• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۳۴۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت خمیرمایه رضوی

اولین نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت خمیرمایه رضوی با حضور مدیران این شرکت در فرابورس برگزار و آخرین وضعیت این شرکت تشریح شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، محمدصادق مروارید با تاکید بر اینکه بنیاد بهره‌وری آستان قدس رضوی در راستای شفاف‌سازی و مسئولیت‌های اجتماعی، تصمیم به عرضه سهام زیرمجموعه در بازار سرمایه گرفت، گفت: در این راستا خمیرمایه رضوی به عنوان یکی از شرکت‌های موفق وارد این عرصه شده است.

جزییاتی از جایگاه صنعت تخمیر در دنیا و ایران
مدیرعامل «غمایه» با اشاره به اینکه صنعت تخمیر در دنیا از سابقه‌ای بالغ‌بر ۱۸۰ سال برخوردار است، گفت: این صنعت در ایران سابقه‌ای کمتر از ۳۵ سال دارد و صنعتی تازه و جوان است.
به گفته وی این صنعت فقط مربوط به حوزه غذایی نیست بلکه بین صنعتی است و بحث بیوتکنولوژی و شیمی را هم شامل می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه خمیرمایه صنعتی گسترده است، گفت: در حال حاضر در دنیا شرکت‌های معتبر و پیشرو صنعت تخمیر از بحث مخمر نان عبور کرده و وارد حوزه تولید مکمل‌های دارویی انسانی و حیوانی شده‌اند. همین موضوع باعث شده تا تقاضای خمیرمایه در دنیا افزایش یابد.
به گفته مروارید در دنیا ۱۲۰ شرکت و در ایران ۵ شرکت در این صنعت فعال هستند. به همین دلیل این صنعت کاملا انحصاری است و رقابتی در آن وجود ندارد، چون تقاضای مصرف به مراتب بالاتر از حجم تولید است.

تشریح اهداف «غمایه»
مدیرعامل شرکت خمیرمایه رضوی در ادامه با اشاره به اینکه «غمایه» در سال ۱۳۸۰ به بهره‌برداری رسیده و تنها تولیدکننده خمیرمایه تازه در ایران است، تصریح کرد: عملکرد شرکت طی ۵ سال نشان می‌دهد که فعالیت آن همیشه مثبت، روبه‌جلو و رشدی بوده است.
مروارید در ادامه اظهار کرد: خمیرمایه، صنعتی صادرات محور است و در منطقه و خاورمیانه شرکت‌های تولیدکننده خمیرمایه بسیار کم هستند.

۲۴۰ میلیارد ریال سرمایه فعلی غمایه
وی در ادامه بابیان اینکه سرمایه شرکت خمیرمایه رضوی ۲۴۰ میلیارد ریال است، سهامداران عمده این شرکت را معرفی کرد و گفت: آستان قدس رضوی با ۲۹ درصد و سازمان اقتصادی رضوی با دارا بودن ۷۰ از غمایه، دو سهامدار عمده این مجموعه هستند.
به گفته مروارید این شرکت به خاطر کیفیت مرغوب کالا، ده‌ها عنوان افتخاری را کسب کرده و از سال ۱۳۹۹ تا سال گذشته به صورت متوالی صادرکننده نمونه کشوری بوده است.
مدیرعامل «غمایه» در تشریح بخشی از اهداف این شرکت گفت: بهره‌برداری از فاز دوم طرح توسعه و افزایش تولید به میزان سالانه ۲۲۰۰ تن از سه ماه پایانی سال ۱۴۰۳، ادامه روند توجه جدی به کیفیت محصولات، تکمیل پروژه بهسازی و نوسازی تصفیه پساب تا قبل از نیمه دوم سال آینده و تولید تجاری دو محصول مخمر غیرفعال و عصاره مخمر صنایع دارویی کشور از اهداف و برنامه‌های آتی این مجموعه است.

