• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۰۸۰۶
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۹
اقتصادی » بازاروتجارت

رتبه چهارم ایران در منطقه از نظر جذب سرمایه خارجی

به گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، ایران در سال ۲۰۲۲ با جذب ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، رتبه ۷۹ در جهان و ۴ در غرب آسیا را کسب کرده است.

ایران چهارمین کشور خاورمیانه از نظر جذب سرمایه خارجی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آمار منتشر شده از سوی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) نشان می‌دهد، ایران در سال ۲۰۲۲ توانسته است یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جذب کرده، که این میزان نسبت به سال ۲۰۲۱، ۷۵ میلیون دلار افزایش داشته است؛ در سال ۲۰۲۱ ایران بالغ بر یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جذب کرده بود.

از سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۲۰ جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران روندی نزولی را طی می‌کرد، اما در دوره فعالیت دولت سیزدهم طی سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ این روند معکوس شده و شاهد رشد دوباره سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشور بوده ایم.

ایران در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۵ میلیارد و ۱۹ میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب کرده بوده، که این رقم در سال ۲۰۱۸ به ۲ میلیارد و ۳۷۳ میلیون دلار، در سال ۲۰۱۹ به یک میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۰ به یک میلیارد و ۳۴۲ میلیون دلار کاهش یافته بود. اما در سال ۲۰۲۱ میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی با افزایش ۶ درصدی نسبت به سال قبلش به یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۲ به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، ایران در سال ۲۰۲۲ همچنین ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کشور‌های دیگر داشته، که این رقم برای سال ۲۰۲۱، ۸۲ میلیون دلار اعلام شده بود.

رتبه ۷۹ ایران از نظر میزان جذب سرمایه خارجی در جهان

رشد ۵ درصدی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران طی سال ۲۰۲۲ در حالی است که میزان سرمایه‌گذاری خارجی در جهان طی این سال ۱۳ درصد کاهش داشته و به ۱۲۹۴ میلیارد دلار رسیده است.

ایران در میان کشور‌های جهان از نظر میزان جذب سرمایه گذاری خارجی در رتبه ۷۹ طی سال ۲۰۲۲ قرار داشته است. آمریکا با جذب سرمایه ۲۸۵ میلیارد دلاری در رتبه نخست، چین با ۱۸۹ میلیارد دلار در رتبه دوم و سنگاپور با ۱۴۱ میلیارد دلار در رتبه سوم از این نظر قرار داشته اند. میزان جذب سرمایه گذاری خارجی آمریکا در این سال ۲۶ درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش داشته است.

ایران از کشور‌هایی مثل بلغارستان، استونی، ایرلند، آلبانی، صربستان، ایسلند، پاکستان و ترکمنستان سرمایه خارجی بیشتری در سال ۲۰۲۲ جذب کرده است.

ایران چهارمین کشور غرب آسیا از نظر جذب سرمایه خارجی

در منطقه خاورمیانه نیز وضعیت ایران از نظر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی خوب است. ایران در میان ۱۰ کشور این منطقه از نظر میزان جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال ۲۰۲۲ در رتبه ۴ قرار گرفته است.

عربستان با جذب سرمایه ۷ میلیارد و ۸۸۶ میلیون دلاری در رتبه نخست منطقه قرار گرفته و عمان با ۳ میلیارد و ۷۱۶ میلیون دلار و بحرین با یک میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته اند.

میزان جذب سرمایه خارجی در سایر کشور‌های منطقه عبارت است از: ایران یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، اردن یک میلیارد و ۱۳۷ میلیون دلار، کویت ۷۵۸ دلار، لبنان ۴۵۸ میلیون دلار، فلسطین ۲۳۳ میلیون دلار، قطر ۷۶ میلیون دلار و عراق منفی ۲ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ بهمن پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
کاهش ۱۳ درصدی سرقت در لرستان
یک مادر زندانی طعم آزادی را چشید
فردا مراسم چهلم شهید جهاد تبیین در روستای بالا جاده کردکوی
ساخت چرخ‌دنده‌های نیروگاهی ایران با صرفه‌جویی ارزی ۶ میلیون دلاری
مساجد محلی برای وفاق، وحدت و همفکری
از میدان جنگ تا خیابان
برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی سمنان
برنامه‌های شبکه افق در ماه رحمت
تأکید بر توسعه نظام‌های هوشمند خدمت رسانی و کاهش مراجعات حضوری
سقف و سابقه از رویه واردات در مقابل صادرات حذف شد
نوسازی ماشین‌آلات صنعتی در گرو تأمین مالی
مستندسازی تجارب ایران در مقابله با بیابان‌زایی
مدارس ابتدایی خراسان رضوی «مدرسه تراز» می‌ شوند
باز طراحی مأموریت‌های تعلیم و تربیت با تدوین «طرح تربیت هوشمند» در فارس
واگذاری زمین به ۴۹۰ گچسارانی متقاضی در طرح جوانی جمعیت
پایان دو جشنواره دفاع مقدس در شیراز
لزوم آمادگی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی برای مقابله با موج سرما
امضای تفاهم نامه وزارت نفت ، دانشگاه صنعتی شیراز و موسسه استنادی
نمایشگاه شهر کتاب در دوگنبدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۷ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)