• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۱۸۰۴۳
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۹
اجتماعی » تعاون و اشتغال

سالانه برای ۸۰ هزار زندانی در ۲۰۰ رشته گواهینامه فنی حرفه‌ای صادر می‌شود

مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان: با کمک سازمان زندان‌ها و سازمان فنی حرفه‌ای، زندانی‌ها در ۲۰۰ رشته فنی حرفه‌ای آموزش می‌بینند که خروجی این کار سالانه ۸۰ هزار زندانی است که گواهینامه برایشان صادر می‌شود.

صدور گواهینامه فنی حرفه‌ای برای ۸۰ هزار زندانی در ۲۰۰ رشتهبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما سلام خبرنگار شبکه خبر در مصاحبه با آقای رحیم مطهرنژاد مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان اشتغال زندانیان را بررسی کرده است.

مجری: بنیاد تعاون زندانیان سال گذشته بیش از ۵۰ هزار شغل ایجاد کرده و برنامه بنیاد در سال جاری همین است که برای ۱۵ هزار زندانی که در بند‌ها اشتغال نشسته دارند شغل دائم ایجاد کند که آغاز این برنامه امروز از اهواز خواهد بود. 
مجری: اشتغال نشسته یعنی چی؟
آقای رحیم مطهرنژاد مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان: زندانیان را در چهار گروه از نظر شغل تقسیم بندی می‌کنیم اشتغال نشسته همان جایی که محل استراحت زندانی است برایشان فرصتی فراهم می‌شود که با امکاناتی که در اختیارش قرار می‌دهیم می‌تواند یک صنایع دستی را تولید یک محصولی را که نیاز به واحد کارگاهی و کارخانه‌ای ندارد مثلا تور ماهیگیری ببافد کار مثبتی انجام بدهد یا یک کار میناکاری و نقاشی که پرتعدادترین محصولات مان در زندان‌های کشور صنایع دستی است و تمرکزش بیشتر در اصفهان است که آن جا بیش از دو هزار نوع صنایع دستی را با زندانیان تولید می‌کنیم.
گروه دوم زندانیانی هستند که از داخل بند‌ها این‌ها را در پوسته داخلی زندان می‌آوریم مجتمع‌ها و کارخانه‌های متعددی داریم در این کارگاه‌ها فعالیت‌های متنوعی است تولید پوشاک، صنایع فلزی، صنایع دستی، مبلمان شهری و انواع محصولاتی که کاتالوگ هم برایش داریم، گروه سوم زندانیانیند که با اجازه شورای طبقه بندی هر زندان اجازه پیدا می‌کنند زندانیان بیایند پشت دیوار زندان‌ها ۱۵ هزار هکتار زمین داریم در این زمین‌ها کشاورزی، باغداری، دامداری، پرورش آبزیان، طیور و دیگر محصولات تولید می‌شود گروه چهارم اصطلاحا می‌گوییم اعزام به کار یا رای باز این باز همان گروهیند که می‌توانند بیایند بیرون با شهرداری‌ها با شهرک‌های صنعتی با کارخانجات قرارداد داریم می‌روند در این کارخانجات کار می‌کنند و بعدازظهر می‌توانند برگردند به منازل شان یا اگر مایل بودند در آسایشگاهی که برایشان فراهم کردیم استراحت کنند و کارشان را ادامه بدهند. 
 یک گروه هم در پنج شش سال اخیر به زندانیان کشور اضافه شده زندانیان با پابند الکترونیک که همه طراحی، تولید و بهره برداری از این‌ها توسط بنیاد انجام شده الان بالغ بر ۱۰ هزار نفر از زندانیان با پابند بیرون هم زندگی می‌کنند و هم کار می‌کنند. 
 یکی از گروه‌های صنایع دستی مان مس مینا، مس پرداز، مس خاتم و فیروزه کوبی و انواع محصولات دیگری که در اصفهان تولید می‌شود. به طور مثال محصول مس و پرداز به علاوه قلم کاری که در بعضی از نقاط صنایع دستی انجام می‌شود. 

