• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۰۰۶۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۵
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
وزیر اقتصاد:

بانکها در استانها مکلفند حداقل ۵۰ درصد سپرده‌های استان را صرف عمران همان استان کنند

وزیر اقتصاد با تاکید بر تشدید نظارت وزارت اقتصاد بر عملکرد بانک‌ها گفت: بانک مرکزی در بخشنامه‌ای بانک‌ها را مکلف کرده حداقل ۵۰ درصد سپرده‌ها باید جذب پروژه‌های عمرانی یا تسهیلات همان استان شود در غیر اینصورت امکان توسعه شعب از بانک‌های متخلف در استان‌ها گرفته می‌شود.

هشدار وزیر اقتصاد درباره عملکرد بانکهای خصوصی
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما شبکه خبر در خبر ساعت۱۴ با وزیر امور اقتصادی ودارایی  آقای خاندوزی گفتگو کرده است.

سوال: سلام بر شما، با توجه به اطلاعاتی که در خصوص بنگاه داری بانک‌ها منتشر شده، بفرمائید این بانک‌ها با سپرده‌های مردم چکار می‌کنند و آیا سامانه نظارتی سمات برای پیشگیری از این تخلفات کارکردی داشته است؟

خاندوزی: سلام خدمت شما و همه مردم عزیز، یکی از دغدغه‌های دولت مسئله عدالت منطقه‌ای در دسترسی به تسهیلات بانکی است که به برخی از استان‌ها و مناطق کشور بسیار دور هستند و فاصله زیادی دارند و برخی از استان‌ها دسترسی‌های خیلی بیشتری دارند در جریان سفر‌های استانی آقای رئیس جمهور هم یکی از پرتکرارترین موارد نارضایتی این بود که برخی از بانک‌های کشور منابع و سپرده‌های مردم آن استان را جمع می‌کنند، اما فقط بخش ناچیزی از آن را صرف پروژه‌های خود استان می‌کنند و بیشتر مقصد این سپرده‌ها حرکت به سمت دو یا سه استان ویژه و برخوردار است و محرومیت سایر استان‌ها، طبق اطلاعاتی که به دست آمده نشان می‌دهد این وضعیت در اکثر استان‌های کشور شایع است به صورت نمونه عرض کنم در استان بوشهر در حالی که نسبت تسهیلات به سپرده بانک‌های دولتی حدود ۸۳ درصد است، چون می‌دانید حدود ۸۵ یا ۸۶ درصد دیگر استفاده کامل از تمام سپرده‌های استان است برای همان استان، این نسبت در مورد یکی از بانک‌های غیردولتی ۶ درصد، یک بانک غیردولتی دیگر ۵ درصد و یک بانک غیردولتی دیگر ۳ درصد است به این معنا که ۹۷ درصد سپرده‌های مردم آن استان به خارج استان و به پروژه‌هایی که صرفا یکی دو استان برخوردار یا پایتخت است استفاده می‌شود. در مورد کرمانشاه به همین ترتیب این نسبت برای بانک‌های دولتی ۹۶ درصد است یعنی بالاتر از آن حدی که انتظار می‌رود به لحاظ قانونی، اما برخی از بانک‌های غیردولتی ۱۳ درصد، دو بانک هستند که ۱۱ درصد منابع جذب شده در استان را به خود پروژه‌های استان برمی گردانند و یک بانک است که فقط ۶ درصد آن را برمیگرداند، استان کهگیلویه و بویر احمد، استان آذربایجان شرقی، استان چهارمحال و بختیاری به همین ترتیب دو بانک هستند که ۴ و نیم یا ۵ درصد سپرده‌های مردم استان را صرفا در خود همان استان سرمایه گذاری می‌کنند بقیه را در استان‌های برخوردار و مرکزی کشور، استان قم، همدان و به همین ترتیب این فهرست مشخصی است که تلاش ما این است که انشاالله با تدابیری که بانک مرکزی اتخاذ خواهد کرد بتوانیم این نابرابری و بی عدالتی را اصلاح کنیم.

سوال: این که شما آمار استان‌ها را به تفکیک تا حدودی بیان کردید اگر متوسط و میانگین کشوری را در خصوص عدد نسبت تسهیلات به سپرده هم دارید بفرمائید.

خاندوزی: این عدد میانگین برای هر استان و هر بانک متفاوت است، به همین جهت هم است که برای کل کشور نمی‌شود یک عدد را با دقت و به شکل کارشناسی بیان کرد، اما مسئله مهم این است که این موضوع مورد توجه دولت قرار گرفته بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم در یک بخشنامه بسیار خوب حداقل ۵۰ درصد را مکلف کرده است که بانک‌ها باید از سپرده‌هایی که از مردم استان جذب می‌کنند در خود پروژه‌های عمرانی همان استان سرمایه گذاری کنند یا به تسهیلات خرد خود مردم استان اعطا شود و بانک‌ها به ویژه در حوزه بانک‌های غیردولتی فاصله زیادی با این عدد ۵۰ درصد مصوب بانک مرکزی دارند، پیشنهاد ما به عنوان وزارت اقتصاد و دارایی این است که بعد از مهلت قانونی به بانک‌ها برای اصلاح رویه خودشان اگر عدد ۵۰ درصد بانک مرکزی را مراعات نکردند امکان توسعه شعب را از بانک‌های متخلف در استان‌ها بگیرند تا ما بتوانیم شاهد این باشیم که جریان وجوه و تسهیلات و اعتبارات بانکی به شکل نسبتا موازنی برای بخش‌های مختلف کشور و همه استان‌ها فراهم شود.
سوال: برخورد در همین حد است یا برخورد دیگری هم شما با متخلفان دارید؟

خاندوزی: برخورد بیشتر نیازمند مصوبات جدید بانک مرکزی در این زمینه است، اما در همین مرحله هم اگر منجر به تعطیلی شعب بانک‌های متخلف در استان‌های خاص و ویژه شود به نظر می‌رسد بازدارندگی کامل را برای تغییر رفتار بانک‌های متخلف خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مدیران شارلاتان خانه نشین شوند !!
نظر شما
آخرین اخبار
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
خرید تضمینی بیش از ۸۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار شمال غرب تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی