی چهارمین طلایی ایران
بدرقه تا بهشت
ترمیم شکاف حقوق دوران خدمت و بازنشستگی
افتتاح مجتمع آب‌رسانی به دو روستای شهرستان صالح‌آباد با ۲۲ میلیارد تومان هزینه
بازدید نخست‌ وزیر داغستان از ظرفیت‌های بندر کاسپین
مشاغل نو با ایده‌های نو درمسیر تولید
تن پوش نو برقامت گردشگری پاییزی در کهگیلویه و بویراحمد
صرفه‌جویی ۷۵ میلیارد دلاری با توسعه صنعت سی‌ان‌جی
روزی برای نوزادانی که زودتر از موعد متولد شدند
هشدار مسمومیت با گاز در نیمه سرد سال
تجلیل از کتابداران و کتاب خوانان نمونه استان اردبیل
گشایش نمایشگاه کتاب در یاسوج
بازگشت تراز گردشگری خارجی کشور به رشد مثبت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)