• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۴۵۵۷۱
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۳
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

سهیم کردن مردم در اقتصاد هسته‌ای با مشارکت بورس

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: به منظور همکاری بیشتر بورس تهران و این سازمان و همچنین سهیم کردن مردم در اقتصاد هسته ای، کارگروه تخصصی بورس تهران و سازمان انرژی اتمی ایران تشکیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بورس خبرگزاری صداوسیما و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس تهران، صبح امروز محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به همراه سهیم کردن مردم در اقتصاد هسته‌ای با مشارکت بورسهیئتی از معاونان آن سازمان از محل بورس تهران و تالار معاملات بازدید کرد و با اشاره به ظرفیت‌های زیاد بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه باید بتواند در ابعاد واقعی خودش ظهور کرده و اعتماد مردم را جلب کند.

وی ادامه داد: همچنین باید تلاش کرد با جلوگیری از هیجان زدگی و حفظ تعادل و ثبات، بازار سرمایه‌ای پویا داشته باشیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی، اقتصاد هسته‌ای را بسیار شکوفا دانست و تصریح کرد: در این مقطع زمانی در سازمان انرژی اتمی، مبنا را بر استفاده از فرصت‌های بازار سرمایه گذاشتیم، زیرا اقتصاد‌های شکوفا در جهان از فرصت‌های بازار سرمایه بهره می‌برند. ما قصد داریم در افق ۲۰ ساله هشتاد میلیارد دلار سرمایه گذاری کنیم و همه زیر فصل‌های صنعت هسته‌ای دارای بازدهی و ارزش افزوده است.

وی گفت: ما به این موضوع به صورت تصمیم راهبردی معتقدیم و مقدمات آن را فراهم کردیم تا شرکت‌های زیر مجموعه سازمان انرژی هسته‌ای وارد بورس شوند. همچنین در بُعد دیگر برای ایجاد پروژه‌ها از تامین مالی بازار سرمایه استفاده می‌کنیم. این شرکت‌ها طراحی و تاسیس شده است و در غالب "شرکت پروژه" سازماندهی شده از بازار سرمایه تامین مالی می‌شوند.

وی افزود: متقاضیان صنعت هسته‌ای هم تقاضای سرمایه گذاری مشترک در داخل و هم خارج را دارد و تولیدات و محصولات داریم که صادراتی هستند.

اسلامی افزود: این شرکت‌ها به لحاظ اندازه و ظرفیت رشد کرده اند و کار‌هایی در تراز بین المللی انجام می‌دهند و با فعالیت خودشان قادر خواهند بود با ارزش آفرینی در بورس مطرح باشند و مردم بتوانند به آن‌ها اعتماد کنند.

وی افزود: ما به بازار سرمایه معتقدیم و مقدمات را برای شروع فراهم کردیم. همچنین در حال تنظیم زمان آغاز فعالیت هستیم تا بتوانیم شروع خوبی داشته باشیم.

معاون رئیس جمهور به مردمی سازی اقتصاد هسته‌ای تاکید کرد و گفت: مهم این است که مردم بدانند که برنامه هسته‌ای جنبه‌های موفق اقتصادی دارد و سیاست "در‌های باز" را برای مردم مبنا قرار دادیم تا حس نزدیکی بیشتری نسبت به برنامه هسته‌ای داشته باشند.

وی ادامه داد: شبکه سازی شرکت‌ها و موسسات سرمایه گذار در صنعت هسته‌ای که به لحاظ فنی رتبه بندی می‌شوند با ایجاد اعتماد دو طرفه، می‌توانند در بخش‌های مجاز هسته‌ای حضور داشته و از منافع و ارزش افزروده آن بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ورود صنعت هسته‌ای در بازار سرمایه و شبکه سازی شرکت‌های سرمایه گذاری می‌تواند این صنعت را هر چه بیشتر مردمی کند.

در این بازدید محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران ضمئن توضیح فرایند‌های مالی و پذیرش شرکت‌ها در بورس تهران گفت: بورس تهران رویکرد جدیدی را با حمایت سازمان بورس در پیش گرفته است و در یک سال گذشته دنبال ورود صنایع جدید مانند شرکت‌های اقتصاد دیجیتال محور بوده است.
وی افزود: هم اکنون قصد دارد پذیرش شرکت‌های مرتبط با صنعت هسته‌ای را آغاز کرده و در این راه گام بردارد

مدیرعامل بورس تهران ادامه داد::، چون این صنعت به دانشمندان داخلی متکی است و هنگامی که شرکت‌های مرتبط با اقتصاد هسته‌ای در بورس تهران آغاز به فعالیت کنند، می‌توانند به روند تعادلی و ثبات بازار سرمایه کمک کند.

