• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۹۹۶۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۱
بین الملل » تحلیلی
تحلیل خبری:

چرایی افزایش حضور نظامی مجدد آمریکا در خلیج فارس

آمریکا در ورای هدف اعلامی مبنی بر کمک به امنیت منطقه، اهداف غیر اعلامی نیز از افزایش حضور نظامی دوباره در منطقه دنبال می‌کند.

هدف یا اهداف اعلامی آمریکا از تقویت حضور نظامی در منطقه توجیهی بیش نیستند

چرایی افزایش حضور نظامی مجدد آمریکا در خلیج فارس

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ تیم هاوکینز سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در گفتگو با خبرنگار تلویزیون رسمی رژیم صهیونیستی گفت:هدف اصلی افزایش تعداد نیرو‌های نظامی آمریکا در منطقه، دادن گزینه‌ها و انعطاف بیشتر به تصمیم گیرندگان در واشنگتن و فرماندهان میدانی است. وی با بیان اینکه این نیرو‌ها طی چند روز آینده، تمرین‌ها و امور دیگری با شرکای واشنگتن در منطقه خواهد داشت مدعی شد هدف عملیات‌های میدانی تامین امنیت و ثبات در منطقه خواهند بود.

پیش از این در ۱۹ تیر ماه گذشته نیز پنتاگون در زمان اعزام دوم ناو حامل سه هزار تفنگدار آمریکایی به خلیج فارس مدعی شده بود ماموریت این نیرو‌ها پاسخ به تلاش‌های اخیر ایران برای تهدید جریان آزاد تجارت در تنگه هرمز و آب‌های اطراف آن است.

شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا نیز چهارم مرداد با اشاره به پیوستن یک گردان هوایی از جنگنده‌های اف-۳۵ آذرخش ۲ نیروی هوایی ایالات متحده به جنگنده‌های آ-۱۰ و اف-۱۶ در انجام ماموریت‌شان برای گشت‌زنی در تنگه هرمز مدعی شده بود هدف از این اقدام بازدارندگی ایران و کمک به نیرو‌های آمریکا و متحدانش در سوریه است.

ناو هواپیمابر یواس‌اس باتان و یواس‌اس کارتر هال در ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) بندر نورفولک در ویرجینیا را به سمت منطقه ترک کردند و ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای از حضور بیش از ۳ هزار نظامی نیروی دریایی این کشور در دریای سرخ خبر داد و اعلام کرد که ملوانان و تفنگداران آمریکایی یکشنبه پس از عبور از کانال سوئز وارد دریای سرخ شده اند.

رژیم صهیونیستی نقش اصلی در کشاندن مجدد پای آمریکا به منطقه داشته است

چرایی افزایش حضور نظامی مجدد آمریکا در خلیج فارس

رژیم صهیونیستی هیچ وقت با کاهش و یا خروج نظامی آمریکا از منطقه موافق نبوده است و از زمانی که این بحث در زمان اوباما در پاسخ به اولویت‌های جدید آمریکا مبنی بر کاهش حضور نظامی در غرب آسیا (خاورمیانه) در ازای تقویت حضور نظامی در شرق آسیا برای مهار چین مطرح شد هر بار با مانع تراشی‌های رژیم صهیونیستی مواجه شد و این رژیم به شیوه‌های مختلف کوشید اولا از خروج کامل آمریکا جلوگیری کند و دوم اینکه حضور آمریکا را دوباره در منطقه افزایش و گسترش دهد.

این رژیم برای تحقق این هدف با ترامپ مشکلی نداشت و اکنون موفق شده است بایدن را نیز درهمان مسیر ترامپ قرار دهد.

درواقع نوعی همکاری و تقسیم کار را می‌توان بین دولت بایدن و دولت نتانیاهو در خصوص ناامن سازی جدید در منطقه علیرغم اختلافات سیاسی دو طرف درباره طرح اصلاحات قضایی در اسرائیل مشاهده کرد و از این دید به موازات افزایش تحرکات نظامی آمریکا در خلیج فارس تهدید‌های نظامی نتانیاهو علیه حزب الله نیز افزایش یافته است.

