• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۴۴۱۹۳
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۱
آذربایجان غربی » اقتصادی

شناسایی ۱۲۶۳مورد تغییرکاربری غیر مجاز در آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از شناسایی ۱۲۶۳مورد تغییرکاربری غیر مجاز در استان خبر داد.

شناسایی ۱۲۶۳مورد تغییرکاربری غیر مجاز در آذربایجان غربیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه در سال جاری تعداد یک هزار و ۲۶۳ مورد تغییرکاربری غیر مجاز در سطح استان توسط گشت های یگان حفاظت شناسایی شده است، گفت: تعداد ۲۳۴ مورد ساخت و ساز در راستای ماده ۳ قانون حفظ کاربری با تشکیل پرونده به مراجع قضایی اعلام جرم شده است.

خسرو شهبازی افزود: مجموع تعداد ۴۵۴ قطعه مستحدثات غیرمجاز تفکیکی نیز در راستای پیشگیری از گسترش تغییر کاربری مطابق تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون با حضور نماینده دادستان راسا قلع و قمع شده و تعداد ۱۲۵ حکم قطعی قلع و قمع قضایی نیز اجرا شده است.

وی با بیان اینکه ویلا سازی و خرد شدن اراضی ، مانعی در جهت توسعه کشاورزی مدرن و مکانیزه است، افزود: ایجاد باغ ویلاها و بهره برداری نادرست از منابع آبی یکی از علل کاهش سطح آب سفره های زیر زمینی است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امنیت غذایی آحاد جامعه به حفاظت از خاک و کشاورزی بستگی داشته لذا با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مردم نسبت به جوانب و تبعات منفی و غیرقابل جبران تخریب مزارع و باغ ها از طریق ساخت و ساز های غیر مجاز می توان ارزش و باورهای عمومی را به سمت قباحت تغییرکاربری غیرمجاز سوق داد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در واقع زمانی می شود از تخریب اراضی جلوگیری کرد که افکار عمومی ارزش خاک را درک نموده و حفظ کشاورزی را بر ویلاسازی ترجیح دهند، در غیر این صورت مطابق قانون هرگونه ساخت و ساز بدون مجوز مساوی با تخریب و قلع و قمع آن است.

شهبازی گفت: ساختمانهایی مشمول تخریب می شوند که در اراضی زراعی و باغ ها  بدون اخذ مجوز لازم از کمیسیون تبصره یک ماده یک احداث شده باشند که مطابق قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها مصوب یک آبان ماه ۱۳۸۵،فعل تغییرکاربری غیرمجاز جرم انگاری شده و قلع و قمع و پرداخت جزای نقدی به عنوان مجازات مرتکبین در نظر گرفته شده است.

 وی یادآورشد: قانون گذار به جهاد کشاورزی این اختیار را داده است که به محض مشاهده ساخت و ساز با هماهنگی دادستانی بدون تشکیل پرونده قضایی راسا مستحدثات را قلع و قمع و عرصه را به حالت زراعی اعاده کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: متاسفانه برخی از مالکین بعد از تخریب اطلاعی از مجازات قانونی تکرار جرم تغییرکاربری غیرمجاز نداشته و بعد از قلع و قمع  بنا توسط جهاد کشاورزی اقدام به بازسازی دیوار و ایجاد بنا می نمایند که مطابق ماده ۳ قانون حفظ کاربری به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک تا شش ماه محکوم می شوند.

وی تاکید کرد: تکلیف مالک بعد از تخریب این است که زمین را به حالت اول اعاده کند و در صورتی که نیاز به اتاق نگهبانی داشته باشد و حائز شرایط دریافت مجوز تغییرکاربری باشد ، اقدام به ثبت درخواست تغییرکاربری کند.

شهبازی افزود: به همشهریان توصیه می شود، حتما قبل از انجام هرگونه معامله زمین کشاورزی از دارا بودن مجوز بنای احداثی اطمینان حاصل کنند و از خرید املاکی که دارای ساخت و ساز غیرمجاز است، خودداری کنند.

وی گفت: مالکین و متصرفین و کشاورزانی که قصد ایجاد بنا اعم از اتاق نگهبانی و یا طرح کشاورزی و صنعتی و تولیدی در زمین کشاورزی را دارند، قبل از هرگونه خرید مصالح و اقدام به ساخت با مراجعه به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان مجوز مربوطه را اخذ کنند، در غیر اینصورت قانون هیچگونه مماشاتی با مرتکبین تغییرکاربری غیرمجاز نخواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش مظلومیت قربانیان بمباران شیمیایی سردشت با راه‌اندازی موزه صلح
صالح‌آباد و جنت آباد یکپارچه در بدرقه شهید گمنام
لرستان،سوگوار شهادت ام ابیها
بازدید ۳۷ هزار گردشگر داخلی و خارجی از قلعه بسطام چایپاره
استقبال دانش اموزان و دانشجویان از پیکر مطهر شهدای گمنام
بازگشت پول به حساب سیزده مالباخته در فضاي مجازي
الگوی مصرف سوخت صنایع در مهر ۱۴۰۴ اعلام شده بود
بازگشت مسافرانی که هم میمهانند و هم میزبان
بهره برداری از طرح جهادی ساخت مدرسه در شهرستان شوشتر
وداع با پیکر پاک و مطهر شهدای گمنام در شهرکرد
توقف روند افزایشی ابتلا به آنفلوآنزا در خراسان رضوی
کارآفرینی موفق در بالاجاده؛ توسعه واحد پرورش قارچ با تکیه بر صبر و باور
ضبط پوشاک مستعمل قاچاق درمیاندوآب
افتتاح و کلنگ زنی طرح‌های عمرانی فرماندهی انتظامی گیلان
برخورد با واحد‌های آلاینده شهرک صنعتی چرمشهر
جمع آوری بیش از ۲۳۱ هزار برگ از اسناد شهدا در آذربایجان غربی
آغاز هفته دوم لیگ برتر والیبال با برتری خانگی شهداب
بازدید مسئولان از کتابخانه سردار شهید سیاوش امیری
شکارچی مسلح نیمه‌شب در بهاباد زمین‌گیر شد
شکست گیتی پسند صدرنشین در روز برتری مس سونگون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
بازدید وزیر اقتصاد از بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)