• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۳۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۴
اقتصادی » اقتصاد کلان

پنج دهک اول جامعه تحت حمایت ویژه قرار می‌گیرند

رئیس سازمان برنامه و بودجه از برنامه‌های حمایتی برای پنج دهک اول جامعه خبر داد.

حمایتی ویژه از پنج دهک اولبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ، رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه پاسخگویی بر خط و ارزیابی عملکرد سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه در واقع باید در زمینه افزایش نرخ رشد اقتصادی کشور کمک کند و در این راستا باید موانع دستگاه‌های اجرایی برطرف شود.

داود منظور با اشاره به اینکه حل مشکلات دستگاه‌های اجرایی از وظایف سازمان برنامه و بودجه، افزود: باید بیش از پیش مردم به ویژه گروه‌های نیازمند و کم درآمد را به آینده امیدوار کنیم و در همین زمینه برنامه‌های حمایتی برای پنج دهک اول داریم.

یکی از تماس گیرندگان بازنشسته سازمان بنادر و دریانوردی بود که از پایین بودن حقوق بازنشستگان این دستگاه اجرایی گلایه داشت و به نقل از رئیس صندوق بازنشستگی سازمان بنادر مدعی شد که حدود ۸۰ درصد بازنشستگان سازمان بنادر کمتر از ۱۱ میلیون تومان حقوق می‌گیرند، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در این باره گفت: یکی از دغدغه‌های جدی معیشت بازنشستگان است چون با افزایش قیمت‌ها و تورم در سال‌ها و سنوات اخیر قدرت خرید بازنشستگان کاهش یافته است. البته این مشکل برای شاغلان هم به وجود آمده است.

وی افزود: ریشه مشکل به غیر از تورم و افزایش قیمت‌ها از این مسئله نشأت می‌گیرد که در سال‌های اخیر ترمیم حقوق‌ها تناسبی با نرخ تورم نداشته است و به عنوان مثال اگر در سنوات گذشته نرخ تورم حدود ۴۵ درصد بوده است حقوق‌ها ۲۰ درصد افزایش یافته و تکرار این مسئله باعث کاهش قدرت مردم و مشکلاتی از این دست شده است.

منظور اعلام کرد: دولت سیزدهم درصدد است تا بتواند از سویی نرخ تورم را تا پایان سال جاری ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهد و برای جبران عقب افتادگی‌های حقوق نیز باید از سال آینده تلاش کنیم با افزایش منابع درصد رشد حقوق‌ها را نسبت به امسال و سال‌های گذشته بالاتر ببریم. البته صندوق‌های بازنشستگی نیز موظف هستند کسوراتی را که می‌گیرند مولدسازی کنند تا هنگامی که فرد بازنشسته شد مستمری در خوری را به او بدهند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه پاسخ به سوال و انتقاد این بازنشسته اظهار کرد: گرچه در حال حاضر مستمری تعیین شده و پرداخت شده از سوی صندوق‌های بازنشستگی کافی نیست، برخی اصلاحات برای این صندوق‌ها در نظر گرفته شده و دولت به صندوق‌ها کمک می‌کند به عنوان مثال در سال جاری حدود ۲۰ درصد بودجه کل کشور یعنی ۳۴۰ هزار میلیارد تومان تومان دولت به صندوق‌های بازنشستگی کمک خواهد کرد تا بتوانند وضعیت پرداختی‌هام بهبود پیدا کنم از سوی دیگر امیدواریم تا بتوانیم در سال جاری با افزایش منابع بودجه‌ای از طریق افزایش درآمد‌های مالیاتی و غیر مستمری بازنشستگان را در سال آینده بهبود بخشیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر این بازنشسته درباره تبعیض‌های به وجود آمده در مبلغ مستمری بازنشستگان که در سال‌های مختلف بازنشست شده‌اند، ادامه داد: البته مبنای تعیین مستمری بازنشسته و میزان حقوق و مزایا و کسورات آن دریافتی او در دو سال آخر فعالیت و اشتغالش است؛ بنابراین می‌توان گفت میزان حقوق دریافت شده است کارمند که سه سال گذشته بازنشست شده است با کارمندی که در دو سال گذشته بازنشست شده، متفاوت است، چرا که در سال‌های اخیر به دلیل افزایش نرخ تورم میزان افزایش حقوق‌ها نیز بیشتر از گذشته بوده است.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: برای حل این مشکل در دولت برنامه‌ریزی‌هایی کردیم که ملاک تعیین مستمری حقوق و مزایا دو سال آخر یک بازنشسته نباشد. در واقع آسیب شناسی لازم در لایحه برنامه هفتم در این زمینه صورت گرفته و درصددیم اصلاحات مورد نیاز در این زمینه را به گونه‌ای انجام دهیم که تقاوت‌ها بین حقوق بازنشستگان و شاغلان کمتر شود. البته به عنوان مثال وضعیت صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی بهتر از دیگر صندوق‌ها، اما از نظر شاخص‌های پایداری منابع این صندوق‌ها وضعیت نابسامانی پیدا کرده و باید به آن‌ها کمک کنیم تا بتوانند دوباره سر پا شوند.

