• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۴۳۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
اقتصادی » بازاروتجارت

سرکوب صادرات با ارز ۲۸۵۰۰

 رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با نقد سیاست‌های ارزی دولت اعلام کرد: سیاست ارزی ۲۸۵۰۰ تومانی باعث شده در واردات با تقاضای کاذب و در صادرات با سرکوب مواجه شویم.

تخصیص منابع ارزی آزاد شده از کره جنوبی به دارو و کالا‌های اساسی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: ارز ۲۸ و ۵۰۰ تومانی مربوط به دولت بوده و در حوزه کالا‌های اساسی هزینه می‌شود و به نوعی ارز ترجیحی برای جلوگیری از افزایش نرخ کالا‌های اساسی است.

وی  ادامه داد: نرخ ارز در سامانه نیما ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان در بخش اسکناس و در حواله زیر ۴۰ هزار تومان است. در حالی که این نرخ در بازار آزاد ۲۵ درصد بالاتر است؛ بنابراین تقاضا در بخش واردات به صورت کاذب بالا می‌رود و در بخش صادرات مخصوصا صادراتی که امکان فروش ارز با این نرخ را ندارند کاهش می‌یابد که نمونه‌اش صادرات خشکبار است که در ۴ ماهه امسال ۷۰ درصد کاهش یافته است.

لاهوتی افزود: اگر کالا‌هایی که با نرخ نیمایی در بخش تولید استفاده می‌شود به دست مصرف کننده نهایی می‌رسید، این موضوع قابل دفاع بود. چون  برای جلوگیری از تورم این سوبسید را باید صادرات به واردات بپردازد. اما واقعیت این است که در سطح شهر نرخ کمتر کالایی بر اساس نرخ نیما است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: اکنون ارز را با نرخ ارزان‌تر به واردکننده می‌دهیم. اما کالا با نرخ بالاتر به دست مصرف کننده می‌رسد. نکته دیگر اینکه این ارز از صادرکننده‌ای گرفته می‌شود که قرار بود از آن حمایت کنیم.

البته لاهوتی با وجود این همه نقد در نهایت  به دولت پیشنهاد داد که ارز حاصل از صادرات کالا‌هایی که از مواد اولیه ارزان استفاده نمی‌کنند، به واردات خودرو اختصاص دهد.  

رئیس کنفدارسیون صادرات ایران با اشاره به مکاتبه کنفدراسیون با سازمان امور مالیاتی که منجر به صدور بخشنامه‌ای برای استرداد یک‌ماهه مالیات بر ارزش افزوده به صادرکنندگان شود، گفت: امروز علیرغم وجود این بخشنامه‌ها و تأکیدات چندباره دولت، صادرکنندگان در حال دریافت مالیات بر ارزش افزوده مسترد شده برای صادرات سال ۱۴۰۰ خود هستند.

لاهوتی اظهار داشت: به هر حال علیرغم بخشنامه‌های مکرر و تاکید دولت و سازمان امور مالیاتی مبنی بر ضرورت بازگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرات حداکثر ظرف مدت یکماه هنوز هم بسیاری از صادرکنندگان به این منابع پرداختی خود دسترسی ندارند و همین امر مشکل کمبود نقدینگی بخش تولید صادراتی را دوچندان می‌کند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در مورد آزادسازی ۶ میلیارد دلار بلوکه شده ایران در کره جنوبی گفت: با توجه به تعریفی که در حوزه مصرفی منابع بلوکه شده در کره جنوبی صورت گرفته است فکر نمی‌کنم در حوزه‌های مختلف اثرگذار و نسبت به افزایش صادرات کمک کننده باشد. عدد بزرگی هم نیست.

وو افزود: این منابع برای واردات کالا‌های اساسی و دارو هزینه خواهد شد، اما از یک زاویه به تأمین ارز کمک خواهد کرد. در واقع وقتی این منابع برای کالا‌های اساسی هزینه شود تأمین ارز واحد‌های تولیدی راحت‌تر انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز مسابقات قرآن و عترت در شهرکرد
حدود ۳۰ درصد از حجم سد‌های فارس آبگیر شد
هوا غالبا ناپایدار
شکایت دولت ترامپ علیه قانون «چراغ سبز» نیویورک رد شد
با حضور استاندار؛
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله 
شناسایی بیش از یک میلیون سند جدید مرتبط با پرونده جفری اپستین
خوزستان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدنی ایران است
پرورش اکولوژیک شتر؛ از تهدید زیست‌محیطی تا نسخه احیای مراتع یزد
جنوب کرمان قطب جدید معدنی در جنوب شرق کشور
پیشرفت ۸۳ درصدی آماده‌سازی سایت نهضت ملی مسکن علی‌آباد اشنویه
بندر بوشهر با توسعه بندر نگین وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌های تجاری می‌شود+ فیلم
شهرداری گرگان با پیروزی در جهرم دوباره صدرنشین شد
برگزاری دوره آموزشی مربیگری درجه D آسیا در یزد
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد قهرمانی ایران
یادواره شهدای یگان‌های ویژه فراجا در یزد
معرفی ظرفیت‌ های فرهنگی و گردشگری شهرستان فردوس در کاخ گلستان
مسابقات فوتبال دستی قهرمانی کشور
توقیف پراید با ۹۶۰ میلیون خلافی
رایزنی برای فعال شدن کشتی کروز در دریای عمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان برای تثبیت نرخ‌های کریدور شمال-جنوب
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)