• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۵۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۳
سیاسی » عمومی
گفتگوی ویژه؛

بررسی ابعاد شکست رژیم صهیونیستی در تهاجم به کرانه باختری

مهدی شکیبایی کارشناس مسائل فلسطین و رضی عمادی، کارشناس مسائل غرب آسیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری و داودی زاده کارشناس مسائل فلسطین در ارتباط تلفنی با این برنامه، ابعاد شکست رژیم صهیونیستی در تهاجم به کرانه باختری را بررسی و تبادل نظر کردند.

بررسی ابعاد شکست رژیم صهیونیستی در تهاجم به کرانه باختریبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، متن کامل این برنامه به شرح زیر است:
مجری: امشب موضوع بررسی تحولات فلسطین و ابعاد شکست رژیم صهیونیستی در تهاجم به کرانه باختری را پیگیری می‌کنیم، همان طور که در خبر‌ها دیدید و شنیدید در خبر ۲۱ هم خبر آن تقدیم حضور شما شد صهیونیست‌ها بعد از دو روز جنایت در ”جنین“ بدون دسترسی به اهداف اعلام شده از این منطقه عقب نشینی کردند خبر‌های مختلفی داشتیم از جمله این که رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از عقب نشینی اشغالگران از ”جنین“ را مفتضحانه خوانده است، دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین هم اظهاراتی کرده از جمله این که عقب نشینی اشغال گران از جنین پیروزی بزرگ است و ملت فلسطین با مقاومت و اتحاد نشان دادند که پیروزی نزدیک است؛ با تقدیم همین مقدمه کوتاه بررسی می‌کنیم ابعاد مختلف موضوع امشب را دو مهمان حضوری داریم و در طول گفتگو مهمان دیگری به صورت تلفنی ما را همراهی خواهند کرد. مهمانان حضوری این برنامه جناب آقای دکتر مهدی شکیبایی کارشناس مسائل فلسطین به همراه جناب آقای دکتری رضی عمادی کارشناس مسائل غرب آسیا هستند.

سوال: دکتر شکیبایی یک مرور مختصری داشته باشیم بر آخرین تحولاتی که اتفاق افتاده در جنین؟
شکیبایی: الان شاید نزدیک به حدود یک سال تا یک سال نیم است که به هر حال بینندگان عزیز ما نام ”جنین“ را در فلسطین شاید بیشتر از شهر‌های فلسطینی در کنار غزه و قدس می‌شنوند دلیل این اتفاق هم این است که به هر حال دولتی که الان در رژیم صهیونیستی بر سر کار آمده دولتی است که بسیار وام دار شهرک نشینان صهیونیستی است و شهرک نشینان هم به ویژه در کرانه باختری سالهاست که تلاش می‌کنند به ویژه آن شهرک‌هایی که غیر قانونی را به نوعی قانونی کنند، یک ضربه‌ای را هم از جریان مقاومت دریافت کردند در سال ۲۰۰۵ و آن ضربات باعث شد که رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد از برخی از شهرک‌هایی که از سوی کشور‌های غربی غیرقانونی نامیده می‌شدند عقب نشینی کند بعد از سال‌ها الان دولتی بر سر کار آمده در صهیونیستی که تمام آرای خود را از درون همین جوامع شهرک نشین دریافت کرده و لذا بسیار بسیار تلاش می‌کند.

