• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۱۸۸۷۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱
سیاسی » مجلس

وضع بازار سرمایه در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ضرورت ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، گفت: از نگاه ما صدای واحدی در حمایت از بازار سرمایه در دولت به گوش نمی‌رسد، وزرا یا روسای دستگاه‌ها با نگاه بخشی خود به این بازار می‌نگرند.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، در تشریح نشست فوق‌العاده امروز کمیسیون اقتصادی با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در این نشست ابتدا وضع فعلی بازار سرمایه بررسی شد و با توجه به شرایطی که از نگاه ما در مجلس و کمیسیون اقتصادی، مطلوب نیست، موضوعاتی که برای کمک به بازار سرمایه برای برون رفت از این وضعیت نیاز است به عنوان پیشنهاد مطرح و در نهایت جمع‌بندی شد.
 
وی با اشاره به برخی تخلفات از جمله اعلامیه‌های متناقض وزارت نفت و شرکت ملی نفت در خصوص درآمد بهره و کارمزد تبدیل ارز حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی گفت: موضوع از طریق ظرفیت ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی مجلس در دستورکار قرار گرفته است و براساس قانون تمامی تخلفات تا معرفی به مراجع قضایی پس از تصویب در کمیسیون و صحن علنی مجلس پیگیری می‌شود.
 
پورابراهیمی ادامه داد: موضوع دوم درباره بخشنامه‌هایی است که مغایر با قوانین و مقررات است، همانند تعیین نرخی که امروز اساسا جنس تصمیم‌گیری در حوزه سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی کشور را تحت تاثیر قرار داده است و در گزارش‌های ارائه شده در نشست امروز مشخص شد که چه هزینه‌ای ایجاد شده است.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: برآورد ما این است که دولت با این تصمیم به جای اینکه میزان مشخصی منافع خود را تعریف کند، بیش از ۵ برابر هزینه به حوزه بازار سرمایه از محل تغییر قیمت ایجاد کرده است در حالیکه اثرات منفی آن در بخش‌های مختلف اقتصادی مشخص است لذا یکی از مصوبات کمیسیون این است که موضوع مرتبط با لغو مصوبات هیات دولت در ارتباط با قیمت خوارک شرکت‌های پتروشیمی در هیات تطبیق مقررات مجلس در دستورکار قرار بگیرد و براساس قانون  به آن اقدام شود.
 
پورابراهیمی با اشاره به ضرورت ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی اضافه کرد؛ از نگاه ما صدای واحدی در حمایت از بازار سرمایه در دولت به گوش نمی‌رسد، وزرا یا روسای دستگاه‌ها با نگاه بخشی خود به این بازار می‌نگرند؛ یک سازمان به فکر انتفاع ۱۰۰ واحدی است فارغ از اینکه شاید این موضوع بیش از ۱۰ برابر آن به کشور، نظام اقتصادی و خود دولت هزینه وارد کند، عدم هماهنگی یکی از چالش‌های اساسی ما است.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: صحبت‌هایی که وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست امروز داشتند با صحبت‌هایی که ما در کمیسیون داشتیم شاید تفاوت چندانی نداشته باشد، اما به دلیل همان عدم صدای واحد و تصمیمات مشترک در دولت، این موضوع نیازمند هماهنگی است بنابراین یکی از توافقات امروز ما در کمیسیون این بود که اولین جلسه‌ای که می‌توانیم به عنوان شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور (سران سه قوه) داشته باشیم، موضوع تحلیل بازار و اتفاقات مرتبط با آن را با حضور وزاری مرتبط همانند وزیر صنعت، معدن و تجارت، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ریاست سازمان برنامه و بودجه در دستورکار قرار دهیم و رئیس جمهور یک تصمیم جامع اتخاذ کند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی گفت: نکته بعدی که مورد توافق قرار گرفت، بحث سیاست‌های میان مدت و بلند مدت در این حوزه است که اکنون در قالب برنامه هفتم در دستورکار است، ما نمی‌توانیم سالی ۲ یا ۳ بار قیمت‌های مربوط به مولفه شرکت‌های اقتصادی را تغییر دهیم در دنیا این رفتار غیرحرفه‌ای محسوب می‌شود، معمولا نگاه سرمایه‌گذار بلندمدت است اگر قرار است در صنعت پتروشیمی سرمایه‌گذاری کند باید بداند چه اتفاقی برای این مسیر در ۱۰ سال آینده می‌افتد بنابراین قرار است با توافقات بین کمیسیون اقتصادی و وزارت اقتصاد متنی برای تثبیت نرخ‌های بلندمدت در ارتباط با صنایع مختلف براساس حکم برنامه هفتم در ستورکار قرار گیرد و مجموع این‌ها مبنای تصمیمات شود.
 
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: آخرین تصمیم درباره فهرست شرکت‌ها یا اشخاص حقوقی و حقیقی است که در ارتباط با درز اطلاعاتی انتفاع گرفتند، مقرر شد سازمان بورس گزارش اطلاعات مربوط به انتفاع سودجویانه‌ای که بعضا شاهد بودیم از محل نشت اطلاعاتی یا بهتر بگوئیم دسترسی اطلاعاتی اتفاق افتاده را به کمیسیون اقتصادی ارائه کند و این گزارش مبنای تصمیم گیری خواهد شد و براساس رویه آئین نامه مجلس به دستگاه قضایی ارسال می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
تورم بزرگترین مشکل کل جامعه است .
چون علت مهم تورم ؛ ضعف قوانین (ضعف مجلس) و گستردگی رانت است .
کمیسیون اقتصادی لطفا روی مشکل تورم (مشکل قوانین ) تمرکز کند .
دولت به دنبال کاهش تورم است
چوب لای چرخ دولت نگذارید
تورم مشکل کل جامعه است
اما پشت پرده بورس در حقیقت سهامداران شارلاتان عمده هستند !!
ناکارامدی مجلس = ضعف قوانین
ضعف قوانین = گستردگی رانت
گستردگی رانت = توقف توسعه
گستردگی رانت = فساد و تورم
فکری برای ناکارامدی مجلس بکنیم !!
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۲۰ هزار تن وش پنبه از کشتزار‌های خراسان شمالی 
توسعه نخلستان های هویزه
تقویم روز و اوقات شرعی ششم آذر به افق آبادان و خرمشهر
افتتاح مجموعه فرهنگی اوحدیه مراغه 
«شریک جرم» و «نبرد خاموش»، از شبکه مستند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق ایوانکی
تهران حاضر، ایران غایب؛ روایتی کوتاه از کنفرانس تهران
پایان سرشماری پاییزه حیات وحش در خراسان شمالی
تولید ۱۱۰ تن گوشت شتر در خراسان شمالی
به پنج‌شنبه خوش آمدید
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۶ آذر
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش آمریکا در تجاوز به تهران
گلایه شهروندخبرنگار اشنویه‌ای از مشکل تجهیزات گرمایشی سالن‌های ورزشی
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
اعلام آثار راه‌یافته به ۲ بخش جشنواره جهانی فیلم فجر
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)