• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۲۲۲۲
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

کاهش اعتماد مردم نسبت به بازار سرمایه با قیمت گذاری دستوری

­عضو شورای عالی بورس تاکید می‌کند، نظام قیمت‌گذاری دستوری به دلیل انحراف در تخصیص بهینه منابع نه تنها به کاهش تورم و حمایت از مصرف کنندگان منجر نمی‌شود، بلکه به تولید، صادرات، بازار و کلیت اقتصاد آسیب جدی می‌زند و اعتماد مردم را نسبت به بازار سرمایه کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از­ «کالاخبر»، احسان دشتیانه، عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری برخلاف تصور حامیان آن به هیچ وجه منجر به کاهش قیمت نمی‌شود، بلکه بیشترین آسیب را به مصرف کننده نیز تحمیل می‌کند گفت: قیمت گذاری دستوری نه تنها باعث کاهش تورم نمی ‎شود، بلکه افزایش تورم را به دنبال دارد، چون سود را از تولیدکننده به واسطه منتقل می‌کند و سرعت چرخش پول کاذب در اختیار واسطه‌ها را افزایش می‌دهد.
وی افزود: انتقال سود به واسطه‌ها و قیمت گذاری غیرواقعی، باعث ایجاد تقاضای کاذب در بازار می‌شود و قیمت‌های به مراتب بالاتری را در بازار شکل می‌کدهد. همین تورم ناشی از تقاضای کاذب نیز کم کم در اقتصاد، خود را تبدیل به تورم جا افتاده می‌کند که بسیار آسیب زننده است.
دشتیانه خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی افرادی که نیاز به کالایی ندارند به دلیل قیمت‌های پایین و غیر واقعی و ماهیت سرمایه‌ای بودن کالا‌ها اقدام به خرید می‌کنند که همین موضوع به تورم دامن می‌زند؛ مثال بارز و ساده این جریان، بازار خودرو است.
وی گفت: تجربه قیمت گذاری دستوری نشان می‌دهد که اگر شما خودروی بسیار بی کیفیت را هم زیر قیمت به بازار عرضه کنید، چندین برابر خرید بهترین خودروی دنیا که فروش آن با قیمت واقعی است، صف تشکیل می‌شود، چون برای خرید کالای ارزان افرادی که به آن کالا نیاز ندارند هم صف می‌بندند و این تقاضای غیرواقعی کل بازار و صنعت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
به گفته این عضو شورای عالی بورس، قیمت گذاری دستوری به تولید، صادرات و بازار سرمایه آسیب می‌زند و نه تنها اعتماد مردم را نسبت به سرمایه گذاری در بازار سرمایه سلب می‌کند، بلکه باعث می‌شود سرمایه‌ها به سمت دارایی‌های غیرمولد که امن‌تر بوده و دولت کمتر در آن‌ها دخالت می‌کند سوق دهد. در مجموع باید تاکید کنم قیمت گذاری دستوری در همه ابعاد برای اقتصاد مضر است.
بورس کالا پیشران بازار سرمایه است
وی در بخش دیگری از صحبت هایش خاطرنشان کرد: بورس کالا مامن تامین مواد اولیه و فروش محصول‌ها است. تبلور قانون توسعه ابزار‌های مالی در تشکیل و راه‌اندازی بورس کالا متجلی شده و بورس کالا امروز پیشران بازار سرمایه است؛ به طوریکه تمامی اهالی بازار سرمایه، سهامداران و تولیدکنندگان نگاهشان به تابلوی بورس کالاست، چراکه بورس کالا یک سیستم و ساختار شفاف برای ارائه کالا و خدمات ارائه می‌دهد.
دشتیانه تصریح کرد: به طور ویژه در فضا‌هایی که رانت قابل توجهی در تامین مواد اولیه وجود داشت، شفافیت و عرضه در بورس کالا باعث می‌شود هزینه مبادلات و قیمت مواد مصرفی کارخانه‌ها کاهش یافته، مبادله‌های مستقیم صورت گرفته و واسطه گری‌های کاذب و بی علت و بی ریشه حذف شود.
وی در پایان توسعه بورس کالا را عامل رشد اقتصادی دانست و یادآور شد: هر چه دامنه عرضه انواع کالا و محصول در بورس کالا وسیع‌تر شود، بازار سرمایه تقویت و به تبع آن، شفافیت در اقتصاد تقویت می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیوند نسل جوان و نوجوان با عصر شعر فاطمی
پیام رئیس جمهور به اولین همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری استان اردبیل
رونمایی از کتاب «سیبل صورتی» در یزد
دستگیری شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده سرخ‌آباد زنجان
حیدری رئیس فدراسیون سوارکاری شد
جنوب غرب خوزستان در وضع قرمز آلودگی هوا
تفکر بسیجی؛ رمز پیروزی ملت ایران است
حضور ۸ وزیر در جلسات هفته آینده کمیسیون‌های مجلس
اردبیل،کانون سرمایه‌گذاری و صادرات به بازار قفقاز است
ادامه آلودگی هوای مشهد برای بیستمین روز متوالی
غلامان در سوگ یاس نبوی
ممنوع شدن ورود به جنگل‌های سوادکوه
مرگ با ترشی در کاشان
«رادیو تاکسی»، از رادیو تهران
افتتاح طرح اچ‌ دی‌ سازی استودیو پخش خبر صدا و سیمای استان گلستان
صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
چشمه آب گرم وننق زنجان، فرصتی برای توسعه گردشگری درمان
هشدار فرماندار شاهیندژ به پیمانکار تصفیه‌خانه شهرک صنعتی
صعودشهرداری ارومیه به رده دوم جدول لیگ برتر
یادواره ۱۵۷ شهید غواص استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قاچاق با کارت سوخت شخصی
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)