• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۲۲۴۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۱
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

سردبیران پایگاه‌های نقد شعر و نقد داستان منصوب شدند

زهیر توکلی و وجیهه سامانی سردبیر پایگاه‌های نقد شعر و نقد داستان شدند.

زهیر توکلی و وجیهه سامانی سردبیر پایگاه‌های نقد شعر و نقد داستان شدندبه گزارش خبرگزاری صداوسیما و به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، پایگاه‌های اینترنتی نقد شعر و نقد داستان، از سال ۱۳۹۶ برای اعتلای ادبیات معاصر ایران افتتاح شدند. رویکرد این دو پایگاه بررسی و نقد آثار ارسال شده توسط اساتید برجسته بود. به همین دلیل آرام آرام این پایگاه‌ها به عنوان کارگاه‌هایی غنی و قابل دسترسی برای همه، جای خود را میان ایرانیان باز کردند. در این پایگاه‌ها شاعران و نویسندگان جوان از طریق خوانش و بررسی آثارشان، فوت و فن‌های نهایی را می‌آموزند و به دانش‌هایی مسلط می‌شوند که شاید در دل کلاس‌های درس به دست نیایند. این دو پایگاه تاکنون آمار قابل توجهی را ثبت کرده‌اند و پذیرای بیش از ۲۱ هزار اثر از ۱۰ هزار نویسنده و شاعر جوان بوده‌اند.

با گذشت بیش از ۶ سال از فعالیت این دو پایگاه و برای تحول در رویکرد‌های نقد آثار و انتقال دانش به نویسندگان و شاعران جوان و در نهایت ارتقای کیفی فعالیت‌های آنها، علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به پیشنهاد معاون شعر و ادبیات داستانی خانه‌کتاب و ادبیات ایران با صدور احکامی جداگانه، زهیر توکلی را به عنوان سردبیر پایگاه نقد شعر و وجیهه سامانی را به‌عنوان سردبیر پایگاه نقد داستان منصوب کرد.

زهیر توکلی، شاعر، نویسنده، منتقد و پژوهشگر ادبی، متولد سال ۱۳۵۶ در قم است و سرایش شعر را از دهه ۷۰ آغاز کرد. او تحصیلات خود را در رشته ادبیات فارسی در مقطع دکتری دانشگاه تهران می‌گذراند. در حوزه نقد شهرت او به نقد‌های پرشماری باز می‌گردد که در سایت‌ها و مجلات ادبی و صفحه تخصصی شعر روزنامه همشهری (در دهه هشتاد) نگاشته است. وی یکی از چند نامِ آشنا در جریان احیای رباعی در دهه هشتاد و نود است.
مجموعه‌های شعر «میخانقاه» و «ناگفته نماند» از آثار این شاعر است. تحقیق و گردآوری کتاب «عمان سامانی» نیز در کارنامه او به چشم می‌خورد. زهیر توکلی از سال ۱۳۹۶ به عنوان منتقد در پایگاه نقد شعر فعالیت داشته است. او به تدریس ادبیات فارسی مشغول بوده و در کارنامه‌اش داوری در بخش شعر بزرگسال و درباره شعر چهاردهمین و پانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر و سایر جوایز و کنگره‌ها وجود دارد.
پایگاه تخصصی نقد شعر با هدف خدمت‌رسانی به تمام اهالی شعر فارسی زبان در سطح بین‌المللی ایجاد شده است. تمامی شاعران می‌توانند بدون هیچ هزینه‌ای در نخستین پایگاه نقد شعر عضو شوند و اشعار خود را در محک نقد قرار دهند. این پایگاه به آدرس naghdesher.ir قابل دسترسی است.

وجیهه سامانی که به عنوان سردبیر پایگاه نقد داستان منصوب شده است نیز متولد سال ۱۳۵۵ در تهران و تحصیل کرده رشته زبان و ادبیات فارسی است. او نویسنده آثاری همچون «خواب باران»، «آن مرد با باران می‌آید»، «بادبادک‌ها»، «عروس آسمان»، «تو را من چشم در راهم» و… است.
برگزیده جشنواره شهید حبیب غنی پور، برگزیده جشنواره داستان انقلاب حوزه هنری، برگزیده جایزه شهید اندرزگو، برگزیده جشنواره نویسندگان جوان، کسب رتبه اول جشنواره مطبوعات، کاندیدای چهره هنر سال انقلاب حوزه هنری و… در کارنامه کاری وی ثبت شده است.
دبیرعلمی پانزدهمین جایزه ادبی «جلال آل احمد»، دبیری جایزه «قلم زرین» و «جشنواره جوان سوره» و داوری جشنواره‌ها و جوایز مختلف ادبی همچون «جشنواره اشراق»، «جایزه ادبی یوسف»، «کتاب سال دفاع مقدس»، «جایزه قلم زرین»، «جایزه شهید اندرزگو»، «جشنواره تلویزیونی شبکه مستند»، «جشنواره سبک زندگی» و «جایزه ادبی خودنویس» از جمله سوابق اجرایی و علمی او است.

پایگاه تخصصی نقد داستان با هدف خدمت‌رسانی به تمام اهالی شعر فارسی زبان در سطح بین‌المللی ایجاد شده است. تمامی داستان‌نویسان می‌توانند بدون هیچ هزینه‌ای در نخستین پایگاه نقد داستان عضو شوند و داستان‌های خود را در محک نقد قرار دهند. این پایگاه به آدرس naghdedastan.ir قابل دسترسی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل اورژانس زنجان برای نوروز و ماه رمضان
بهبود معیشت کارگران از اولویت های مجلس است
درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
اصلاح نظام اداری در زنجان وارد مرحله اجرا شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۵ اسفند ۱۴۰۴
مهر و موم ۲۰ واحد صنفی متخلف در اهر 
دعای هر روز و روز ششم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مهر و موم کلینیک زیبایی متخلف در صومعه‌سرا
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
برنامه‌ریزی برای استقرار نظام رتبه‌بندی کیفی مشاغل خانگی
افت فشار یا قطعی آب فردا سه شنبه ۵ اسفند در برخی مناطق قم
کشف گوشت‌های بدون مجوز در رودبار
بازگشت یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته
مهلت استفاده از کالابرگ الکترونيکي دی ماه تا پایان فروردین 1405
ورود سامانه بارشی به سمنان از فردا
عزم ملی برای بازسازی بازار سوخته رشت
تخصیص اعتبار بیش از ۷۰ درصد مصوبات استانی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۴ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
حضور ناوشکن دنا در مرحله آغازین رزمایش میلان ۲۰۲۶ هند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)