• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۲۲۱۳
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی

آزادی بیش از ۳ هزار زندانی جرائم مالی و غیرعمد

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور گفت: در ۵ ماه ابتدایی امسال با تلاش همکاران ستاد دیه و کمک خیران، ۳ هزار و ۲۷۴ زندانی جرائم غیرعمد از زندان آزاد شدند.

به گزارش آزادی زندانیان جرائم مالی و غیرعمدخبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری رئیس هیئت امنای ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند برای ارائه عملکرد ۵ ماه ابتدایی امسال ستاد دیه کشور درباره آزادی زندانیان جرائم مالی غیر عمد، امروز دوشنبه با حضور جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.

سید اسدالله جولایی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید لاجوردی، مؤسس ستاد دیه گفت: از شروع فعالیت ستاد دیه در رمضان سال ۱۳۶۹ تا به امروز قریب به ۱۶۰ هزار زندانی غیرعمد از بند رهایی یافته‌اند که تحقق این توفیق با همیاری مسئولان ادوار مختلف و همراهی خیران میسر شده است.

وی افزود: در ۵ ماه ابتدایی امسال نیز با تلاش همکاران ستاد دیه و کمک خیران کشور تعداد ۳ هزار و ۲۷۴ زندانی جرائم مالی غیر عمد شامل «۳ هزار و ۱۴۲ زندانی مرد و ۱۳۲ محکوم زن» از زندان آزاد شده‌اند.

جولایی با بیان اینکه طلبکاران مانند همیشه در خط مقدم برای آزادی زندانیان غیرعمد قرار دارند، افزود: مبلغ بدهی زندانیان آزاد شده، حدود ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که در فرآیند رسیدگی با تلاش شبانه‌روزی «کمیته‌های صلح و سازش» ۲۳ درصد از محکوم‌به را شاکیان و اولیای دم گذشت کردند.

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور با اشاره به اینکه حدود ۹۸ درصد زندانیان آزاد شده، بدهکاران مالی و پرداخت «مهریه و نفقه» بودند، افزود: این تعداد زندانی به تفکیک شامل «۱۲ زندانی حوادث رانندگی، ۲۳ زندانی حوادث کارگاهی، ۲۳ زندانی محکومیت‌های شبه عمد و ۲ هزار و ۲۵ زندانی مالی، ۹۲۳ زندانی بدهکار مهریه و ۲۳۹ زندانی بدهکار نفقه» بودند.

وی اذعان کرد: پس از تصویب و دائمی شدن قانون بیمه اجباری شخص ثالث در سال ۱۳۹۵ با پیشنهاد ستاد دیه آمار بدهکاران دیه ‎های فوتی و جرحی ناشی از حوادث رانندگی، کاهش بسیار محسوسی داشته و به حدود صفر رسیده و این کار بزرگی بوده است.

جولایی اعلام کرد: اولین چراغ جشن گلریزان آزادی زندانیان جرائم غیرعمد امسال نیز با کمک ۱۵ میلیارد ریالی رهبر انقلاب روشن شد.

وی با بیان اینکه جدای از لطف ایشان در سفر‌های استانی به کرمانشاه و خراسان شمالی و البته ایجاد درگاه خاص ستاد دیه در بخش پرداخت وجوهات شرعی و پایگاه اطلاع‌رسانی رهبری، از آغاز تأسیس ستاد دیه نیز رهبر انقلاب با حمایت معنوی از فعالیت‌های خداپسندانه این نهاد مردمی با اهدای مبلغی معادل ۱۵۸ میلیارد ریال، زمینه آزادی نزدیک به ۲ هزار زندانی نیازمند واجد شرایط را فراهم کرده‌اند.

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور با اشاره به وجود ۱۲ هزار و ۶۵۰ زندانی جرائم غیرعمد در کشور افزود: از این جمع ۴۶۹ نفر زن و ۱۲ هزار و ۱۸۱ نفر مرد با محکومیت‌های (۱۰۸ حوادث رانندگی، ۴۱ حوادث کارگاهی، ۹۹ شبه عمد، ۹ هزار و ۹۵۱ نفر محکومیت‌های مالی، ۲ هزار و ۲۴۴ بدهکار مهریه و ۱۸۳ زندانی بدهکار نفقه) هستند.

جولایی با بیان اینکه محرم، ماه احیای جان و ماه رحمت برای زندانیان غیرعمد است، گفت: شیوع کرونا با همه تلخی‌ها موجب توسعه بسیاری از سنت‌های حسنه مانند تخصیص هزینه مربوط به آئین‌های ترحیم اموات به ستاد دیه و به ویژه اختصاص کل یا بخشی از (نذورات حسینی (ع) و اطعام و احسان) به امر پرفضیلت آزادی زندانیان غیرعمد شد.

وی ادامه داد: با فروکش کردن بحران کرونا طبق نظر همکاران ستادی پیش بینی می‌شد این منابع ارزشمند و ۱۰۰ درصد مردمی کاهش یابد، اما خوشبختانه بسیاری از اعضای تکایا و حسینیه ها، با دغدغه حل معضلات امت اسلامی، محرم امسال نیز، در کنار اقامه عزا برای سیدالشهدا (ع) در حوزه حمایت از زندانیان نیازمند تحت حمایت ستاد دیه نیز درخشان ظاهر شدند.

