• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۱۱۷۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار تعاونی ها در ۳ ماهه نخست سال

نتایج اجرای بیست و هفتمین دوره طرح پایش محیط کسب و کار بخش تعاون در بهار ۱۴۰۲ از تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار این بخش در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ حکایت دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تسنیم، تعاونی‌ها با توجه به ویژگی‌های خاص اجتماعی و اقتصادی، در ایجاد اشتغال نقش مهم و موثری بر عهده دارند و برای تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار تعاونی ها در ۳ ماهه نخست سالدستیابی به این امر مهم می‌توان در قالب تشکیل تعاونی، با جذب سرمایه‌های راکد و سرگردان و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به صاحبان حرف و مشاغل تولیدی، توزیعی و خدماتی که باعث ایجاد اشتغال در جامعه و بالا رفتن سطح تولید داخلی و افزایش درآمد ملی می‌شود، به رفع معضل بیکاری در جامعه کمک کرد و گام‌های بسیار مثبتی نیز در این زمینه برداشت.

یکی از مهم‌ترین معضلات و ویژگی‌های مشترک کشور‌های درحال توسعه، وجود بیکاری آشکار و پنهان در سطح جامعه است و دلیل این امر نیز نه تنها رشد شتابان جمعیت، بلکه نبود هماهنگی بخش صنعت مولد و اشتغالزا با نیاز‌های جامعه و سرمایه گذاری ناچیز برای جذب این نیرو‌های سرگردان است.

منابع آماری نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد تعاونی‌ها در بخش تولید فعالیت دارند که این امر از علاقه‌مندی افراد به تشکیل این دست از تعاونی‌ها حکایت دارد. تعاونی‌ها و بویژه تعاونی‌های تولیدی و خدماتی در چنین شرایطی می‌توانند با استفاده از تجمیع سرمایه‌های اندک و حمایت و تسهیلات دولتی، فرآیند تولید و رشد اقتصادی کشور را شتاب دهند و تا حد زیادی مشکل اشتغال را رفع و یا حداقل کاهش دهند.

اهمیت بخش تولید در بنگاه‌های تعاونی به حدی است که در حال حاضر بیش از نیمی از تعاونی‌های فعال کشور را به خود اختصاص داده اند. تعاونی‌های تولیدی در گرایش‌ها و بخش‌های مختلف کشاورزی و صنعت، شیلات، باغبانی، زراعت، دام و طیور، فرش و صنایع دستی و عمران و ساختمان فعالیت دارند.

براساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب ‏و کار بخش تعاون ایران در بهار ۱۴۰۲ رقم شاخص ملی بخش تعاون، با کاهش در مقایسه با فصل گذشته مواجه شده که حاکی از تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ می‌باشد.

مشخص شدن نتایج اجرای بیست و هفتمین دوره طرح پایش محیط کسب و کار بخش تعاون در بهار ۱۴۰۲ نشان داد شاخص ملی بخش تعاون با کاهشی اندک در مقایسه با فصل گذشته، از تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ حکایت دارد.

براساس این گزارش، طی دو دوره گذشته تغییر مثبتی در فرآیند بهبود فضای کسب و کار دیده نشده است؛ بنابراین طبق نظر کارشناسان ایجاد ثبات در سیاست‌های اقتصادی، اصلاح و اجرای صحیح قوانین و مقررات ناظر بر محیط کسب و کار و نیز اعمال طرح‌های تشویقی و حمایتی از اقتصاد تعاون، میتواند به عنوان نخستین گام جهت بهبود وضعیت محیط کسب و کار کشور باشد.

بررسی‌های آماری نشان داد به ترتیب نامناسب‌ترین مولفه‌های محیط کسب و کار بخش تعاون در بهار ۱۴۰۲ شامل، غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها و بی ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب وکار بوده است.

همچنین به ترتیب مناسب‌ترین مولفه‌های محیط کسب و کار بخش تعاون در بهار ۱۴۰۲ شامل نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول، نحوه دسترسی به آب و نحوه دسترسی به حامل‌های انرژی (برق، گاز، گازوئیل و…) می‌شود.

برآورد فصلی شاخص استانی محیط کسب و کار بخش تعاون نشان داد استان‌های یزد، کردستان و سیستان و بلوچستان به ترتیب بهترین محیط کسب و کار و استان‌های بوشهر، زنجان و تهران به ترتیب بدترین محیط کسب و کار در این مدت دارا بوده اند.

برآورد فصلی شاخص ملی محیط کسب و کار بخش تعاون در بخش‌های عمده اقتصادی نشان داد خدمات بهترین محیط کسب و کار و صنعت بدترین محیط کسب و کار را داشته اند.

بر اساس رشته فعالیت ها، فعالیت‌های مالی و بیمه بهترین محیط کسب و کار و فعالیت‌های آب رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه، بدترین محیط کسب و کار را به خود اختصاص داده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه قرار همدلی در ۱۰۰ مسجد آذربایجان غربی
نرخ گذاری مرغ با حفظ تعادل تولید و قدرت خرید مردم
نشست برخط مدیران قضایی چهارمحال و بختیاری و شهرداری شهرکرد با مسئولان قوه قضایی
ربیعی: بازی تاکتیکی با ملوان خواهیم داشت
اجرای طرح نوروزی ۱۴۰۵ با ۳۴۰۵ دستگاه ناوگان مسافربری در آذربایجان‌غربی
صدور ۱۱ هزار سند تک برگه دولتی در استان زنجان
شهادت رزمندگان حزب‌الله در حمله اسرائیل به بقاع لبنان
انتخابات انجمن‌های ورزشی دانش‌آموزی در رامیان
انسداد مقطعی محور کرج چالوس از یکشنبه سوم اسفند
آغاز سریع برنامه‌های مرتبط با نوروز در شهرهای استان کرمان
آغاز به کار پویش «مثبت ماه» در کردستان
در هفته منابع طبیعی نهال رایگان بگیرید
افزایش ۱۹ درصدی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا در میان جلگه
از انتخابات شهر و روستا چه خبر
استان کرمان پارسال در شمار برترین ها در جذب کمک های مردمی
امیر سرتیپ جهانشاهی: تحرکات دشمن در مرز‌ها رصد می‌شود
رونق صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود
کشف ۱۵ کیلوگرم شمش طلا در نقطه صفر مرزی پاوه
طنین نوای ملکوتی قرآن کریم در مسجد جامع مهاباد
کشف ۶۵۰۰ لیتر سوخت خارج از شبکه توزیع در تیران وکرون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تاکایچی به چین هشدار داد
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
هشدار جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره سرمازدگی باغات و مزارع
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
‏زمین‌لرزه ۵/۸ ریشتری، کابل و سه استان افغانستان را لرزاند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
دیوان عالی آمریکا اکثر تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد
آغاز عملیات شانه‌سازی آزادراه کرج قزوین
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)