• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۳۴۹۸
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

جنگلداری هوشمند با استفاده از فن آوری نوین در پایش منابع طبیعی

مرکز مانیتورینگ و هشدار مخاطرات منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با استفاده از فناوری های نوین، علاوه بر پایش عرصه های منابع طبیعی، وقوع حریق، آفات، قاچاق چوب و زمین خواری را تحت پوشش قرار می دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدسعید ساداتی، رئیس مرکز مانیتورینگ و هشدار مخاطرات منابع طبیعی و آبخیزداری در برنامه افق روشن رادیو سلامت درباره جنگلداری هوشمند، گفت: مانیتورینگ و هشدار مخاطرات منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مرکز نوپا است که یک سال و نیم است راه اندازی شده در این مرکز قسمت‌هایی داریم که با استفاده از فناوری‌های نوین کار پایش عرصه‌های منابع طبیعی را انجام می‌دهد.

جنگلداری هوشمند با استفاده از فن آوری نوین در پایش منابع طبیعیوی افزود: با توجه به کمبود نیروی انسانی که در سطح کشور وجود دارد و افزایش انواع مخاطرات در منابع طبیعی، از روش‌های پیشرفته استفاده می‌کنیم و در این مرکز بسیاری از طرح‌ها در حال راه اندازی است، تعدادی از طرح‌ها راه اندازی شده مثل استفاده از دوربین‌های حفاظتی که یک طرح اولیه نوشتیم با استفاده از ۳۶۰ دوربین حفاظتی قرار است سطح عرصه‌های منابع طبیعی کشور پوشش داده شود آن بخش‌هایی که از نظر وقوع حریق، وقوع آفات، قاچاق چوب و زمینخواری مشکلاتی وجود دارد تحت پوشش این دوربین‌ها قرار بگیرد و در مراحل بعدی قرار است دوربین‌ها هوشمندسازی شوند یعنی خودشان قابلیت تشخیص دود، حریق، حرکت و بستگی به آن موضوع بحرانی که وجود داشته باشند.

ساداتی، اضافه کرد: در فاز یک، طرح اولیه که تهیه شده این تعداد دوربين است، چون مشکل اصلی نصب دوربین در کشور موضوع تامین برق، امنیت و امکانات اولیه است یعنی قرار باشد که این امکانات را تامین کنیم مستلزم هزینه و نیروی انسانی است، ما چون محدودیت داریم باید در سایت‌های خود یعنی در مناطقی که زیرساخت مربوطه وجود دارد این دوربین‌ها را نصب کنیم در اکثر عرصه‌های منابع طبیعی، مخابرات و صدا و سیما ایستگاه دارند و توانستیم موافقت شان را بگیریم برای اینکه دوربین‌های ما را هم آن جا نصب کنند.

وی درباره روند انتقال اطلاعات به مرکز مانیتورینگ، تصریح کرد: اطلاعات در سطح ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها که آنجا هم واحد متناظر ما یعنی اتاق مانیتورینگ وجود دارد که در این اتاق پایش اولیه می‌شود و در نهایت اطلاعات در مرکز ما تجمیع می‌شود، پردازشی که در مرکز ما انجام می‌دهیم بیشتر از جنس پیش بینی، پایش و پیش آگاهی است، در استان‌ها کار عملیاتی اتفاق می‌افتد یعنی اگر از دوربینی گزارش حریق یا قاچاق چوب یا تخلفی گزارش شود همکاران ما در استان اقدام علمیاتی را انجام می‌دهند.

ساداتی ادامه داد: یکی از مهمترین کار‌هایی که در سال‌های اخیر در سازمان ما در حال پیگیری است موضوع همیاران طبیعت است یعنی مردم روستانشین و مردمی که در حاشیه جنگل هستند و طبیعت گرد‌ها همه را آوردیم در یک سامانه همیار طبیعت که آنجا عضو هستند به محض مشاهده چنین مواردی فورا امکان تماس با منابع طبیعی وجود دارد.

وی درباره مانیتورینگ آفات در جنگل‌ها، گفت: ما طرحی تعریف کردیم که تشخیص آفات با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای است، در مرکز مانیتورینگ پروژه‌ای را تعریف کردیم که بتوانیم تشخیص وقوع آفات را خیلی سریع‌تر از آن چیزی که با کمک گشت‌ها و رویت فیزیکی نیروی انسانی امکان تشخیص آن است بتوانیم از طریق تصاویر ماهواره‌ای انجام دهیم چندین شرکت دانش بنیان پذیرفتند که در این زمینه فعالیت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سامان رکورددار صادرات بادام در چهارمحال و بختیاری
تور دوچرخه سواری جاده والنسیانا؛ برتری اون پل بلژیکی در مرحله ۴
درخشش نوجوان قزوینی در مسابقات کشوری رباتیک نادکاپ چمران
پیام تبریک رییس فدراسیون عراق به قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران
جان باختن ۸ عضو یک خانواده بر اثر گاز گرفتگی در شهر کابل
ایمیدرو اصلاح سیاست‌های بازار مولیبدن را در دستور کار قرار داد
معاون سابق بانک مرکزی چین به فساد متهم شد
تصویب طرح پیشنهادی آذربایجان‌غربی در کارگروه ماده ۴ قانون ساماندهی تجارت مرزی
روایت تاریخ و نغمه‌های انقلاب در رادیو فرهنگ
آمار کم سابقه تلفات غیرنظامیان افغان در حملات ارتش پاکستان
نشت گاز و انفجار شدید یک ساختمان مسکونی در دهنو میلاس شهرستان لردگان
تجهیز منطقه ویژه اقتصادی یزد به دومین خودرو آتش‌نشانی
بهره برداری از ۲۰۲ طرح دهیاری های خراسان جنوبی
ضربه پلیس آگاهی به شبکه‌های کلاهبرداری با انسداد کارت و حساب بانکی مجرمان
پیگیری حقوق مرزنشینان در نشست مشترک استاندار و مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی با رئیس‌کل گمرک
افتتاح مخزن ذخیره آب، چند طرح‌ راهداری و جایگزینی هزار چراغ پرمصرف معابر در تفرش
تعمیرات اساسی یک دستگاه ترانسفورماتور در سد شهید عباسپور
کتاب هم‌زاد تمدن ایرانی و ستون هویت ملی است
بهره برداری از دو طرح کشاورزی در شهرستان نجف آباد
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
ترافیک سنگین در تهران ۱۸ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)