• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۶۵۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

رشد ۸ درصدی تولید واگن در سه ماهه نخست

مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران از کاهش مصرف سوخت در شبکه ریلی در صورت اجرایی شدن ۱۶ قراردادی که امروز به امضا رسید خبر داد.

ورود ۳۳۹ واگن باری به شبکه ریلی کشوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای میعاد صالحی در گفتگو با خبر ۱۴ افزود: این قرارداد‌ها زمینه ورود بخش خصوصی به کاهش مصرف سوخت را فراهم می‌کند.
متن گفتگوی آقای صالحی با خبر ۱۴ به این شرح است:
مجری: گفته شده که ناوگانی که امروز به شبکه ریلی کشور ملحق شده برخلاف دفعات پیش کاملا جدید و نو بوده، در این زمینه توضیح بدهید؟
آقای صالحی مدیر عامل شرکت راه آهن: امروز آیین ورود ۳۳۹ واگن باری نو، دو لوکوموتیو نو و ۵ واگن مسافری نو به شبکه ریلی کشور را داشتیم که تولیدش مربوط به سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ بود و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸ درصد رشد داشت. طبیعی است که در حوزه حمل و نقل ریلی وقتی شرایط را برای ورود بخش خصوصی تسهیل می‌کنیم آن‌ها هم استقبال می‌کنند. الحمدالله این سرمایه گذاری بیش از هزار میلیارد تومان بود که در خبر هم گفتید. این اولین بار بود که همه ناوگان مان نو بود یعنی در دفعات گذشته بخشی از ناوگانی که به شبکه ریلی وارد می‌شد حالا ممکن بود لوکوموتیو یا واگن مسافری این‌ها علاوه بر بحث نو واگن‌هایی بودند که تعمیرات یا بازسازی شده بود، ولی امروز الحمدالله همه این واگن‌ها و ناوگان نو بود که به شبکه ریلی وارد شد تا بتواند خدمت ارزشمندی را به مردم عزیزمان ارایه بکند. این نکته را هم بگویم که سال گذشته یعنی در سال ۱۴۰۱ با هزار و ۵۹۸ واگن باری تولیدی که همه اش تولید داخل است و همه اش هم سرمایه گذاری بخش خصوصی است رکورد تاریخ تولید داخل در حوزه واگن باری را شکستیم. امسال هم در سه ماهه اول باز تولید واگن هشت درصد بالاتر از سه ماهه سال گذشته بود.
مجری: در مورد تفاهم نامه‌ای هم که با ۱۶ شرکت خصوصی و برای کاهش میزان مصرف سوخت طبق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید بسته شده است هم بگویید.
آقای صالحی: امروز اتفاق بسیار مهمی در حوزه حمل و نقل ریلی افتاد که یک قفلی شاید بعد از پنج، شش سال که در موضوع اجرای ماده ۱۲ قانون مربوطه بحث موانع تولید بود سال‌ها بود که این قانون اجرا نمی‌شد و در پیچ و خم‌های اداری در دولت گذشته مانده بود الحمدالله بعد از پیگیری‌های متعدد که راه آهن جمهوری اسلامی ایران داشت تشکر می‌کنم از حمایت‌های آقای بذرپاش وزیر محترم راه و شهرسازی هم آقای مهندس اوجی وزیر محترم نفت که حمایت کردند ما توانستیم موافقت نامه دو وزیر را با اصلاحاتی که انجام شده بود به نفع تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بخش خصوصی حوزه حمل و نقل ریلی به امضاء رسید بعد از آن جلسه‌های متعددی را بنده با رئیس شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و همچنین اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت برگزار کردیم، چون این قانونی که از آن صحبت می‌کنیم ماده ۱۲ تا سقف ۷ و نیم میلیارد دلار کشش دارد که در راستای صرفه جویی مصرف سوخت به عزیزانی در حوزه حمل و نقل ریلی ایفای نقش می‌کنند و سرمایه گذاری می‌کنند سرمایه شان بازگردد.
آقای صالحی: امروز با ۱۶ شرکت که شاید پنج، شش سال قبل در این حوزه ورود کرده بودند و سرمایه گذاری کرده بودند، ولی زیر ۱۰ درصد سرمایه گذاری شان بهشان پرداخت شده بود و سال‌ها این متوقف مانده بود الحمدالله با جلساتی که با شرکت ملی نفت داشتیم همچنین شرکت بهینه سازی مصرف سوخت قرارداد مربوطه بین اینجانب و امضای اینجانب و رئیس شرکت بهینه سازی مصرف سوخت امضاء شد و امروز امضایی که صورت گرفت ذیل آن قرارداد‌ها و توافق نامه‌های قبلی بود که بنده با ۶ شرکتی که قبل از این سرمایه گذاری کرده بودند بستیم. مبلغش همه شان بخش خصوصی اند مبلغ دو هزار میلیارد تومان است که زیر ۱۰ درصد قبلا پرداخت شده بود ۵ سال این موضوع یعنی فقط یک سال انجام شده بود و پنج سال متوقف مانده بوده الحمدالله با امضایی که امروز انجام شد امیدواریم که در کوتاه‌ترین زمان این دو هزار میلیارد تومان که شاید ۹۰ درصدش برمی گردد به همین سال‌ها با تلاشی که همکارانم در راه آهن جمهوری اسلامی ایران داشتند و حمایتی که شرکت ملی نفت خواهد داشت بتوانیم این وجوه نقد را وارد کنیم به حوزه حمل و نقل ریلی این نکته را هم بگویم یک اتفاق بسیار مهم افتاد با امضایی که امروز انجام شد شرکت‌هایی که در سنوات گذشته اقدام به تولید واگن و یا لوکوموتیو کردند و در طول این سال‌ها بارنامه داشتند یا بلیت صادر شده برای استفاده‌ای که از این واگن‌ها انجام شده در سنوات گذشته همه آن‌ها را به حساب می‌آوریم و یک نکته بسیار مهم که عملا این عطف ماسبق می‌شود به ازای هر تن کیلومتر ۳۵ سی سی و به ازای هر نفر کیلومتر ۲۰ سی سی صرفه جویی در حوزه گازوییل صورت گرفته و این را با گزارشی که خواهیم داد شرکت ملی نفت پرداخت خواهد کرد نتیجه اش این خواهد شد که در حوزه حمل و نقل ریلی یک جذابیت ویژه‌ای را خواهیم داشت به گونه‌ای که سرمایه گذاری عملا در حوزه حمل و نقل ریلی می‌تواند آی آر آر بالای ۵۰ درصد را به ما بدهد و عملا ضمن تثبیت سرمایه گذاران فعلی در حوزه حمل و نقل ریلی فضا را باز کنیم برای این که سرمایه گذاری خصوصی در حوزه‌های دیگر در حوزه حمل و نقل ریلی بیایند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)