سوال: جنایت‌هایی که مستمر ادامه دارد و البته حملاتی که در کمتر از دو ساعت دستور و فرمان عقب‌نشینی صادر شد به این معنی است که زودهنگام به اهداف شان رسیدند و عقب‌نشینی کرده‌اند یا به طور مشخص به اهدافشان در جنین نرسیدند؟
شکیبایی: آن چه که در رسانه‌های رژیم صهیونیستی قبل از عملیات جنین این عملیات که اصلاً نامی هم برایش انتخاب نکردند اسرائیلی‌ها آن چه که در رسانه‌ها اعلام کردند این بود که آن‌ها وارد این اردوگاه جنین که در منطقه غربی شهر جنین هم واقع شده بروند و تمام زیرساخت‌های مقاومت را تخریب کنند و تمام عناصر مجاهد و مقاومی که در این اردوگاه حضور دارند و عملیات‌های متعددی را طی ماه‌های اخیر علیه اهداف صهیونیستی انجام داده بودند یا به شهادت برسانند و یا بازداشت کنند و با خود ببرند، تقریباً سه روز این عملیات ادامه داشت از هوا و زمین رژیم صهیونیستی حمله کرد به اردوگاه جنین که تقریباً چهل هکتار مساحت دارد که اگر اشتباه نکنم بیست و هفت هزار نفر هم جمعیت دارد با توجه به آن چیزی که اعلام کرده بودند هدف نظامی شان نابودی زیرساخت‌ها و تمام کردن هرگونه عملیات علیه اسرائیلی‌ها بود، بینندگان عزیز ما مستحضر بودند یعنی آن‌هایی که در واقع اخبار رو دنبال می‌کردند متوجه شدند که در سومین روز یعنی آخرین روز قبل از اینکه تصمیم بگیرند رژیم صهیونیستی عقب‌نشینی کند از اردوگاه جنین ما شاهد انفجار و کمین‌های متعددی که منجر به انفجار تجهیزات نظامی و جنگ افزار‌های نظامی رژیم صهیونیستی می‌شد مشاهده می‌کردیم این نکته نشان می‌دهد که رژیم نتوانست به اهداف اعلامی خود دست پیدا کند و لذا از منظر نظامی چنین عملیاتی را که نتوانسته باشد اهداف نظامی خود را محقق کند می‌گویند این عملیات با شکست مواجه شد هرچند آن‌ها در رسانه‌ها اعلام می‌کنند که به اهداف خود رسیدند.
سوال: آقای دکتر عمادی عملیات جنین در حال بررسی است بپردازیم به آن چیزی که اتفاق افتاده و کمتر از یک ماه گذشته عملیاتی که بسیار پر سر و صدا هم بود به نظر می‌رسد که ظرفیت‌های مقاومت بیش از گذشته در جنین فعال شده و باعث شکست‌های مفتضحانه رژیم صهیونیستی شده است؟
عمادی: بله؛ درباره ظرفیت‌های مقاومت صحبت کردید از جنین صحبت کردید قبل از اینکه به امروز اشاره کنم به یک نکته پایه‌ای اشاره کنم و آن هم این که اساساً جنین زادگاه مقاومت شهر مقاومت است نه فقط در مقابل رژیم صهیونیستی در سه مرحله در مقابل دو قدرت اروپایی فرانسه و انگلیس هم مردم شهر جنین مقاومت کردند؛ سال ۱۷۹۹ وقتی نظامیان فرانسه می‌آیند که به جنین حمله کنند و جنین را کامل در اختیار بگیرند مردم می‌آیند و مزارع زیتون را آتش می‌زنند تا مانع پیشروی نظامیان فرانسوی شوند، سال ۱۹۱۸ هم نظامیان اسرائیلی تقریباً همه فلسطین را اشغال می‌کنند، اما جنین با مقاومت خود اجازه نمی‌دهد که اشغال شود، سال ۱۹۳۵ هم عزالدین قسام می‌آید و آن عملیات را انجام می‌دهد علیه نظامیان انگلیسی به نوعی و مردم جنین قبل از اینکه بخواهند در مقابل اسرائیل مقاومت کنند در