جولایی با بیان اینکه در ماه محرم برنامه بسیاری از هیئت‌های بزرگ مذهبی علاوه بر خودسازی، در اصلاح معضلات اجتماعی نیز بسیار چشمگیر بود، تصریح کرد: مراکزی چون حسینیه اعظم امام مجتبی (ع) در تهران، هیئت علی ابن ابیطالب (ع) در اردبیل، خیریه دانشگاه صنعتی شریف و اعضای حسینیه امیرچخماق یزد در قالب برنامه‌ها و آئین‌هایی، زمینه آزادی ۷۶۵ زندانی شامل (۳۳ زندانی زن و ۷۳۲ زندانی مرد) شیفته و بعضا خادم قدیمی امام حسین (ع) را با رقم بدهی ۱۱ هزار و ۶۵۶ میلیارد ریال فراهم کردند.


دعوت از خیران برای پیوستن به پویش آزادی زندانیان

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور اعلام کرد: آزادی زندانیان جرائم مالی غیرعمد تا اربعین و در روز‌های باقیمانده از ماه صفر با مشارکت آحاد مردم از هر طیف و گرایشی، تحت یک پرچم با شعار «هر هیئت، آزادی یک زندانی غیرعمد» که با عنوان‌های اختصاصی همچون طرح سفینه النجات در خوزستان، نذر حریت در کرمان و یا نذر رهایی در خراسان رضوی پیگیری و اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: هموطنان می‌توانند به سهم و در حد توان مالی خود برای حل مشکلات آزادی زندانیان غیربزهکار نیز نقش آفرین باشند.

جولایی همچنین اعلام کرد: هموطنان عزیزی که تمایل مشارکت در پویش‌های مردمی ویژه عزاداری حضرت سیدالشهدا را دارند، می‌توانند با مشارکت در پویش‌هایی که از آغاز ماه محرم با هدف آزادی حداکثری ۳ هزار و ۸۰۰ بدهکار مالی تشکیل شده و تا اربعین حسینی ادامه خواهد داشت، با مراجعه به پایگاه ستاد دیه کشور به نشانی www.ipro.ir به صورت برخط یا استفاده از شماره کارت و حساب‌های درج شده در صفحه ستاد دیه نسبت به اهدای مبالغ خود اقدام کنند.

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور از همراهی نمایندگان (ولی فقیه، مجلس شورای اسلامی) و مدیران صدا و سیما، مدیران کل زندان‌ها و مددکاران، رؤسای کل دادگستری و تمامی اعضای هیئت امنای نمایندگی ستاد‌های دیه در سراسر کشور تقدیر و تشکر کرد.

جولایی در خصوص مشارکت وکمک افراد شاخص از بدو تأسیس ستاد دیه گفت: همه اقشار و مردم از جمله اصناف، اتاق‌ها و هنرمندان به ستاد دیه برای آزادی زندانیان بدهکار کمک کرده اند.

وی با اشاره به تخصیص بودجه به عنوان کمک و پرداخت تسهیلات برای آزادی زندانیان از سوی مجلس شورای اسلامی، افزود: ۵ هزار میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات و ۳ هزار میلیارد ریال برای کمک به آزادی زندانیان با عاملیت بانک‌های ملی، تجارت، ملت و صادرات اختصاص داده شد.

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور همچنین با اشاره به تلاش و پیگیری ستاد دیه و تصویب اصلاح قانون چک با کمک نمایندگان ملت اضافه کرد: در نتیجه این امر مهم امروز درصد چک‌های وصولی به ۹۰.۲ رسیده و تنها ۹.۸ درصد چک‌های صادره برگشتی هستند و آمار زندانیان جرائم صدور چک بسیار کاهش یافته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت سرمایه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲ اسفند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
دعای هر روز و روز سوم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲ اسفند ۱۴۰۴
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
قدردانی اداره کل ارزیابی و نظارت خبر رسانه ملی از صدا و سیمای آذربایجان شرقی
اهدای ۲۱ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان کمیته امداد هشترود
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه نوروزی در گرمسار
بازدید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از طرح‌های اشتغال‌زا در رفسنجان
هنگام استفاده از اینترنت هرگز اطلاعات شخصی را به دیگران ندهید
بالگرد اورژانس هوایی برای تسریع درمان جوان ۲۱ ساله به پرواز در آمد
دزفول، قطب تولید مرکبات سالم 
دستگیری سارقان اماکن خصوصی در چاراویماق
پیشرفت گسترده در توسعه ۳۲۹ هکتاری بندر امام خمینی (ره)
بیش از یکهزار متر مربع اراضی ملی در اهواز به بیت المال بازگشت
افزایش تراز دریاچه ارومیه
پیشرفت مطلوب اجرای طرح چهارخطه شوشتر-صالح شهر-دزفول
ماندگاری هوای گرم در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
ثبت‌نام بیش از ۵ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)