• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۳۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۲
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

ایران پانزدهمین صادرکننده فولاد جهان

مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: طبق آمار انجمن جهانی فولاد در سال ۲۰۲۲ پانزدهمین صادرکننده فولاد جهان شدیم.

آقای وحید یعقوبی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه معدن خبرگزاری صدا و سیما گفت: شاید تا ۱۰ سال پیش تولید فولاد کشور حدود ۱۴۰ دلار به ازای هر تن ارزبری داشت این ۱۴۰ دلار اکنون به ۶۵ تا ۷۰ دلار رسیده است و اگر بخواهیم به این موضوع دقیق‌تر و با محاسبه بهتر نگاه کنیم شاید تا ۵۰ دلار رسیده که در حال کاهش است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی افزود: روند ارزبری صنعت فولاد کشور هم خیلی نزولی است و این نوید را به ما می‌دهد که با استفاده از راهبرد بومی‌سازی و تقویت ساخت داخل بتوانیم ارزبری صنعت فولاد را بیشتر کاهش دهیم و محور‌های اقتصاد مقاومتی را در عمل محقق کنیم.
 
یعقوبی ادامه داد: در آمار ارزآوری زنجیره فولاد کشور، پارسال بالغ بر ۱۸ میلیون تن صادرات داشت که بیش از ۶ میلیارد دلار ارزآوری آهن و فولاد بود که توانسته است یکی از ارکان قابل توجه ارزآوری کشور در کنار صنایع مس پتروشیمی باشد.
 
وی گفت: در این سال‌ها به‌خصوص در این پنج ساله که تحریم را در کشور داشتیم صنعت فولاد توانسته ارز مورد نیاز بسیاری از بخش‌های کشور از جمله صنایع دارویی و صنایع خودروسازی را تأمین و از این طریق به کشور کمک کند.
 
یعقوبی ادامه داد: امیدواریم که نگاه به توسعه ارزآوری در کشور همچنان قوت بگیرد، چون صنعت فولاد صنعتی است که می‌تواند در ۱۰ سال آینده یکی از ارکان مهم ورود ارز به کشور باشد.
 
وی گفت: صادرات ما از ابتدای امسال حدود ۱۱ درصد افزایش داشته است، اما باید به این نکته توجه کنیم که قیمت‌های جهانی رو به نزول است و ما در کف قیمت‌های جهانی هستیم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: اگر از بُعد بین‌المللی به این موضوع نگاه کنیم رقبای منطقه‌ای فولاد ایران مثل روسیه در بازار‌های صادراتی مجبور به ارزان‌فروشی هستند که این موجب می‌شود توان صادراتی فولادسازان ایران کاهش پیدا کند.
 
یعقوبی گفت: بنابر این وقتی کشور در چنین شرایطی قرار دارد نیازمند این هستیم که مشوق‌های صادراتی برای فولاد کشور تعریف شود.
 
وی ادامه داد: صنعت فولاد ایران این ظرفیت را دارد که تا جایگاه دهمین صادرکننده فولاد جهان بالا بیاید و این نیازمند حمایت دولت است.
 
یعقوبی گفت: اگر بخواهیم در دنیا یک مقایسه تطبیقی داشته باشیم که دولت‌های مختلف چگونه توسعه صادراتشان را رقم زدند، می‌توانیم چین را مثال بزنیم که بزرگترین فولادساز کشور است و بالغ بر ۵۰ درصد فولاد جهان را تولید می‌کند، باید بگویم که آنها یک ابزاری به نام برگشت مالیاتی دارند.
 
وی افزود: این برگشت مالیاتی به این صورت است که چین در ازای محصولات مختلفی که صادر می‌کند به صادرکنندگان فولاد از ۱۳ تا ۱۷ درصد برگشت مالیات می‌دهد و مالیات را به آن‌ها برمی‌گرداند که ۱۷ درصد مشوق صادراتی برای صادرکننده است و موجب می‌شود توان صادرکننده برای ارائه تخفیف مشتریان در بازار‌های جهانی بیشتر شود و صادرات افزایش پیدا کند.
 
یعقوبی گفت: این امکان در کشور‌های دیگر هم وجود دارد، تخفیفات مالیاتی، مشوق‌های تأمین اجتماعی و مشوق‌هایی که هر دولت و کشوری به فراخور تصمیمات خودش به صادرکنندگانش ارائه می‌دهد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی ادامه داد: اکنون ارائه مشوق‌های صادراتی به صادرات فولاد به یک ضرورت تبدیل شده است و نمی‌توانیم بگوییم که به عنوان یک ابزار تشویقی برای صنعت فولاد است، چون اگر این اتفاق نیافتد صادرکنندگان فولاد ایران در عرصه بین‌المللی نمی‌توانند با رقبا رقابت کنند. رقبایی که به شدت از توسعه صادرات فولادشان حمایت می‌کنند و به بازار‌های صادراتی ایران ورود پیدا کرده و سهم ایران را از بازار‌های صادراتی کم می‌کنند.
 
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: بنابر این نگاه به توسعه صادرات صنعت فولاد، نیازمند یک بازنگری جدی و به سمت ارائه مشوق‌های صادراتی همگام با رقبای منطقه‌ای است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح ۶ هزار پروژه آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
پرداخت بیش از ۱۸ هزار فقره وام ودیعه مسکن در زنجان
جدال دونماینده کرمان در لیگ برتر والیبال
صدرنشینی مس کرمان درپایان نیم‌فصل هندبال
مس شهربابک مدعی صعود به لیگ برتر فوتبال
صعود مس کرمان به رده ششم جدول لیگ یک فوتبال
افتتاح طرح های صنعتی با حضور معاون رئیس‌جمهور در سیرجان
حضور روئینگ‌سوار زنجانی در اردوی تیم ملی
افتتاح طرحهای دهه فجر در بم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم به مناسبت یوم الله ۲۲بهمن
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۴
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
محفل انس با قرآن کریم در بخش لوشان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
مناظر استرالیا از آسمان
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)