مقابل دو قدرت اروپایی مقاومت کردند بنابراین مقاومت یک ریشه تاریخی و دیرینه دارد. سال ۲۰۰۲ اوج مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی بود و یک عملیات شهادت‌طلبانه انجام می‌شود, ۳۰ صهیونیست کشته می‌شوند و حدود ۱۵۰ نفر از صهیونیست‌ها زخمی می‌شوند، رژیم صهیونیستی علیه جنین وارد جنگ می‌شود جنگی که پانزده روز طول می‌کشد و ۵۲ فلسطینی شهید می‌شوند، اما ۲۳ نظامی صهیونیست هم به هلاکت می‌رسند و این نشان می‌دهد که اساساً جنین با مقاومت خو گرفته و به همین دلیل هم گفته می‌شود که جنین پایگاه مقاومت و زادگاه مقاومت است و در کنار باریکه غزه گفته می‌شود که جنین یک قطب دیگری از مقاومت در فلسطین را تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد: امروز هم روند به گونه‌ای است که در جنین شاهد این هستیم که مقاومت شکل گرفت و قوی هم شده است، حدود کمتر از دو سال پیش شاهد این هستیم که یک گردان جدیدی به نام گردان جنین در گردان قسام در جنین تشکیل می‌شود که این گردان به نوعی عملیات‌های مقاومتی را در جنین دارد شکل می‌دهد، سال گذشته شاهد بودیم که یک عملیات از درون جنین علیه رژیم صهیونیستی انجام می‌شود و انتظارش را هم نداشتند در حالی که جنین کاملاً محاصره است به خصوص آن اردوگاه کاملاً محاصره است و ما کمتر از یک ماه پیش هم دیدیم که نظامیان صهیونیستی وارد جنین می‌شوند، اما نمی‌توانند از آن جا خارج شوند و بعد از بیست سال رژیم صهیونیستی مجبور است که از بالگرد‌های نظامی خود استفاده کند علیه جنین تا بتوانند نظامیان خود را از آن جا خارج کند این‌ها نشان می‌دهد که اساساً در جنین مقاومت و روح مقاومت وجود دارد و در کنار باریکه غزه که قطب دیگر مقاومت را شکل می‌دهد.
آقای عمادی افزود: نکته بعد این است که وقتی ترکیب جمعیتی جنین رو بررسی می‌کنیم می‌بینیم که حدود چهل درصدشان جوان هستند نسلی هستند که با توجه به جوان بودن توان مقابله با رژیم صهیونیستی را هم دارند بنابراین انگیزه مقاومت و جمعیت مقاومت هم در جنین وجود دارد و این هم نکته مهمی هست که باید در تحلیل اوضاع جنین و این که چرا رژیم صهیونیستی تأکید دارد که عملیات خود را روی جنین علاوه بر باریکه غزه که می‌دانید که طی این دو سال اخیر بیشترین حملاتش علیه باریکه غزه و علیه جنین بوده است یعنی در کنار باریکه غزه چند وقت پیش بود که جنگ علیه باریکه غزه را انجام داد و الان هم می‌بینیم که دو عملیات را علیه جنین انجام می‌دهد نشان می‌دهد مشابهت‌هایی میان جنین و باریکه غزه وجود دارد و من یک نکته هم تکمیلی عرض کنم که سال ۱۳۹۳ بود مقام معظم رهبری درباره مسلح شدن کرانه باختری اشاره کردند و الان می‌بینیم ۹ سال بعد از آن دارد این اتفاق تو کرانه باختری رخ می‌دهد و به خصوص در جنین و این نکته را هم اشاره کنم که هفتاد سال از تأسیس اردوگاه جنین می‌گذرد و این جنگ‌هایی که الان اتفاق می‌افتد در هفتادمین سال تأسیس اردوگاه جنین است که رژیم صهیونیستی علیه مردم و به خصوص نسل جوان و جنین انجام می‌دهد.