نگاهی به وضعیت سودآوری غمایه
به گفته وی مبلغ سود خالص این شرکت به حدود ۸۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده و هر ساله افزایشی بوده است.
همچنین فروش خالص شرکت نیز با توجه به مزیت‌های محصول به ۴۰۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
مروارید با اشاره به اینکه در بحث صادرات نیز غمایه روند خوبی داشته، گفت: رشد تناژ صادراتی افزایشی بوده و به ۳۱۹۳ تن رسیده است.

ارزش‌گذاری «غمایه» با پنج روش
در ادامه نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام غمایه ارزش‌گذار این مجموعه به تشریح مفروضات ارزش‌گذاری پرداخت.
شکری، نماینده ارزش‌گذار از شرکت تامین سرمایه دماوند در تشریح مفروضات پیش‌بینی صورت‌های مالی «غمایه» گفت: برای قیمت‌گذاری محصولات در ابتدا بهای تمام شده تولید برای هر سال محاسبه، نرخ بها برای هر سال مشخص و در نهایت با در نظر گرفتن حاشیه سود مناسب، نرخ فروش شرکت برآورد شده است.
به گفته وی حاشیه سود ناخالص نیز بر اساس میانگین نسبت نرخ فروش به نرخ بهای تمام شده طی ۴ سال اخیر برآورد شده است.
همچنین نرخ عملیاتی فروش خمیرمایه تازه بر اساس میانگین نسبت نرخ فروش خمیرمایه تازه به خمیرمایه خشک طی سال‌های گذشته محاسبه و برآورد‌ها در نظر گرفته شده است.
شکری با اعلام اینکه نسبت فروش صادراتی نیز بر اساس سنوات گذشته ۳۰ درصد فروش در نظر گرفته شده است، افزود: مجموع درآمد‌های عملیاتی برای ۱۴۰۲ هم ۶۷۵ میلیارد تومان برآورد شده است.
نماینده ارزش‌گذار در ادامه عنوان کرد: برای برآورد بهای تمام شده نیز از مجموع مواد مستقیم مصرفی، ۸۵ درصد مربوط به ملاس چغندر و نیشکر است که با توجه به سهم بالای آن در بهای تمام شده محصولات تولیدی، نقش بسزایی داشت.
به گفته شکری سود خالص این شرکت برای سال ۱۴۰۲، ۱۳۹ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۳ رقم ۱۸۷ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۴ رقم ۲۳۳ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۵ به میزان ۲۹۱ میلیارد تومان و سال ۱۴۰۶ نیز ۳۶۳ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه ارزش‌گذاری این شرکت با ۵ روش انجام‌شده، گفت: این روش‌ها شامل روش‌های ضریب قیمت به سود، تنزیل سود تقسیمی، تنزیل جریان نقد آزاد سهامداران، تنزیل جریان نقدی آزاد شرکت و خالص ارزش روز دارایی‌هاست.

برآورد نهایی از ارزش غمایه و قیمت هر سهم
نماینده تامین سرمایه دماوند در پایان به برآورد نهایی قیمت سهام «غمایه» اشاره کرد و افزود: در نهایت ارزشیابی سهام شرکت خمیرمایه رضوی با این ۵ روش، ارزش برآوردی سهام شرکت بر اساس مفروضات عنوان شده برابر با مبلغ ۸۹۷ میلیارد تومان و ارزش برآوردی هر سهم ۳۷ هزار و ۳۹۴ ریال برآورده شده است.
شایان ذکر است بخش پایانی این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران حاضر در جلسه با مدیران «غمایه» اختصاص داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
سوگواره یاس نبوی در ۱۰ بقاع متبرکه آذربایجان غربی برگزار می شود
برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه ۲۹ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۴ به افق ارومیه
دستگیری سارقان تابلو فرش‌های ۲۰میلیاردی در تبریز
تعطیلی مرز تمرچین پیرانشهر ؛ امروز و فردا
استقبال از پیکر پنج شهید گمنام در گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)