• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۲۰۷۹
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

مبارزه آمریکا با تروریسم؛ دروغی بزرگ با پیامد‌های حقوق بشری

واقعیت ادعای آمریکا مبنی بر مبارزه با تروریسم با گذشت زمان برای همه آشکار شده است.

مبارزه آمریکا با تروریسم؛ دروغی بزرگ با پیامد‌های حقوق بشریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مبارزه با تروریسم، ادعایی است که آمریکا در ۲ دهه اخیر از آن به کرات برای مداخلات نظامی و غیرنظامی خود در دیگر کشور‌ها از آن استفاده کرده است؛ این ادعا تاکنون تلفات جانی و مالی زیادی برای کشور‌هایی در پی داشته که خود قربانی تروریسم بودند.

ادعای مبارزه با تروریسم آمریکا
حادثه پر بحث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در واقع مجوز آمریکا برای طرح ادعای مبارزه با تروریسم به صورت عمومی بود.

ایجاد ترس و تقویت باور‌های نادرست برای افکار عمومی داخلی از یک‌سو و در سطح جهانی از سوی دیگر با استفاده از امپراتوری رسانه‌ای گام نخست آمریکا در فراگیر و باورپذیر کردن دروغ خود مبنی بر مبارزه با تروریسم بوده و است.

این نسخه آمریکا تاکنون فرصت‌های متعددی برای جنگ علیه کشور‌های مختلف جهان را در قالب مبارزه با تروریسم با کمک گرفتن یا حمایت تحت‌اللفظی شماری از متحدان غربی خود فراهم کرده است.

با گذشت زمان و بررسی اسناد و شواهد و البته اعتراف مقام‌های آمریکایی مشخص شد که ادعا‌های مطرح شده از سوی آمریکا برای توجیه اقدام نظامی این کشور علیه کشور‌های هدف بر دروغ استوار بوده و اساس و پایه‌ای نداشته است؛ مهم‌ترین مورد در این زمینه، دروغ بودن ادعای وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق دوره صدام، حمایت این کشور از تروریسم و رابطه نزدیک آن به گروه‌های تروریستی مانند القاعده است که مبنای حمله به این کشور قرار گرفت.

مبارزه با تروریسم؛ استراتژی متناقض یا همپوشان؟
همان‌طور که شواهد و مدارک نشان می‌دهند، آمریکا تحت هدایت روسای جمهور مختلف از جمهوری‌خواه تا دموکرات همواره رویکرد حمایتی خود از گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی را حفظ کرده است؛ دلایل متعددی برای اتخاذ این استراتژی وجود دارند، اما مهم‌ترین دلیل آن بهره‌برداری از آن‌ها در مواقعی است که خود دولت آمریکا قادر به انجام کاری دست‌کم در پوشش قانون نیست.

در واقع، آمریکا از یک‌سو نیاز خود به دشمن فرضی برای مشروعیت بخشیدن به اهداف نامشروع و غیرقانونی و محقق ساختن استراتژی توسعه‌طلبانه خود را با ایجاد و حمایت از تروریست‌ها تامین می‌کند و از سوی دیگر از طریق ادعای مبارزه با تروریسم، تلاش می‌کند تا هرگونه اتهام مبنی بر حمایت از تروریسم را از خود رفع کند.

ضمن این‌که با این ادعا می‌تواند بخش دیگری از اقدام‌های نامشروع و تمایل خود به ماجراجویی‌های نظامی را توجیه کند.

هر دو هدف مذکور در یک مورد مشترک و مشابه هستند و آن هم تامین سود صنعت تسلیحات آمریکاست؛ چه حمایت از تروریست‌ها و چه مبارزه ادعایی با تروریسم به معنای فروش ده‌ها میلیارد دلاری تسلیحات آمریکایی است.

حمایت از تروریست‌ها در همه سطوح
نگاهی به شواهد و تحولات سال‌های گذشته نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین کارت‌های بازی سیاسی آمریکا، تروریسم است و این کشور با ایجاد و حمایت از گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی از آن‌ها در جهت تامین منافع خود استفاده می‌کند.

تمایل وسواس‌گونه آمریکا به تروریسم و تروریست‌ها سبب شد که چهره واقعی این کشور در این زمینه با وجود تبلیغات فراوان برای همه جهان آشکار شود.

تروریسم سازمان یافته صهیونیستی نقطه اوج حمایت آشکار آمریکا از تروریسم است؛ از دیدگاه آمریکا همه جنایت‌های تروریستی این رژیم علیه فلسطینی‌ها دارای توجیه است و همین دیدگاه رژیم صهیونیستی را در تشدید جنایت‌های تروریستی خود گستاخ‌تر می‌کند.

گروه تروریستی داعش که آمریکا با به راه انداختن کارزار پر سر و صدا و پوچ ائتلاف بین المللی علیه داعش مدعی مبارزه با آن شد، گروهی است که براساس اسناد و شواهد موجود مورد حمایت آمریکا قرار داشت؛ این حمایت‌ها در اشکال میدانی، آموزشی، لجستیکی، نظامی، اطلاعاتی و تسلیحاتی در جریان بوده است.

برخی از سیاستمداران آمریکایی مانند «رند پاول» اعتراف کرده‌اند که سیاست‌ها و اقدام‌های آمریکا عامل ایجاد پناهگاهی برای تروریست‌ها در غرب آسیا بوده است.

گروهک تروریستی منافقین به عنوان گروهی که دستشان به خون بیش از ۱۷ هزار شهروند ایرانی آلوده است، از جمله تروریست‌های مورد حمایت آمریکا هستند.

گروه‌ها و گروهک‌های ریز و درشت در غرب آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین همگی نتیجه سیاست به اصطلاح مبارزه با تروریسم آمریکا هستند و ارتباطاتی با این کشور دارند.

حمایت آمریکا از تروریسم؛ مصداق نقض حقوق بشر
حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی در اشکال مختلف به دلیل پیامد‌های متعاقب آن یکی از مهم‌ترین مصادیق نقض حقوق بشر از سوی این کشور است.

آمریکا در حالی برای تامین منافع خود دست به ایجاد یا حمایت از گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی می‌زند که اقدام‌های این گروه‌ها و سازمان‌ها جان و مال مردم نقاط مختلف را هدف می‌گیرد.

بررسی نقض‌های حقوق بشری انجام شده از سوی گروه‌های تروریستی مورد حمایت آمریکا فهرستی بلند را به دست می‌دهد که قربانیان زیادی در مدارس، بیمارستان‌ها و شکنجه‌گاه‌ها برجای گذاشته است.

البته آمریکا علاوه بر حمایت از گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی به عنوان بعد فیزیکی تروریسم از طریق اعمال تحریم و حمایت از تحریم‌های مختلف اعمال شده از سوی متحدان خود علیه کشور‌های مستقل به نوعی خود را در زمره کشور‌های دارای تروریسم دولتی قرار می‌دهد و از این طریق به شکلی گسترده حقوق بشر را نقض می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)