سوال: آقای دکتر شکیبایی، ما داریم همزمان می‌بینیم که با عقب‌نشینی صهیونیست‌ها، مقاومت فلسطین، شهرک‌های صهیونیستی را هدف حملات راکتی قرار می‌دهد آژیر‌های اراضی اشغالی در چهار شهرک رژیم صهیونیستی به صدا در می‌آید و رعب و وحشت با توان و مقاومت فلسطین در اراضی اشغالی به حد اعلای خودش رسیده است؟
شکیبایی: بله؛ همین‌طور است خود این اتفاق یعنی حملات راکتی بعد از عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از اردوگاه جنین نشان می‌دهد که اقدامی که نظامیان صهیونیستی برای ایجاد نوعی بازدارندگی در درون فلسطین حالا این دفعه در کرانه باختری دنبال تحقق آن بودند محقق نشده است طبیعی است به هر حال و الان بحث مسائل مربوط به تسلیح کرانه باختری در کنار نوار غزه به هر حال کرانه باختری به واسطه این که به لحاظ مجاورت نزدیکی بسیار زیادی با اماکن حساس و حیاتی رژیم صهیونیستی دارد از بعد امنیتی برای رژیم صهیونیستی حائز اهمیت است و آن‌ها همه این سال‌ها یعنی سال ۲۰۰۷ که آن تحولات انتخابات در فلسطین برگزار شد و گروه‌های مقاومت موفق شدند که حائز اکثریت آرا شوند و مجلس فلسطین و دولت را در اختیار بگیرند و یک نوع دو دستگی جغرافیایی بین نوار غزه و کرانه باختری ایجاد کردند از همان زمان تلاش می‌کردند که به این نقطه نرسند یعنی نقطه‌ای که از آنجا راکت شلیک شود به سمت اهداف، چون داشتن راکت‌ها و یا خمپاره‌های شصت تا صد و بیست هم برای فلسطینی‌ها یک سلاح راهبردی می‌تواند باشد نوار غزه با اماکن حیاتی رژیم صهیونیستی فاصله حدود هفتاد تا هشتاد کیلومتری دارد، اما از کرانه باختری خصوصاً نابلس، الخلیل، جنین، طولکرم این‌ها فاصله شان تقریباً دوازده تا نوزده یا بیست کیلومتر است یعنی شما با یک خمپاره شصت هم می‌توانی اهداف اسرائیل رو بزنید حالا نه که عرضم این نیست که با خمپاره شصت، چون به هرحال رقیبشان دشمن شان در واقع دارای جنگ‌افزار‌های بسیار پیشرفته‌ای است همین الان که ما داریم با هم صحبت می‌کنیم دیوار حائلی که دور کرانه باختری کشیده شده است یک جا‌هایی نود متر عرض دارد این نود متر عرض یعنی نه این که دیوار بتنی مثلاً دوازده متر عرض داشته باشه و نه متر عرض داشته باشد دستگاه‌های شنود حساس این جور حس گر‌های بسیار حساسی گذاشتند که بالاخره از ورود یا خروج هر انسانی می‌توانند به راحتی آگاه شوند و آن را مورد هدف قرار دهند با وجود همه این‌ها به هر حال داشتن سلاح و جنگ‌افزار برای فلسطینی‌ها حتی در حد همون خمپاره‌های شصت قدیمی هم می‌تواند به کمک فلسطینی‌ها بیاید و در کنار نوار غزه که توانست یک موازنه رعب و وحشت بسیار بسیار خوبی را با دشمن صهیونیستی ایجاد کند در کرانه باختری هم همین اتفاق بیفتد کما اینکه ما در همین اتفاقاتی که در دو سه روز اخیر در اردوگاه جنین شاهد بودیم آن گروه‌های مقاومت فلسطینی توانستند چهار پهپاد صهیونیستی را که برای شناسایی و گاهی برای حملات رزمی وارد آسمان اردوگاه شده بودند، بزنند و حتی کنترلش کنند و بیاورند پایین و همین‌طور دسترسی آن‌ها به سلاح‌های متفاوت دیگر نشان می‌دهد که فلسطینی‌ها در آستانه اتفاق بسیار بزرگی در وضعیت خودشان در رویارویی با رژیم صهیونیستی هستند.
سوال در مورد این تقویت و جایگاه مقاومت و همچنین افزایش توان نظامی و موشکی مقاومت در فلسطین هم بیشتر می‌خواهیم صحبت کنیم و هم چنین ابعادی در مورد تحولات اخیر فلسطین یک گزارش ببینم برگردیم میهمان دیگری به صورت تلفنی به جمع ما ملحق خواهد شد.
