• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۱۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲

ارتباط مستقیم شادی و شکرگزاری

شکرگزاری تاثیرات فوری بر ذهن انسان دارد و سبب احساس شادی در فرد می‌شود.

ارتباط مستقیم شادی و شکرگزاریبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،شاید بیشترین چیزی که در زندگی انسان تاثیر می گذارد دید او درباره وقایع است. اینکه از زندگی راضی باشد یا خود را قربانی بداند.

amy morin که یک مددکار اجتماعی بالینی، روان‌درمانگر و استاد دانشگاه است، در مقاله‌ای که در سایت معتبر psychologytoday به انتشار رسانده، در مورد شکرگزاری اینطور می‌گوید:

 چه بخواهید چند جمله را در یک دفتر شکرگزاری بنویسید و چه صرفاً لحظه‌ای را صرف کنید و در سکوت تمام، آنچه دارید را تصدیق کنید، سپاسگزاری می‌تواند زندگی شما را متحول کند.
در ادامه این مقاله، amy برای ما با استناد به مقالات معتبر علمی و تحقیقات، چندین تاثیر و فواید شکرگزاری را می‌شمرد. پس در ادامه با من همراه باشید تا با این فواید آشنا شویم.
فواید شکرگزاری از نظر علمی
۱_ احساس درد کم‌تر!
۲_ بهبود سلامت روانی
۳_ کاهش پرخاشگری
۴_ خواب بهتر!
۵_ افزایش عزت نفس
۶_ افزایش قدرت ذهنی
شکرگزاری چه تاثیری در زندگی دارد؟ دیگر اثرات
۱_ کاهش افسردگی!
۲_ افزایش قدرت روبرو شدن با ناملایمات
۳_ بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
۴_ افزایش صبر!
چطور عادت قدردانی را ایجاد کنیم؟
خب، در ادامه یکی‌یکی اثرات شکرگزاری را ذکر می‌کنم. 
۱_ احساس درد کم‌تر!
بر اساس یک مطالعه که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده، افراد سپاسگزار درد کم‌تری را تجربه کرده و نسبت به دیگران احساس سلامتی بیشتری دارند. همینطور این افراد بیشتر از بقیه به سلامت‌شان اهمیت داده و ورزش می‌کنند و به معاینات پزشکی می‌روند. این موضوع می‌تواند حتی باعث افزایش طول عمرشان شود.
۲_ بهبود سلامت روانی
بله، قدردانی و شکرگزاری بسیاری از احساسات منفی و ناراحت‌کننده را در انسان کاهش می‌دهد. از حسادت و رنجش گرفته تا ناامیدی و پشیمانی.
در این مقاله به محققی به اسم Robert Emmons اشاره شده که در مورد شکرگزاری تحقیقات زیادی انجام داده و متوجه شده بین سپاسگزاری کردن و افزایش رفاه زندگی ارتباط معناداری وجود دارد. همینطور تحقیقات او تایید می‌کند که از جمله تاثیرات شکرگزاری، افزایش شادی و کاهش افسردگی است.
۳_ کاهش پرخاشگری
بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ در دانشگاه کنتاکی انجام شد، افراد شکرگزار، نسبت به دیگران به رفتار‌های اجتماعی بیشتری می‌پردازند، حتی اگر اطرافیان با آن‌ها کم‌تر مهربان باشند! در واقع این افراد نشان دادند که حتی اگر بقیه نسبت به آن‌ها بازخورد منفی نشان بدهند، کم‌تر علاقه به تلافی کردن دارند. همینطور این افراد همدلی بیشتری هم داشتند.
۴_ خواب بهتر!
شاید عجیب به نظر برسد که حتی بعضی مطالعات می‌گویند می‌توان به بهبود خواب به عنوان یکی از فواید شکرگزاری اشاره کرد. 
در واقع طی مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۱، افرادی که در یک دفترچه، شکرگزاری می‌کردند، خواب بهتری را تجربه کرده بودند. 
بسیاری از مشکلات خواب به استرس ما برمی‌گردد و با توجه به تاثیر شکرگزاری روی احساست خوب و کاهش احساسات بد، شاید خیلی هم این تاثیر غیر منطقی نباشد.
۵_ افزایش عزت نفس
یک مطالعه که در سال ۲۰۱۴ در مجله روانشناسی ورزشی منتشر شده، نشان داده که شکرگزاری باعث افزایش عزت نفس ورزشکاران می‌شود. 
این ویژگی روی عملکرد مطلوب ورزشکاران تاثیر مثبت دارد. 
علاوه بر این، مطالعات دیگری هم وجود دارد که نشان داده قدردانی باعث کاهش مقایسه‌های اجتماعی افراد و در نتیجه، بهبود وضعیت عزت نفس می‌شود.
در واقع این افراد کم‌تر از بقیه انسان‌ها نسبت به افرادی که پول یا شغل بهتری دارند، عصبانی و ناراحت می‌شوند.
