• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۴۲۴۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۴
اقتصادی » اقتصاد کلان

اقدام جدید سازمان امور مالیاتی برای شناسایی فرار‌های مالیاتی

سخنگوی سازمان امور مالیاتی از یک اقدام جدید برای شناسایی فرار‌های مالیاتی خبر داد تا تمرکز دولت در بودجه سال جاری روی درآمد‌های مالیاتی بیشتر شود.

اقدام جدید سازمان امور مالیاتی برای شناسایی فرار‌های مالیاتیبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، ۱۲ مرداد ماه سال ۱۴۰۰ روز تنفیذ حکم رئیس جمهور بود که در این مراسم رهبر انقلاب به چندین نکته به عنوان گزاره‌های اصلی و در قالب توصیه به دولت سیزدهم اشاره کردند. یکی از این توصیه‌ها، مطالبه پیگیری در مبارزه با فساد. از جمله مقابله با فرار‌های مالیاتی بود.

درحالیکه در آستانه دومین سالگرد این اتفاق قرار داریم، بودجه سال جاری از نقش پررنگ مالیات در درآمد‌های دولت حکایت داشت. به طوریکه دولت پیش‌بینی کرده است میزان این درامد‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۵۹ درصد افزایش خواهد داشت. در این میان داوود منظور، رئیس سابق سازمان امور مالیاتی پس از آنکه لایحه بودجه سال جاری در مجلس تصویب شد اعلام کرد که تمرکز این سازمان شناسایی فرار‌های مالیاتی است.

موضوعی که در دستور کار این سازمان قرار گرفت و تغییر ریاست سازمان امور مالیاتی نیز تغییری در روند اجرای آن ایجاد نکرد. به طوریکه سید محمدهادی سبحانیان، رییس فعلی این سازمان نیز بار‌ها بر شناسایی فرار‌های مالیاتی تاکید کرده است. در این راستا وی در نشست خبری خود در اواسط خردادماه با تاکید بر اینکه یکی از راهبرد‌های اصلی برای وصول مالیات تمرکز جدی بر فرار مالیاتی است، اعلام کرده بود که: سازمان با دانه‌درشت‌ها و فراریان مالیاتی مبارزه می‌کند. اعدادی که در مورد فراریان مطرح می‌شود، مشخص و دقیق نیست، اما مسیر‌های زیادی برای فرار مالیاتی وجود دارد. سال گذشته ۱۸ همت فرار مالیاتی و در دو ماه سال جاری هشت همت فرار مالیاتی وصول شده است. باید روش‌هایی که برای فرار اتخاذ می‌شود را شناسایی کنیم. این شناسایی هم باید از طریق سوت زنی و گزارش مردمی صورت بگیرد هم از سایر روش‌ها، برای مثال یکی از مهم‌ترین روش فرار مالیاتی استفاده از شرکت صوری و فاکتور صوری است.

از سوی دیگر اخیرا، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی به رئیس سازمان امور مالیاتی برای ارائه مستندات فرار‌های مالیاتی به دادستانی عمومی و انقلاب تهران دستور ویژه‌ای صادر کرده بود.

اقدامات سازمان امور مالیاتی برای شناسایی فرار‌های مالیاتی

در این راستا، مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی درمورد اقداماتی که این سازمان در حوزه شناسایی فرار‌های مالیاتی انجام داده است، به ایسنا توضیح داد: تمرکز سازمان امور مالیاتی شناسایی فرار‌های مالیاتی دانه درشت‌ها، شرکت‌های بزرگ و مودیانی است که بیشترین درآمد را دارند. در این راستا یک اداره کل جدید به نام اداره کل حسابرسی‌های ویژه تشکیل شده است که هدف این اداره این است که با تمرکز بر روی شرکت‌های بزرگ و افراد با درآمد‌های بیشتر بتواند بخشی از فرار‌های مالیاتی را از طریق حسابرسی‌ها شناسایی کند.

وی ادامه داد: اقدام دیگر این است که سعی شده است در حوزه‌های مختلف به شناسایی فرار‌های مالیاتی نظام‌مندتر شود. برای مثال در حوزه اصناف به دنبال این هستیم که با فعالیت‌هایی که در دفتر مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان صورت میگیرد بتوان رفتار‌های پرخطر و دارای پیچیدگی‌های فرار مالیاتی که ممکن است الگو‌های مختلفی داشته باشد شناسیی کرد. برای مثال بررسی شود که یک نمایشگاه اتومبیل یا طلا فروشی ممکن است از چه طریقی فرار مالیاتی داشته باشد؛ بنابراین با تمرکز با رفتار‌های پرخطر اصناف میتوان فرار مالیاتی را شناسایی کرد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در ادامه درمورد روش‌های دیگر شناسایی و مقابله با فرار‌های مالیاتی توضیح داد: علاوه بر اقدامات مذکور، اقدام دیگر دسترسی به حساب‌های بانکی و شناسایی افرادی است که رفتار مشکوک به حساب تجاری دارند. از این طریق میتوان حساب‌هایی که به عنوان حساب‌های تجاری شناسایی و معرفی نشده‌اند و با حساب شخصی فعالیت تجاری انجام می‌دهند شناسایی و فرار‌های مالیاتی را شناسایی کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
بسیار عالی

کاهش فرار مالیاتی بازاریان ، پزشکان ، وکلا ، شرکتها
= کاهش تورم
فشار فرار مالیاتی بازاریان روی دوش سایر مردم است
واقعا غیرانسانی و خجالت آور است .

مالیات بازاریان هم مثل کارگران و کارمندان باید ماهانه گرفته شود .
مالیات همه از جمله بازاریان ، پزشکان و شرکتها نیز ماهانه اخذ گردد . ( حتی علی الحساب )
مانند کارمندان و کارگران

بسیاری مشکلات ، نارضایتی ها و فرارهای مالیاتی کاهش می یابد .
نظر شما
آخرین اخبار
لزوم راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ اسفند ۱۴۰۴
تشکیل ۶ کارگروه تخصصی در شورای راهبردی بانوان و خانواده هرمزگان
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۶ اسفند ماه ۱۴۰۴
۵۱ درصد از اراضی مستعد زنجان زیر چتر آبیاری نوین
دعای هر روز و روز هفتم ماه مبارک رمضان
مهلت بخشودگی جرائم مالیاتی زنجان تا ۱۴ اسفند
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
اضافه شدن یک دستگاه آمبولانس به ناوگان نقلیه بیمارستان بزرگ دزفول
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)