آقای دکتر عمادی درباره تأثیر تحولات فلسطین و عملیات‌های رژیم صهیونیستی که منجر به شکست رژیم صهیونیستی در این عملیات هاست صحبت کنیم بر بحران‌های داخلی خود این رژیم؟
عمادی:  بله؛ من قبل از این که به تأثیر این موضوع اشاره کنم می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که اساساً این جنگ‌ها و این درگیری‌هایی که رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها از جمله در غزه از جمله در جنین ایجاد می‌کند نشئت گرفته از بحران داخلی رژیم صهیونیستی است از ژانویه گذشته کابینه جدید نتانیاهو روی کار آمده و هنوز واقعاً روی آرامش به خودش ندیده است و هر هفته به صورت متوالی می‌بینیم تظاهرات است و اساساً سرزمینی که این طوری ناامن و با بحران داخلی مواجه است و مردم به شدت نسبت به کابینه اعتراض دارند فروپاشی کابینه را می‌خواهند اساساً شما نمی‌توانید برنامه‌های دیگری را پیش ببرید نه برنامه اقتصادی پیش می‌رود نه برنامه سیاست خارجی پیش می‌رود نتانیاهویی که خودش را تئوریسین سیاست خارجی می‌بیند و افتخار خودش را عادی‌سازی با روابط با کشور‌های عربی می‌بیند الان چند ماه روی کار آمده و نتوانسته یک سفر به کشور‌های عربی انجام دهد و اهدافی که مد نظرش بود بتواند پیش ببرد این نشان می‌دهد که در اراضی اشغالی بحران داخلی خیلی جدی است فروپاشی کابینه نتانیاهو جدی است که مردم پیگیری می‌کنند و اگر این اتفاق هم رخ دهد اساساً آن دور باطل انتخابات و تشکیل کابینه دوباره فروپاشی کابینه اتفاق خواهد افتاد بنابراین ریشه جنگ‌ها و درگیری‌ها به بحران داخلی برمی‌گردد.

سوال: پس می‌توانیم بگوییم آن چیزی که به عنوان عملیات‌های جدید از سوی رژیم طرح صهیونیستی تعریف می‌شود و منجر به شکست می‌شود به نوعی صادر کردن بحران داخلی رژیم صهیونیستی است؟
عمادی:  بله؛ می‌خواهم به این نکته اشاره کنم وقتی شما در داخل نمی‌توانید بحران را مدیریت کنید کابینه اسرائیل این طوری است نتانیاهو اساساً الگوی رفتاری اش مدت‌هاست که دوازده سال قبل از آن نخست وزیر بوده الگوی رفتاری اش یک جوری است که وقتی در داخل با بحران مواجه می‌شود به جنگ روی می‌آورد بنابراین سعی می‌کند بحران رو صادر کند اینجا هم نه اگر چه ریشه جنگ و درگیری به شرایط داخلی برمی‌گردد و سعی می‌کند با جنگ افکار عمومی داخلی رو منحرف کند، اما برونداد شکست چه است؟ برونداد شکست این است که در داخل با فشار بیشتری مواجه می‌شود و رسانه‌های اسرائیلی طی همین یکی دو روز که جنگ وجود داشت وقتی تحلیل می‌کردند این را شکستی دیگری برای نتانیاهو عنوان و اعلام می‌کنند که غیر از بحث مسائل سیاسی ما در حوزه نظامی هم از فلسطینی‌ها شکست خوردیم، چون داریم این‌ها را به نوعی تجهیز می‌کنیم این‌ها را آماده می‌کنیم برای اینکه جنگ‌های بیشتری را با رژیم صهیونیستی داشته باشند و بتوانند واکنش‌های گسترده‌تر و قاطع‌تری را هم و داشته باشند.