وی افزود: باید از تجربه کشور‌های دیگر درس بگیریم، چراکه توسعه برخی از این کشور‌ها از مسیر سرمایه گذاری گذشت.

مدیرعامل بورس تهران تصریح کرد: در بازار سرمایه زیرساخت‌های بسیار جذاب و مدرنی داریم، ولی به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته زیر ساخت‌ها و برخی ابزار‌های مالی مانند صندوق خصوصی نادیده گرفته شده است این در حالی است که کشور آلمان رشد و توسعه خود را بر پایه صندوق‌های خصوص بنا گذاشه است.

مدیرعامل بورس تهران به شروع فعالیت ابزار جدید "سهام عام پروژه" اشاره کرد و گفت: به زودی تامین مالی ۷۰ میلیون دلاری یعنی قریب به ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای یکی از شرکت‌های دانش بنیان استان کرمانشاه که در حوزه سوخت سبز فعالیت دارد، خواهیم داشت و به نظر می‌رسد این تامین مالی یک آغاز درست است.

گودرزی گفت: ما در بورس تهران با راهبری و سیاست گذاری که سازمان بورس انجام می‌دهد، آمادگی کامل و تمام قد داریم تا به صنعت هسته‌ای و پذیرش شرکت‌های این صنعت کمک کنیم تا ما هم مانند سایر بورس‌های دنیا که شرکت‌های صنعت هسته‌ای در آن‌ها معامله می‌شوند شاهد این نوع معاملات باشیم.

مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه این جلسه گفت: بازار سرمایه در کشور ما در سالیان اخیر مظلوم واقع شده است. ولی با این وجود کارکرد آن حفظ شده و در بازه بلند مدت اتفاق‌های مهمی روی داده و حضور فعال بازار سرمایه به توسعه صنایع در ۲ دهه اخیر کمک کرده است.

رئیس سازمان بورس به انتفاع معادن و پتروشیمی از بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: یکی از ایرادات، گا‌ها سیاست‌های کلان اقتصاد است که سبب هدایت ناهمگون سرمایه در کشور می‌شود.

عشقی به سیاست‌های سازمان بورس اشاره کرد و افزود: آشنایی بخش‌های اقتصادی و صنعتی با ابزار‌های مالی از سیاست‌های راهبردی سازمان بورس است.

وی افزود: چالش‌های مختلفی در بازار شاهدیم، ولی قطعا در بلند مدت بازار سرمایه می‌تواند در صنایع گوناگون وارد شود و صنعت هسته‌ای نیز می‌تواند از پتانسیل‌های بازار سرمایه بهره‌مند شده و به منظور تزریق منابع مالی و توسعه شرکت‌های زیر مجموعه انرژی اتمی نیز گام بردارد.

شایان ذکر است در پایان این جلسه، مقرر شد کارگروه مشترک بورس تهران و سازمان انرژی اتمی تشکیل شود تا فرایند‌ها و اقدامات لازم به منظور مردمی کردن هر چه بیشتر اقتصاد هسته‌ای با حضور کارشناسان مربوطه تداوم یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
وداع مردم جاجرم با یک قهرمان
بیانیه دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
کشف پنج تن زعفران تقلبی
گیلان، معطر به عطرِ خوشِ لاله‌های فاطمی
هفتمین دوره مسابقات تولید محتوای دیجیتال بسیج در چرداول
برگزاری مراسم نوگلان فاطمی در دورود
محفل بین‌المللی قرآنی در اسلام‌آباد با پیام ایستادگی امت اسلامی
تاکید سفیر ایران بر اهمیت راهبردی سفر لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای بخش سلفچگان قم
توقیف و ابطال معاینه فنی در انتظار خودرو‌های آلاینده
فردا مدارس و ادارات سمنان دایر است
پاسخ قاطع کاراکاس به توطئه جدید واشنگتن
تجلیل از حماسه سازان صنفی گیلان در دفاع مقدس ۱۲ روزه
جوی آرام و پایدار برای آسمان لرستان
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
ایران رئیس کمیته پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی
افتتاح نمایشگاه علمی ثریا در آرادان
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تایوان و اوکراین محور گفتگوی روسای جمهور چین و آمریکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
ایست به اتلاف انرژی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)