• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۳۶۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
غریب آبادی در دیدار با کمیسر عالی حقوق بشر

تشکیل هیئت حقیقت یاب شورای حقوق بشر، اقدامی سیاسی است

معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر تشکیل هیئت حقیقت یاب شورای حقوق بشر را اقدامی سیاسی دانست و گفت: مسئولیت انحصاری حمایت و ارتقای حقوق بشر برعهده خود کشورهاست.

تشکیل هیئت حقیقت یاب شورای حقوق بشر، اقدامی سیاسی استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر و رئیس هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران در پنجاه و سومین اجلاس شورای حقوق بشر، روز سه شنبه با کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و اعضای گروه دوستان منشور ملل متحد دیدار کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر در نشست با اعضای گروه دوستان منشور ملل متحد گفت: متاسفانه در حال حاضر برخی از مفاد مهم منشور ملل متحد اجرا نمی‌شوند و به طور عمدی نادیده گرفته می‌شوند؛ برای مثال اصولی مانند برابری حاکمیت تمامی کشورها، حل مسالمت آمیز اختلافات، عدم مداخله در امور داخلی دیگران و پرهیز از استفاده یا تهدید به زور به دلیل اقدامات یکجانبه برخی از کشور‌های خاص نقض می‌شوند و حتی برخی از مهم‌ترین اهداف منشور ملل متحد نیز برآورده نشده‌اند.

غریب آبادی تاکید کرد: یکی از مسئولیت‌های اصلی گروه دوستان منشور ملل متحد که از چندین کشور مهم از سراسر جهان تشکیل شده است، تاکید بر چندجانبه‌گرایی و گسترش این موضوع مهم است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین ضمن ارائه گزارشی تفصیلی از اقدامات کشورمان در زمینه حقوق بشر که با استقبال اعضا همراه شد، گزارش مستندی را درباره نقض گسترده حقوق بشر زنان و کودکان در آمریکا و برخی کشور‌های غربی مانند فرانسه، آلمان و انگلیس ارائه کرد.


انتقاد دبیر ستاد حقوق بشر از سکوت کشور‌ها نسبت به سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات در فرانسه

وی با اشاره به اعتراضات گسترده مردم فرانسه در پی قتل یک نوجوان توسط پلیس این کشور، از سکوت کشور‌های مدعی حقوق بشر نسبت به سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات از سوی دولت فرانسه انتقاد کرد.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در بخشی دیگر اشاره‌ای نیز به حوادث پاییز سال گذشته کرد و گفت: در اغتشاشات سال گذشته شاهد یک جنگ ترکیبی همه‌جانبه علیه ایران بودیم که از تمام ظرفیت‌ها، از شبکه‌های اجتماعی تا رسانه‌ها تا اقدامات تروریستی و دخالت کشور‌های خارجی با هدف تغییر نظام سیاسی ایران استفاده شد.

وی تاکید کرد: آشوب‌های سال گذشته که خسارات زیادی را در اثر اقدامات اغتشاشگران برجای گذاشت، با همراهی نکردن مردم با آشوبگران به پایان رسید که این امر موجب ناامیدی کسانی شد که برای ضربه به جمهوری اسلامی ایران به این اغتشاشات دل بسته بودند.

غریب آبادی همچنین به عفو گسترده محکومان و متهمان اغتشاشات سال گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و اظهار کرد: تقریبا تمامی افرادی که اقدامات آنها منجر به محکومیت شد و حتی کسانی که هنوز به اتهامات آن‌ها رسیدگی کامل نشده بود، به‌ جز تعداد انگشت شماری که جرائم خشن مرتکب شدند، مشمول عفو شدند و پرونده آنها به طور کامل بسته شد.

وی همچنین تشکیل کمیته حقیقت‌یاب حوادث سال گذشته از سوی رئیس جمهور را نشانه مسئولیت‌پذیری جمهوری اسلامی ایران عنوان و تاکید کرد: این در حالی است که کشور‌های غربی هیچ مسئولیتی در قبال اقدامات ضد حقوق بشری خود بر عهده نمی‌گیرند و پاسخگو نیستند.