نفر دوم سید حمیدرضا هاشمی گلپایگانی - مدیرعامل خانه بیماران پروانه‌ای - بود که از عملکرد ضعیف و شفاف نبودن بنیاد بیماری‌های خاص در هزینه کرد ردیف بودجه دولتی‌اش زمینه همه بیماری‌های خاص از جمله EB انتقاد داشت که منظور در پاسخ به این مسئله گفت: در این زمینه وظیفه داریم که اگر بودجه اختصاص می‌دهیم بر حسن استفاده و هزینه کرده آن نیز نظارت کنیم، اما این مشکل نشان می‌دهد که نظارت کافی در این زمینه نداشتیم از سوی دیگر مکلف هستیم برای بیماری‌های صعب العلاج و هزینه‌های درمانی کمرشکن تلاش خود را مضاعف کنیم البته وزارت بهداشت هم در این زمینه پاسخگوست و این مسئله را به اطلاع وزیر بهداشت می‌رسانم تا مساعدت بیشتری در این زمینه انجام دهد.

یکی دیگر از تماس گیرندگان که معلم حق التدریس شهرستان پیرانشهر بود از رئیس سازمان برنامه و بودجه پرسید که چرا معلمان حق التدریس استخدام نمی‌شوند؟ و این مقام مسئول پاسخ داد: درباره به کارگیری و استخدام معلمان حق و تدریس وزارت آموزش و پرورش باید بتواند از سازمان اداری و استخدامی در این زمینه مجوز برای جذب و بودجه بگیرد. البته این مسئله را با وزیر آموزش و پرورش و سازمان اداری و استخدامی مطرح خواهم کرد تا مشکل معلمان حق التدریس را نیز پیگیری کنیم.

منظور همچنین در پاسخ به سوال یک معلول اصفهانی درباره اینکه چرا برخی از مفاد قانونی از جمله درباره افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی و ماده ۲۷ قانون حقوق معلولان برای پرداخت پنج میلیون و ۳۸۰ هزار تومان به آن‌هایی که معلولیت شدید و بسیار شدید دارند اجرا نمی‌شود، اظهار کرد: در این زمینه تابع قانون بودجه هستیم. بر اساس قانون میزان افزایش حقوق برای معلولان و مددجویان کمیته امداد ۴۰ درصد در قانون بودجه امسال در نظر گرفته شده و اگر تاکنون این افزایش اعمال نشده پیگیری می‌کنیم تا ضمن افزایش ۴۰ درصدی معوقات امسال نیز پرداخت شود.

رئیس سازمان برنامه بودجه ادامه داد:، اما برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولین به بودجه هنگفتی نیاز داریم که حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان می‌شود البته این منابع باید در لوایح بودجه پیش بینی شود؛ بنابراین باید تلاش کنیم برای سال آینده منابع را بهتر پیش‌بینی کنیم تا قانون را به طور کامل اجرا کنیم.

وی تصریح کرد: برخی مواقع نمایندگان مجلس قوانینی را تصویب می‌کنند، اما به الزامات اجراییان توجه نمی‌کنند و این مصوبات دولت را با مشکل مواجه می‌کند گرچه باید کار‌های خوب انجام دهیم و نمایندگان مجلس هم برای حل مشکلات مردم این قوانین را تصویب می‌کنند، اما نمی‌توان همه این کار‌ها را با هم انجام داد یکی از مثال‌هایی که در این زمینه می‌توان زد قانون جوانی جمعیت است که بر اساس آن باید به همه مشمولان این قانون خانه و خودرو داده شود این مسئله خیلی خوب است، اما باید منابع آن وجود داشته باشد.

نفر بعدی جزو معلمان خارج از کشور بود که سوالش درباره زمان و نحوه پرداخت بدهی معلمان خارج از کشور را از منظور پرسید که رئیس سازمان برنامه بود توضیح داد: بدهی معلمان خارج از کشور که شامل حقوق معوقات و تعهدات عقب افتاده دولت به آنهاست به حدود ۹۲۰ میلیارد تومان می‌رسد تا هرچه سریع‌تر این بدهی پرداخت شود، اما عجیب است که تاکنون در طول سالیان متمادی این کار انجام نشده است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه خوشنویسی قرآنی به خط نسخ ایرانی در بروجن
هلاکت سرکرده یکی از بدنام‌ترین قاچاقچیان مواد مخدر مکزیک
پایان کار شمشیربازان نوجوان ایران در آسیا بدون نشان
تسریع در جذب ۵.۵ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در رامسر
ترک فعل ۲۶۵ دستگاه و شرکت دولتی در انتظام بخشی درآمد‌ها و هزینه‌ها
اطفای حریق مغازه لوازم خانگی در میدان فردوسی
وزیر دفاع: روابط با کشور‌های انقلابی آفریقا گسترش می‌یابد
بازدید سرزده رئیس حوزه قضایی بخش بروات از کلانتری ۱۴
تسلیت مشاور رهبر انقلاب به خانواده حاج احمد متوسلیان
حضور یگان ویژه و امداد در دانشگاه‌ها شایعه است
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
«زندگی در کمین» روایت ۸۶ ماه فرماندهی در جنگ
ارائه خدمات مشاوره ای رایگان به مناسبت هفته تربیت اسلامی
افزایش ۷ درصدی ارزش کالا‌های صادراتی از مرز اینچه برون
توزیع ۱۱ هزار بسته معیشتی برای کارگران شهرداری مشهد
دو نماینده قزوین در اردوی تیم ملی پاراوزنه برداری بانوان
جان باختن سه نفر و مصدوم شدن سه تن دیگر براثر تصادف در محور نقده به پیرانشهر
تهدید جوانی جمعیت خوزستان با تدوام افزایش آلودگی هوا
فرمانده کل ارتش: نمی‌گذاریم دشمن، ایران بزرگ را ببلعد
برگزاری جشن روزه‌اولی‌ها برای ۵۷ هزار دانش‌آموز کرمانی در سراسر استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر پیرامون اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
مناسب‌سازی ۶۰ درصد مجتمع‌های خدماتی و رفاهی آذربایجان‌غربی برای مسافران
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)