مجری: در چند رشته مددجویان تان مشغول فعالیتند در حوزه‌های اشتغال؟

آقای مطهرنژاد: اگر از نگاه آموزشی ببینیم در ۲۰۰ رشته فنی حرفه‌ای با کمک سازمان زندان‌ها و سازمان فنی حرفه‌ای زندانی‌ها را آموزش می‌دهیم خروجی این کار سالانه ۸۰ هزار نفر زندانی است که گواهینامه برایشان صادر می‌شود کارت مهارت و گواهی فنی به آن‌ها داده می‌شود و می‌توانند این گواهینامه را در بیرون استفاده کنند قیدی از زندان در این‌ها اعلام نمی‌شود و امکانش است که بیرون کارشان را ادامه بدهند.

مجری: یعنی به عنوان اشتغال بعد از آزادی این اثر را دارد.

آقای مطهرنژاد: مفید است کمک شان می‌تواند برای اشتغال البته در موضوع اشتغال که یکی از فعالیت‌های بنیاد به صورت اساسی انجام می‌شود حدود الان ۵۰ هزار نفر زندانی شاغل حقوق بگیر داریم که در هزار واحد تولیدی داخل پیرامون و بیرون زندان‌ها مشغول کارند و بالغ بر ۵ هزار نوع محصول را دارند در کشور تولید می‌کنند. 

مجری: درباره اشتغال بعد از آزادی هم مجموعه بنیاد تعاون اقدام و برنامه‌ای دارد یا بعد از این که آزاد می‌شوند با شما ارتباطی ندارند؟
آقای مطهرنژاد: بنیاد از ۷۰ سال پیش که تاسیس شده هدفش ایجاد اشتغال، حرفه آموزشی و توانمندسازی زندانیان بوده یعنی براساس اساس نامه جامعه هدف مان زندانیان است، چون همیشه هم تقاضا برای این بخش وجود دارد و ما خودمان را آماده می‌کنیم که تعداد بیشتری را بکار بگیریم آن قسمت ماموریت بنیاد نیست آن جا یک اداره‌ای است اداره امور اجتماعی و مراقبت‌های بعد از فروش که در سازمان زندان‌ها تعریف شده کمک‌هایی به صورت وام به زندانیان انجام می‌شود که اشتغال شان بتوانند ادامه بدهند.
مجری: با کمک بنیاد.
آقای مطهرنژاد: ممکن است ما هم بتوانیم کمک کنیم، ولی بیشتر هدف مان این است که برای جامعه هدفی که داریم فرصت شغلی بیشتری ایجاد کنیم کارآفرینان و خیرین کمک می‌کنند که جا دارد بیشتر به این موضوع توجه شود هم نظام، دستگاه‌های مختلف توجه کنند و هم این که کاراترین‌ها و افراد خلاق به این‌ها فرصت شغلی بدهند آمارهایمان نشان می‌دهد که به یک زندانی بعد از آزادی شغل بدهیم بازگشت دوباره به زندانش کمتر می‌شود و آسیب‌های اجتماعی کمتری هم در کشورمان تولید می‌شود. 
مجری: مجمع خیرین اشتغال در این حوزه چه مسئولیتی را ایفا می‌کند؟ 
آقای مطهرنژاد: در کشور خیرین متنوعی را بعد از انقلاب شاهدیم خیرین مدرسه ساز، خیرین در حوزه سلامت، در حوزه زندان‌ها هم زندانی‌ها برای موضوع آزادی شان خیلی کار شده صدا و سیما کمک کرده اصحاب فرهنگ کمک کردند هر سال در جشن‌های آزادی و گلریزان خیلی کمک شده از سال گذشته موضوع خیرین اشتغال را در خوزستان آغاز کردیم و دعوت کردیم از خیرینی که تا الان به آزادی و به خانواده زندانیان کمک می‌کردند ممکن است مقرراتی را رعایت نکرده کارش به زندان کشیده شده این یک دوره محدودی است این دوره محدود را پشت سر می‌گذارد زندانی برمی گردد به جامعه بپذیریمش به آن کار بدهیم آمارهایمان نشان می‌دهد هر شغلی که به زندانی می‌دهیم چهار آسیب کم می‌شد از خود زندانی از هم بندی هاش از جامعه و از خانواده اش کار با برکتی است کمک کنیم به اشتغال زندانیان.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
مهدی رحمتی: به هیچ تیمی باج نمی‌دهیم
معابر زرنه ایوان، نونوار شد
اجرای ۲۵ طرح آبرسانی در تربت حیدریه
برداشت سیب‌زمینی
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
ساعت ۲۰ امشب افتتاح دوره ششم
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)