۶_ افزایش قدرت ذهنی
بعضی تحقیقات می‌گویند شکرگزاری نه‌تن‌ها باعث درمان استرس می‌شود، که حتی ممکن است در غلبه بر آسیب‌های ذهنی به کمک ما بیاید.
مثلا طی یک مطالعه که در سال ۲۰۰۶ انجام شده، جانبازان جنگ ویتنام که شکرگزاری بیشتری می‌کردند، کم‌تر دچار اختلال استرس پس از سانحه یا همان PTSD می‌شدند.
مطالعه دیگری هم که ۳ سال قبل منتشر شده بود، نشان داده بود که قدردانی نقش مهم و پررنگی در انعطاف‌پذیری پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در افراد داشته.
همه ما توانایی و فرصت کافی برای رشد شکرگزاری داریم! پس به جای شکایت کردن از چیز‌هایی که فکر می‌کنید لیاقتش را دارید و به آن‌ها نرسیده‌اید، زمانی را صرف کرده و روی چیز‌هایی تمرکز کنید که آن‌ها را دارید! یادتان باشد ایجاد نگرش شکرگزاری یکی از ساده‌ترین راهکار‌ها برای بهبود رضایت از زندگی است. amy morin
شکرگزاری چه تاثیری در زندگی دارد؟
ارتباط مستقیم شادی و شکرگزاری
۱_ کاهش افسردگی!
اِبراز شفاهی یا کتبی شکرگزاری، می‌تواند افسردگی را کاهش بدهد. 
همینطور گفته شده اگر به طور مداوم و منظم شکرگزاری کند، احتمال ابتلا به افسردگی در آینده را کاهش می‌دهید.
۲_افزایش قدرت روبرو شدن با ناملایمات
همانطور که در مقاله قبلی هم به نوعی گفته شده بود، شکرگزاری روی سلامت عاطفی انسان تاثیر دارد. همینطور گفته شده که این عمل می‌تواند در زمان برخورد با استرس، سوگ، اندوه و… قدرت عاطفی و انعطاف‌پذیری بیشتری به ما بدهد. 
در واقع قدردانی باعث کاهش کورتیزول یا همان هورمون استرس در بدن می‌شود. اگر مقاله عوارض استرس را خوانده باشید می‌دانید که این هورمون چقدر می‌تواند برای بدن مخرب باشد.
۳_ بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
شکرگزاری روی سیستم ایمنی بدن هم تاثیر مثبت دارد. اینکه دقیقا چطور این تاثیر را می‌گذارد به طور کامل مشخص نیست، اما به احتمال زیاد به خاطر تاثیری است که روی کاهش استرس و اضطراب دارد.
۴_ افزایش صبر!
مطالعه‌ای که توسط یک تیم از محققان چند دانشگاه معتبر انجام شد، به این موضوع پرداخت که شکرگزاری چه تاثیری روی صبر انسان دارد؟ 
در نهایت طی این مطالعه این موضوع گزارش شد که افرادی که بیشتر قدردانی و شکرگزاری میکردند، حین تصمیم گیری‌های مالی صبر بیشتری از خودشان نشان داده و عاقل ترند.
چطور عادت قدردانی را ایجاد کنیم؟
ببینید، راهکار‌های زیادی برای ایجاد عادت شکرگزاری در زندگی وجود دارد که خب شما باید راهکار اختصاصی خودتان را تشخیص بدهید. 
مثلا یک نفر یک دفترچه اختصاصی در کنار تخت خوابش قرار می‌دهد تا هر شب قبل از خواب یاد شکرگزاری بیوفتد یا یکی ساعت تلفن همراهش را کوک می‌کند. اما در این بین یک نکته مهم وجود دارد و آنهم ذهن آگاهی است!
ذهن آگاهی یعنی اینکه اگر در این لحظه هستید، حواس‌تان هم همین جا باشد، نه در گذشته یا آینده! در واقع محققان می‌گویند ما طی روز حدود ۴۷ درصد از زمان‌مان را در لحظه حال نیستیم و بیشتر کار‌ها را بر حسب عادت یا به‌شکل غیر هدفمند انجام می‌دهیم.
بیشتر بخوانید:فرق شکر نکردن با ناشکری چیست؟ +فیلم
در این شرایط قطعا اینکه یادتان بیفتد باید از جزء به جزء زندگی‌تان شکرگزاری کنید، سخت است. به همین دلیل نیاز دارید مهارت‌تان و قدرت ذهن‌تان در ذهن آگاهی را افزایش بدهید. چطور؟ خب مدیتیشن کردن یکی از بهترین انتخاب‌هاست.
با توجه به این پیشنهاد می‌کنیم هر روز حداقل یک بار مدیتیشن را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه انجام بدهید.
 
منبع: aramia.me
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کتابخانه‌ای برای سالمندان در زنجان
طنین تعزیه در حسینیه اعظم زنجان
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
ضرورت اصلاح لایه‌های عمیق‌تر فرهنگی و تقویت بنیاد‌های ارزشی
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)