• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۴۸۹۴
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۵
اقتصادی » اقتصاد کلان

هرگونه کسر تراکنش دستگاه‌های پوز از کارت مردم تخلف است

گزارش‌های منتشر شده نشان میدهد که در برخی از فروشگاه‌ها هنگام خرید‌های کارتی، از کارت خریداران کارمزد کسر می‌شود؛ معاون بانک مرکزی تأکید کرد: اخذ وجوه مختلف از مشتری به بهانه کارمزد کارتخوان، ممنوع است.

هرگونه کسر تراکنش دستگاهای پوز از کارت مردم تخلف استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در خصوص کسر کارمزد از دارندگان کارت‌های بانکی هنگام خرید از کارتخوان‌های فروشگاهی، اعلام کرد: طبق بخشنامه بانک مرکزی کارمزد باید از صاحب دستگاه کارتخوان کسر شود نه دارنده کارت.

مهران محرمیان در واکنش به کسر کارمزد ۱۲۰۰ تومانی از خریداران در یکی از فروشگاه‌ها، تأکید کرد: کارمزد تراکنش‌های خرید ۱۲۰۰ ریال است نه ۱۲۰۰ تومان؛ هیچ فروشگاهی نباید چنین اقدامی را انجام داده، چراکه مخالف بخشنامه بانک مرکزی است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تأکید کرد: اخذ وجوه مختلف از مشتری به بهانه کارمزد کارتخوان، ممنوع است و نباید انجام شود.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی همچنین قبلاً به تسنیم درباره کسر کارمزد از تراکنش‌های خرید فروشگاه‌های معاف شده از این طرح نیز گفته بود: هیچ تغییری در مشاغلی که قبلاً معاف از دریافت کارمزد شده بودند، صورت نگرفته و براساس همان لیستی که اعلام شده بود مشاغل معاف شده از اخذ کارمزد، مشخص هستند.

او درباره اینکه مشاغل معاف از کارمزدی که این روز‌ها از تراکنش‌های خرید کارتخوان‌شان کارمزد کسر می‌شود باید چه اقدامی انجام دهند؟ گفت: بانک مرکزی لیست مشاغل معاف را اعلام کرده و در صورت تخلف باید از شرکت‌های پرداخت پیگیری کرد.

بر اساس این گزارش با اعلام بانک مرکزی از ۴ تیرماه دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها و پایانه‌های فروش اینترنتی آغاز شده است. در مدل جدید کارمزد تراکنش خرید، همه ذی‌نفعان یک تراکنش از جمله بانک صادرکننده کارت بانک پذیرنده (حساب پشت کارتخوان)، پذیرنده تراکنش (فروشگاه) کارمزد پرداخت می‌کنند. بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است.

براساس نظام کارمزدی جدید در شبکه پرداخت کشور؛ دارندگان دستگاه‌های کارتخوان به‌ازای هر تراکنش خرید از ۱۲۰۰ تا حداکثر سقف تعیین‌شده بسته به مبلغ تراکنش، کارمزد پرداخت می‌کنند. کف این کارمزد تا تراکنش‌های ۶ میلیون ریال ۱۲۰۰ ریال و برای تراکنش‌های بالاتر به‌صورت پلکانی تا سقف تعیین‌شده، خواهد بود.

بعبارت دیگر، مبلغ کارمزد به این صورت محاسبه خواهد شد که برای تراکنش‌های تا مبلغ شش میلیون ریال (۶۰۰ هزار تومان) به‌صورت ثابت ۱۲۰ تومان خواهد بود و برای تراکنش‌های بالاتر از ۶۰۰ هزار تومان نیز دو ده‌هزارم مبلغ تراکنش در نظر گرفته خواهد شد که به‌صورت سرجمع در پایان روز با در نظر گرفتن ملاحظات تخفیفی توسط بانک‌ها از دارندگان دستگاه‌های کارتخوان دریافت می‌شود.

شایان ذکر است مطابق جدول زمانی اجرای این بخشنامه، بجز صنوفی همچون نانوائی ها، سوپر مارکتها، جایگاه‌های سوخت گیری، واحد‌های درمانی و ...، نظام جدید کارمزد برای مابقی پذیرندگان از ۴ تیر ماه اجرایی شده است. زمان اجرای کارمزد برای اصناف مستثنی شده در گام نخست هم، متعاقبا اعلام خواهد شد.

لیست تفصیلی صنوف مستثنی شده در گام نخست به شرح زیر است:

نانوایی‌ها • سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های محصولات غذایی و خواروبار فروشی • داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و خدمات درمانی • جایگاه‌های سوخت اتوماتیک و فروشندگان سوخت • فروشگاه‌های تجهیزات ساخت کاردستی و صنایع دستی هنری • حمل و نقل درون و حومه شهر، تاکسیرانی و کرایه اتومبیل • مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان • روزنامه‌فروشی‌ها و دکه‌های روزنامه • دفتر خدمات مخابراتی محلی و راه‌دور • انجمن‌ها و اتحادیه‌های مدنی، اجتماعی و موسسات خیریه • فروشگاه محصولات رسانه‌ای، کتاب، روزنامه، فیلم، موسیقی • عوارض راه، پارکینگ، پارکومتر و گاراژ • وجوه دولتی، قوه قضاییه و شرکت‌های خدماتی (آب، برق، گاز)

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل اورژانس زنجان برای نوروز و ماه رمضان
بهبود معیشت کارگران از اولویت های مجلس است
درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
اصلاح نظام اداری در زنجان وارد مرحله اجرا شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۵ اسفند ۱۴۰۴
مهر و موم ۲۰ واحد صنفی متخلف در اهر 
دعای هر روز و روز ششم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مهر و موم کلینیک زیبایی متخلف در صومعه‌سرا
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
برنامه‌ریزی برای استقرار نظام رتبه‌بندی کیفی مشاغل خانگی
افت فشار یا قطعی آب فردا سه شنبه ۵ اسفند در برخی مناطق قم
کشف گوشت‌های بدون مجوز در رودبار
بازگشت یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته
مهلت استفاده از کالابرگ الکترونيکي دی ماه تا پایان فروردین 1405
ورود سامانه بارشی به سمنان از فردا
عزم ملی برای بازسازی بازار سوخته رشت
تخصیص اعتبار بیش از ۷۰ درصد مصوبات استانی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۴ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
حضور ناوشکن دنا در مرحله آغازین رزمایش میلان ۲۰۲۶ هند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)