غریب آبادی: تشکیل هیئت حقیقت یاب از سوی شورای حقوق بشر، اقدامی سیاسی و بلاوجه است

دبیر ستاد حقوق بشر تشکیل هیئت حقیقت یاب از سوی شورای حقوق بشر را اقدامی سیاسی و بلاوجه دانست و گفت: مسئولیت انحصاری حمایت و ارتقای حقوق بشر برعهده خود کشورهاست.

در این نشست، اعضای گروه دوستان منشور ملل متحد ضمن حمایت از اقدامات کشورمان در حوزه حقوق بشر، از مواضع مغرضانه و متناقض کشور‌های غربی در قبال حقوق بشر به شدت انتقاد کردند.

اعضای حاضر در نشست تاکید کردند که کشور‌های مستقل باید در رابطه با نقض حقوق بشر در کشور‌های غربی مانند فرانسه و همچنین مواضع دوگانه و متناقض این دولت‌ها، اقدام کنند تا کشور‌های مدعی حقوق بشر نسبت به اقدامات خود پاسخگو و مسئولیت‌پذیر شوند.

گروه دوستان منشور ملل متحد گروهی در سازمان ملل است که در جولای ۲۰۲۱ در نیویورک توسط ۱۷ کشور عضو سازمان ملل یعنی الجزایر، آنگولا، بلاروس، بولیوی، کامبوج، چین، کوبا، کره شمالی، اریتره، ایران، لائوس، نیکاراگوئه، روسیه، سنت وینسنت و گرنادین، فلسطین، سوریه و ونزوئلا تاسیس شد. گینه استوایی، زیمبابوه و مالی در ادامه به گروه پیوستند؛ بروندی، اتیوپی، نامیبیا، آفریقای جنوبی و ویتنام نیز در سپتامبر ۲۰۲۲ به عنوان اعضای مهمان یا ناظر به گروه دوستان منشور ملل متحد پیوستند.

هدف اصلی این گروه، حمایت از منشور سازمان ملل است که درصدد ترویج چندجانبه گرایی و استفاده از دیپلماسی در مواجهه با موارد استفاده از زور است؛ از دیگر اهداف این گروه می‌توان به ارتقا حقوق بین الملل، هماهنگی در زمینه ابتکارات مشترک به منظور تقویت احترام به اهداف و اصول مندرج در منشور سازمان ملل و ارزش‌های گفت‎گو، مدارا، همبستگی و همزیستی مسالمت آمیز میان ملت‎هاست.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین در ادامه دیدار‌های روز سه‎شنبه خود با «فولکر تورک»، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، دیدار کرد.

در این دیدار، طرفین در رابطه با تعاملات و همکاری‌های دوجانبه گفتگو کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشگر برتر کشوری شد
برگزاری نشست پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده های نفتی کردستان
پایان مسابقات شنای جام ولایت با قهرمانی تیم استخر شهید حججی مشهد
جلد اول کتاب «امامت الهی» منتشر شد
ماهانه تا سه رام قطار به ناوگان مترو وارد می‌شود
«نجات انار»؛ آموزش مهندسی هوافضا برای کودکان در شب یلدا
میلیا، آکنه و اگزما، عوارض پوستی شایع در نوزادان
توقیف خودروهای حامل کود شیمیایی قاچاق در پلدختر
ورزشکاران توان یاب نیازمند حمایت بیشتر هستند
تعیین شعبه ویژه جرایم انتخاباتی در شهرستان گچساران
سنت قدیمی، هزینه‌های جدید؛ گلایه مردم از گرانی بازار شب یلدا
محاسبه تعرفه‌های آب، برق و گازمدارس غیردولتی و کودکستان‌ها مشابه مراکز آموزشی دولتی
آمار فروش و تماشاگران نمایش‌های در حال اجرا
اعتبار ویژه برای بهبود کیفیت آموزشی خراسان جنوبی
بازگشایی مسیر‌های نزدیک به ۳۰۰ روستا در عملیات راهداری استان یزد
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
معرفی ۳۹ کتاب و ۹ مقاله علمی پژوهشی طلاب خواهر در مازندران
برای واردات کالا در مقابل صادرات توسط وزارتخانه‌ها محدودیت ایجاد نشود
برای نخستین بار ؛ از دوربین نجات هوشمند آتش‌نشانی مشهد رونمایی شد
مدارس و دانشگاه‌های استان فردا حضوری است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
جاسوس موساد اعدام شد
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
آبگیری سد‌های استان بوشهر در بارش‌های اخیر
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)