سوال: یک مهمان دیگری داریم سرکار خانم داودی زاده کارشناس مسائل فلسطین هم به جمع ما اضافه شدند؛ از نگاه شما مهم‌ترین دلایل شکست رژیم صهیونیستی در عملیات جدید در جنین چیست؟
داودی زاده: مهم‌ترین دلایل شکست رژیم صهیونیستی در جنگ چهل و چهار ساعته اخیر در جنین می‌تواند یک عملیات شهادت‌طلبانه جوان بیست و سه ساله فلسطینی در تل‌آویو باشد که منجر به هلاکت نزدیک به ده نفر از صهیونیست‌ها بود یکی از دلایل مهم آن می‌تواند این باشد و یکی از دلایل دیگری که منجر به شکست مفتضحانه رژیم صهیونیستی در این جنگ اردوگاه جنین شده موشک‌باران از طریق راکت‌های نیرو‌های مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیست‌نشین بوده که این عملیات قوی و خیلی محکم و تلافی‌جویانه از طرف نیروی مقاومت فلسطین و گردان‌های جنین که باعث عقب‌نشینی ارتش رژیم اسرائیل از اردوگاه جنین شد.

سوال: خانم داود زاده، آقای دکتر عمادی اشاره کردند به آن چیزی که به‌عنوان صادر کردن بحران داخلی است با انجام عملیات‌های مختلف از سوی رژیم صهیونیستی در فلسطین شما چه تحلیلی درباره این موضوع دارید؟
داودی زاده:نتانیاهو یا این که در هر حال هر نخست وزیری که در رژیم اسرائیل کابینه‌ای تشکیل داد کابینه موقتی بوده یا با طول عمر خیلی کوتاهی این کابینه تشکیل شده و قوت و قدرتی در ادامه حیات سیاسی خود در رژیم اسرائیل نداشته ما دولت‌های پی‌درپی را دیدیم در رژیم اسرائیل تشکیل شدند که با اختلافات درون سازمانی یا اختلافات درون خودشان دچار شکست و تزلزل شدند و این منجر شد به این که برای پوشش دادن و اینکه بخواهند چشم مجامع بین‌المللی و مردم جهان را از این اختلافات و این تزلزل.

سوال: ارتباط ما قطع شد، متشکرم از خانم داود زاده کارشناس مسائل فلسطین. آقای دکتر شکیبایی می‌توانیم بگوییم که عملیات جدید در جنین و عملیات‌های گذشته اگر مرورش کنیم نقطه عطف تحولات فلسطین است در هفته و ماه‌های اخیر؟
شکیبایی: بدون شک همین اتفاق است خیلی‌ها در واقع جنین رو شبیه و مانند نوار غزه می‌دانند در واقع در جنین اردوگاه و می‌شود گفت کمپ اصلی مقاومت و مجاهدین فلسطینی است در همین اردوگاه جنین ما شاهد حضور مجاهدان و عناصر مقاومت از جنبش‌های مختلف فلسطینی هستیم یعنی هم عناصر مقاومت از جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم جنبش فتح شهدای الاقصی و همین‌طور جنبش حماس گردان‌های شهید عزالدین قسام و همین‌طور کمیته‌های مقاومت یعنی می‌خواهم این را عرض کنم که یک مختصاتی جنین دارد که شبیه نوار غزه است نوار غزه هم همین مدلی بود که در سال دو هزار و پنج شد و البته قبل از آن اتفاقات شروع شد حملات، حضور گروه‌های مقاومت، عناصر مختلف مقاومت که در نهایت در سال دو هزار و پنج رژیم صهیونیستی را وادار کرد که از نوار غزه خارج شود هرچند آن‌ها را فراری بده در واقع رسانه‌های رژیم صهیونیستی از آن به عنوان خروج