امریکا از نزدیکی اعراب به مثلث ایران، چین و روسیه نگران است

چرایی افزایش حضور نظامی مجدد آمریکا در خلیج فارس

پس از فاصله‌گرفتن دولت‌های عریی منطقه از واشنگتن و نزدیک‌شدن به چین، روسیه و جمهوری اسلامی ایران، حالا آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند با تجدیدنظر در سیاست‌های پیشین خود به تقویت حضور خود بپردازند تا به این وسیله علاوه بر حفظ موازنه در برابر رقبای نوظهور، جلوی تشدید پیوند متحدان قدیمی عرب با بلوک‌بندی‌ها و کریدور‌های جدید جهانی را بگیرند.

کشور‌های حوزه‌ی خلیج‌فارس و متحدان و شرکای آمریکا این مساله را از مدت‌ها پیش درک کردند که ایالات متحده آن نفوذ و قدرت سابق خود را ندارد و قرار هم نیست تا دهه‌های آینده به آن قدرت پیشین خود بازگردد.

از همین رو وابستگی این کشور‌ها به آمریکا از جهت تامین امنیت به تدریج کمتر شد و ازسوی دیگر سردرگمی آمریکا در جنگ عراق و افغانستان و عدم اراده‌ی این کشور برای ایستادن بر سر مواضع خود و تغییر صحنه‌ی ژئوپلیتیکی در طی بهار عربی بعد از ۲۰۱۱ این جمع‌بندی را در جهان عرب خلیج‌فارس تقویت کرد که آمریکایی‌ها از نظر امنیتی مثل سابق قابل اتکا نیستند.

ضمن اینکه نزدیکی این کشور‌ها به آمریکا، آن‌ها را از مزیت‌های دوستی با روسیه و چین محروم می‌کرد. پس دور شدن اعراب از آمریکا بیشتر یک چرخش استراتژیک است و به باز توزیع قدرت جهانی مربوط می‌شود.

از اینرو امریکا با امنیتی‌کردن منطقه خلیج‌فارس به بهانه واهی مقابله با تهدیدات ایران، در پی افزایش حضور نظامی در مرکز تجارت جهانی انرژی، مقابله با افزایش نفوذ چین و انعقاد قرارداد‌های جدید دفاعی با شیخ‌نشین‌های شورای همکاری خلیج‌فارس است.

از هر منظر که به موضوع نگاه شود توجیه ناپذیری تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه بیش از پیش آشکارمی شود و این نشان می‌دهد که افزایش این حضور مخاطرات امنیتی و نظامی برای آمریکا و کشور‌های منطقه در پی خواهد داشت و چه بسا امکان دارد در نتیجه راهبرد جدید محور مقاومت مبنی بر وحدت میادین این حضور و کمک به ماجراجویی‌های نظامی دولت افراطی نتانیاهو برای فرافکنی بحران‌های داخلی خود به قیمت جان این رژیم تمام شود. احمد کاظم زاده

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
بازدید جمعی از دانش‌آموزان مدارس از کتابخانه مرکزی یاسوج
پیگیری مشکلات قضایی مردم در سفر استانی رئیس قوه قضائیه به قم
معرفی قهرمانان فوتبال گل کوچک در استان
افزایش ۲ برابری تسهیلات مشاغل خانگی در استان اردبیل
توسعه و تولید انواع کامپاند‌های نانویی پیشرفته در کشور
اعلام نرخ‌های جدید گازبهای خانگی
گازگرفتگی راننده در خودرو در محور گلپایگان
درخشش دانش‌آموزان ایرانی در جشنواره بین‌المللی نقاشی برزیل
۹۰ دانش‌آموز مددجوی البرزی در کنکور سراسری پذیرفته شدند
نوجوانان و تلویزیون
مخالفت شورای‌عالی شهرسازی با مسکونی‌سازی ۱۲ هکتار زمین
مخالفت اکثریت مردم آمریکا با سیاست‌های نظامی ترامپ در کارائیب
هم‌افزایی قرآنی در بافق
تسریع فرسایش خاک با خشکسالی
برخی از فروش‌های نفت با انحراف از معیار محقق می‌شود
تداوم بارش‌ها تا روز دوشنبه در آذربایجان غربی
پیروزی یک طرفه محمدی مقابل هوگوپوش قرقیزستان
۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز روزانه به شبکه مصرف تزریق می‌شود
هشدار کم‌آبی در فلات مرکزی؛ صرفه‌جویی تنها راه عبور از بحران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
پویش آبادان را سبز میکنیم
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
فینال لیگ سنگنوردی کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۶ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)