• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۱۷۳۲۱
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۳
گیلان » اقتصادی
در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان مطرح شد؛

تاکید بر توسعه کریدور شمال – جنوب و بارانداز ریلی آستارا + گزارش

کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور وزیر راه و شهرسازی کشورمان در شهرستان مرزی بندر آستارا برگزار شد.

نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در آستارابه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان، این نشست با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران و شاهین مصطفی یف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان که ریاست هیات ایرانی و آذری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را بر عهده دارند، به میزبانی شهرستان مرزی بندر آستارا در محل هتل اسپیناس برگزارشد.

وزیر راه و شهرسازی ایران در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های موجود بین دو کشور گفت: با استفاده از این ظرفیت‌ها باید فرصت‌های مناسبی برای توسعه روابط فراهم کرد.

آقای مهرداد بذرپاش به ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان اشاره و تصریح کرد: دولت ایران بر توسعه روابط واستفاده از ظرفیت‌های بین دو کشور تاکید دارد.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان هم با قدردانی از هیات ایرانی بخاطر تلاش برای گسترش روابط گفت: منتظر توافق دو کشور در زمینه‌های مختلف هستیم، تا نتیجه آن را ببینیم.

شاهین مصطفی یف افزود: جمهوری آذربایجان به توسعه همکاری‌های پایدار با ایران باور دارد و این خط سیاسی را دنبال می‌کند.

نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در آستارامعاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان همچنین بر اتمام طرح‌های نیمه تمام و آغاز طرح‌های ضروری تاکید کرد.

وی با اشاره به فعالیت ۲ هزار ۴۵۲ شرکت ایرانی در جمهوری آذربایجان گفت: تکمیل طرح‌های ارتباطی از جمله پل گمرک راه آهن و همکاری‌های فنی این ارتباط را گسترش خواهد داد.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان با بیان اینکه افزایش حجم ترانزیت بین المللی در کریدور شمال و جنوب ۶۹ درصد افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: در سال ۲۰۲۲ حجم مبادلات تجاری بین دو کشور ۳۰ درصد رشد یافته و در پنج ماهه نخست سال ۲۰۲۳ این مبادلات ۹ درصد رشد را ثبت کرده است.

 مصطفی یف افزود: بخش حمل و نقل از بخش‌هایی است که در مناسبات دو جانبه اهمیت بسزایی دارد از این‌رو شاهد رشد و توسعه این بخش‌ها هستیم بطوریکه در سال گذشته رشد ۴۸ درصدی را شاهد بودیم.

وی با اشاره به طرح‌های گسترده حمل و نقل عنوان کرد: هم اکنون خط اتوبوس باکو - نخجوان در مسیر ایران، عبور روزانه سه دستگاه اتوبوس بین خاک اصلی آذربایجان و نخجوان از خاک ایران و به طور هفتگی ۲ پرواز بین تهران و باکو وجود دارد.

 معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان اظهار کرد: کریدور شمال و جنوب اولویت اصلی را در بخش حمل و نقل به خود اختصاص داده است و ما در سن پترزبورگ در مورد این کریدور مذاکره کردیم و جمهوری آذربایجان از امضای یادداشت تفاهم بین روسیه و ایران حمایت می‌کند، از طرفی آمادگی داریم یاداشت تفاهمی مشابه با روسیه در سمت خود در مرز روسیه به امضاء برسانیم.

در این نشست مشترک، توسعه کریدور شمال – جنوب و بارانداز ریلی آستارای جمهوری اسلامی ایران، همچنین مسائل مختلف تجاری و اقتصادی، حمل و نقل، و نیز طرح‌های در حال اجرا و راکد بررسی و درباره آن‌ها تصمیم‌گیری شد.

استاندار گیلان در حاشیه نشست مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان در گفتگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه این نشست تا کنون نتایج بسیار خوبی در برداشته است، افزود: جزئیات کامل این نشست طی روز‌های آینده اطلاع رسانی اطلاع رسانی می‌شود.

اسداالله عباسی گفت : این دیدار در خصوص مرز‌های مشترک، بارانداز مربوط به راه آهن، پل آستاراچای و پل قدیمی که بخشی از آن تخریب شده بود و سایر مرز‌های آبی ومشترک تا جلفا و نخجوان تبادل نظر شد.

وی افزود : با حضور همه معاونان وزرا و دستگاه‌های مرتبط به ریاست وزیر راه و شهرسازی کشورمان از سوی ایران و معاون نخست وزیر جمهودی آذربایجان از طرف مقابل موضوعات مورد علاقه بررسی شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

چگونگی کاربری پل جدید خودرویی و بتنی آستارا - آستارا بر روی رودخانه مرزی آستارا چای، که با هدف تسهیل و تسریع در انتقال کالا‌ها و تردد خودرو‌های سبک و سنگین در مرز آستارای دو کشور ساخته می‌شود، از دیگر دستور کار‌های این نشست مهم اقتصادی بود.

معاون وزارت امور خارجه، نمایندگان راه آهن، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، راه و شهرسازی، مرزبانی، دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی، گمرک، رایزن اقتصادی ایران در جمهوری آذربایجان، فرماندار و نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای هیئت ایرانی ومعاونان وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان وزیر توسعه دیجیتال و حمل و نقل، وزیر انرژی، وزیر دفاع، معاون آژانس مدیریت منابع آب، معاون کمیته دولتی گمرک، معاون فرمانده نیرو‌های مرزی سرویس دولتی مرزبانی، معاون شرکت احیا و مدیریت آب، معاون آژانس دولتی راهداری، معاون شرکت (سوکار) و همچنین معاون شرکت (آذرانرژی) جمهوری آذربایجان نیز در این نشست حضور داشتند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)