یک‌جانبه یاد کردند، ولی واقعیت این بود که حضور متنوع گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه باعث خروج رژیم صهیونیستی از این باریکه شد و همین اتفاق الان دارد در جنین می‌افتد با یک ویژگی دیگری که عرض کردم و آن هم این است که نزدیکی بسیار زیاد این منطقه به پایتخت‌های سیاسی و اقتصادی رژیم صهیونیستی است بنابراین جنین می‌تواند که نقطه عطف جدید تحولات در سرزمین‌های اشغالی فلسطین باشد چیزی که فلسطینی‌ها به آن نیاز دارند ببیند از سال ۱۹۴۸ که رژیم در واقع به کمک انگلستان و سایر کشور‌های پیروز در جنگ جهانی دوم موفق شد در یک تبانی آشکار سرزمین فلسطین را اشغال کند اصلی‌ترین سیاستش در برخورد با مسئله فلسطین این بود که ایجاد اختلاف کند در بین فلسطینی‌ها تا بتواند به راحتی حکومت کند این اتفاق بعد از گذشت ۷۵ سال با شروع جنگ سیف‌القدس که در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ رخ داد و ما برای اولین بار شاهد وحدت میان این نقاط جغرافیایی مختلف در فلسطین بودیم یعنی نقطه آغاز این اتفاق هم همان طوری که می‌دانید و بینندگان عزیز هم اطلاع دارند اتفاقاتی بود که در محله شیخ جراح اتفاق افتاد و رژیم قرار بود که خانه‌های فلسطینی‌ها را آن جا مصادره کند و اهالی این منطقه را از آن منطقه اخراج کند نقطه کار به جایی رسید که به‌هرحال گروه‌های مقاومت در نوار غزه در حمایت از مردم شیخ جراح در قدس عملیات نظامی انجام دادند در کرانه باختری همین‌طور، اهالی یا فلسطینی‌های ساکن در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ هم وارد میدان شدند وضعیتی برای رژیم صهیونیستی به وجود آوردند که مجبور شد که متوقف کند عملیات خود را این معادله جدیدی بود که فلسطینی‌ها توانسته بودند بعد از ۷۵ سال از اشغال سرزمین خود حاکم کنند در رویارویی با رژیم صهیونیستی این معادله جدید باعث شد که از جنگ سیف‌القدس تا امروز شاهد چندین جنگ کوتاه توسط رژیم صهیونیستی بودیم علیه نوار غزه علیه کرانه باختری و حتی در قدس که بتواند ثابت کند که این معادله را از روی میز برداشته، اما همین اتفاقی که تا همین سه چهار روز اخیر افتاد در جنین و گردان‌های القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در واقع مرکزیت این درگیری با رژیم را در جنین برعهده داشتند و رژیم هم تلاش می‌کرد که به نحوی پای سایر گروه‌های مقاومت را خارج کند از این درگیری ما شاهد وحدت بین میادین بودیم وحدت بین جغرافیا بودیم و یک عملیات از سوی اعضای جنبش حماس در قلب تل‌آویو رژیم را وادار کرد که دست از این عملیاتش بردارد.

سوال: رژیم صهیونیستی بسیار تلاش می‌کند که نسل سوم و چهارم فلسطینی‌ها را از ماجرای مقاومت خارج کند، اما مرور عملیات در جنین و مقاومتی که ما در کل فلسطین شاهد هستیم نشان از این دارد که نسل سوم و نسل چهارم بیدار‌تر از گذشته در رویارویی با رژیم صهیونیستی حضور دارد.
