• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۲۴۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۵
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

امضای سند طرح همکاری‌های فنی پسته (TCP) بین ایران و فائو

سند طرح همکاری‌های فنی پسته (TCP) بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) امضا شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، طرح همکاری‌های فنی پسته بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در راستای ساماندهی و استانداردسازی زنجیره کامل تولید تا عرضه محصول پسته ایران که یکی از محصولات مهم باغبانی از نظر سطح زیر کشت، تولید و صادرات است، صبح دیروز اول مرداد ماه در حضور وزیر جهاد کشاورزی به امضای محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و پوباک دهوج جی‌سی سرپرست دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران رسید.
امضای سند پروژه همکاری‌های فنی پسته (TCP) بین ایران و فائو
محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم به تجربیات ایران در زمینه تولید و افزایش بهره‌وری در واحد‌های تولیدی اشاره کرد و گفت: ایران در زمینه شیلات، آبزی‌پروری، دامپروری، طیور، باغبانی، زراعت و همچنین طرح‌های مربوط به آب و خاک از جمله آبخیزداری و آبخوانداری دارای تجربیات ارزنده‌ای است.

وی با تأکید بر تغییرات آب و هوایی و محدودیت منابع در کل دنیا و اهمیت آن، گفت: در کشورمان با روش‌های علمی و جدید به دنبال کاهش خسارات در تولید هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که توسعه زنجیره‌های ارزش و صنایع تبدیلی و تکمیلی برای به حداقل رساندن ضایعات از جمله برنامه‌های این وزارتخانه است، تصریح کرد: استفاده از دانش و کشاورزی دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری و همچنین هوشمندسازی کشاورزی نیز در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

وی افزود: فائو به‌عنوان یک سازمان تخصصی و حرفه‌ای در کشاورزی می‌تواند نقش مهمی را برای تبادل اطلاعات، دانش و تجربه بین کشور‌های عضو ایفا کند.

نیکبخت خاطرنشان کرد: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد می‌تواند تجربیات موفق را از جمهوری اسلامی به سایر کشور‌ها منتقل کند و همچنین برعکس آن نیز می‌تواند رقم بخورد.

وی در پایان خواستار ارتباط نزدیک‌تر و بیشتر فائو با جمهوری اسلامی ایران شد.

محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست با اشاره به وضعیت تولید پسته در کشورمان گفت: ایران از لحاظ سطح زیر کشت پسته رتبه اول و در تولید این محصول رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

به گفته وی، کشورمان در تولید ۳۲ محصول باغبانی، رتبه یکم تا هشتم را داراست.

حمایت از جمهوری اسلامی ایران در جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی چندجانبه

«پوباک دهوج جی‌سی» سرپرست دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست گفت: فائو در جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی چندجانبه از اقدامات جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کند.

بنابر این گزارش، با توجه به جایگاه ممتاز محصول پسته جمهوری اسلامی ایران در بازار جهانی این محصول، حفظ و ارتقای روند صادرات این محصول از اهمیت راهبردی برای بخش کشاورزی و درآمد ارزی غیرنفتی کشور برخوردار است.  به همین منظور بروزرسانی زنجیره تأمین پسته اعم از تولید، فرآوری و صادرات با آخرین دستاورد‌ها و دستورالعمل‌های فنی و استاندار‌های کیفی مورد پذیرش مراجع بین‌المللی و کشور‌های هدف به‌ویژه با در نظر گرفتن رو به رشد بودن بازار رقابتی در این محصول بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است.

در این راستا وزارت جهاد کشاورزی با توجه به رسالت خود در پشتیبانی از توسعه صادرات محصولات کشاورزی ظرف شش ماه گذشته مذاکراتی را با سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جهت شناسایی نقاط قوت و ضعف بخش پسته کشور و راهکار‌های توسعه این بخش به عمل آورد و در نتیجه این مذاکرات پروژه‌ای تحت عنوان «بهبود تولید و صادرات پسته از طریق ارتقای مدیریت جامع محصول» تدوین و آماده امضا شد.

این پروژه که با اعتباری در حدود ۴۲۰ هزار دلار توسط فائو تأمین مالی می‌شود، آخرین یافته جهانی در فناوری‌های تولید، برداشت، فرآوری‌تر و خشک، انبارش، پایش و کنترل کیفی محصول و استقرار به‌روزترین مقررات مرتبط با سلامت محصول را با بهره‌گیری از متخصصان داخلی و بین‌المللی در سطح پایلوت پیاده‌سازی کرده و به ظرفیت‌سازی در سازمان‌های ذی‌ربط به‌ویژه تشکل‌های تولیدکنندگان و صادرکنندگان خواهد پرداخت.

گفتنی است؛ سازمان حفظ نباتات کشور، سازمان غذا و دارو، موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، سازمان‌های استانی وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه و تشکل‌های ذی‌ربط با همکاری فائو در اجرای این پروژه مشارکت خواهند داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی برای اروپا تبعات جدی دارد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه: متوقف نشدیم
پایان بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر در تبریز
نقش کلیدی ایران در آینده خاورمیانه
خداحافظی شورای اسلامی شهر تبریز از عمارت تاریخی ساعت
افزایش مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
مناظر استرالیا از آسمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
مدیرکل امور مالیاتی: مجموع پرداختی‌های ارزش افزوده زنجان از ۲ هزارو ۴۳۵ میلیارد تومان عبور کرد
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ تمهیدات ویژه تنظیم بازار نان در ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
۱۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان زنجان به متقاضیان واگذار شده است
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس از نرگس زارهای پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)