عمادی: من در بخش قبلی عرایضم به یک نکته اشاره کردم گفتم که سال ۲۰۰۲ رژیم صهیونیستی به جنین حمله می‌کند واقعیت این است که کامل جنین را از بین می‌برد آقای دکتر شکیبایی الان که شما گزارش پخش کردید صحبت می‌کردم یه نکته‌ای اشاره کردند که خیلی جالب است بینندگان عزیز هم بدانند گفتند که کسانی که امروز دارند در جنین با رژیم صهیونیستی می‌جنگند در آن زمان تازه به دنیا آمده بودند یعنی هجده نوزده سال بیست سال هستند به دنیا آمده‌اند و خوب هم جنین ساخته شد و هم آن‌هایی که به دنیا آمدند الان نسل جدید مقاومت را شکل دادند رسانه‌های اسرائیلی هم تحلیلی که انجام می‌دهد این هست که رژیم صهیونیستی یک دلیلی که به جنین حمله کرده این هست که کاملاً بر این باور هست که جنین پایگاه نسل جدید مقاومت هست نسلی که چهل درصدشان هجده تا بیست سال الان سن دارند ضمن اینکه بسیار منتقد هستند نسبت به رویکرد تشکیلات خودگردان فلسطین و این که در جنین می‌بینیم گردان‌های مقاومت دارد شکل می‌گیرد و گردان جنین هم یکی از آنهاست که الان دارد می‌جنگد و یک دلیلش سرخوردگی از تشکیلات مقاومت است یعنی امیدی ندارند تشکیلات مقاومت بتواند کاری بکند بنابراین روی آوردند به مقاومت و دارند کاملاً میجنگند و یه نکته دیگر هم که اساساً تحلیل رسانه‌های رژیم صهیونیستی است می‌گویند نسل جدید مقاومت با نسل قدیم یک تفاوت بنیادی دارد و آن هم این که بخش بزرگی از این جمعیت به مقاومت باور دارد ترس ندارد و اتفاقاً معتقد است که باید مقاومت رو ببرد در درون اراضی اشغالی به خاطر همین ما می‌بینیم که وقتی فقط یک روز از جنگ اسرائیل علیه جنین دارد می‌گذرد عملیات یک جوان بیست و یک سه‌ساله‌ای که قاری قرآن هم هست می‌رود در قلب تل‌آویو انجام می‌شود و هفت نفر صهیونیست را می‌کشد و چند نفر رو زخمی می‌کند یعنی معتقدند که باید مقاومت را به درون اراضی اشغالی برد و یک تفاوت مهم نسل جدید با نسل‌های قبلی هم هست.

سوال: پیروزی نزدیک است با اتحاد و مقاومت؟
شکیبایی: بله؛ چیزی که الان فلسطینی‌ها به آن نیازمند هستند وحدت بین همه فلسطینیان در همه نقاط فلسطینی‌ها یک ظرفیت دیگری هم در دنیا دارند به نام آوارگان فلسطینی که چیزی بین پنج تا شش میلیون جمعیت است و آن هم ظرفیت بسیار خوبی است برای فلسطینی‌ها که در کنار همدیگر قرار بگیرند می‌توانند حقوقشان را از رژیم صهیونیستی استیفا کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از شش طرح آب و فاضلاب نیشابور با اعتبار ۱۸۰۰ میلیارد ریال
حضور باشکوه مردم کلاله در راهپیمایی ۲۲ بهمن
زمین لرزه‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در حوالی گزیک سربیشه
تقدیر نماینده ولی فقیه در استان از حضور حماسی مردم در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
ملت ایران در دفاع از استقلال و امنیت خود متحد است
تشریح طرح های علمی و فناوری دهه فجر در استان سمنان
حضور مردم شهرها و روستاهای سرزمین مان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جشن چهل و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب در گوشه گوشه ایران اسلامی
قدردانی استاندار و نماینده ولی فقیه در استان از مردم کرمان
جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در کارگیل هند
حماسه‌ی دیگر در ۲۲ بهمن در صغاد آباده
برگزاری جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در کاراکاس
یوم الله ۲۲ بهمن، مظهر اقتدار ملی
اختتامیه نخستین دوره مسابقات رباتیک دانش آموزی در لنگرود
قدردانی استاندار از حضور پر شور ملت شهیدپرور استان البرز
جشن پیروزی انقلاب در زورخانه شهید سلیمانی قم
خروش مردم انقلابی استان بوشهر در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان ۵۰۰ هزار خودروی بی‌ام دبلیو به علت احتمال آتش سوزی
طرح ها و برنامه های گرامیداشت دهه فجر در آذربایجان غربی
کاروانسرای شاه عباسی سمنان موزه می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)