• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۴۲۱۱
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۲
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

علت تاخیر در ابلاغ قیمت خرید گندم برای سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳

با توجه به گذشت بیش از ۳۰ روز از مهلت قانونی اعلام نرخ محصولات اساسی و نیز آغاز کشت سال زراعی جدید از نیمه شهریور ماه، هنوز قیمت خرید تضمینی محصولات تعیین تکلیف نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, بسیاری از دست اندرکاران بخش کشاورزی بر این باورند که جنگ اخیر روسیه و اوکراین اهمیت خودکفایی محصولات علت تاخیر در ابلاغ قیمت خرید گندم برای سال زراعی 1402- 1403استراتژیک را بیش از هر زمان دیگری به ما نشان داد که دستیابی به این امر مهم در راستای کاهش وابستگی به واردات تنها با فراهم کردن الزامات محقق می شود.
لذا توجه بیشتر برای جلوگیری از آسیب زدگی به رفاه مردم کشورمان بیش از گذشته نمایان شده است. براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، قیمت گذاری و ابلاغ ۳۲ محصول مشمول خرید تضمینی تا پایان تیرماه باید صورت گیرد تا کشاورزان با آسودگی خاطر بتوانند برای کشت محصولات در سال زراعی جدید تعیین تکلیف کنند که متاسفانه با گذشت بیش از یک ماه از مهلت قانونی، این قانون اجرا نشده است.

در این مسیر , قاسم پیشه ور رئیس اتاف اصناف کشاورزی اعلام کرده بود که براساس قانون خرید تضمینی، نرخ محصولات تا پایان تیرماه باید تعیین تکلیف شود تا کشاورز بتواند برای کشت محصول در سال زراعی جدید تصمیم گیری کند.

پیشه ور تاکید کرده بود که به رغم بحران اقتصادی، هزینه های کارگری، نوسان نرخ نهاده های کشاورزی و … کشاورزان به تعهدات خود عمل کرده اند و گندم تولیدی را به دولت تحویل داده اند، درحالیکه قانون خرید تضمینی به درستی اجرا نشد؛ به عنوان مثال براساس قانون، دولت ۲۴ ساعت بعد از تحویل گندم باید مطالبات کشاورزان را پرداخت کند که محقق نشد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران نیز گفته بود: با گذشت بیش از یک ماه از مهلت قانونی هنوز قیمت خرید گندم برای سال زراعی آینده و سیاست های حمایتی برای تعیین نرخ گندم مشخص نشده است.

هاشمی ادامه داده بود: شورای قیمت گذاری تا پایان تیرماه مکلف به تعیین تکلیف و اعلام نرخ ۳۲ محصول تحت عنوان خرید تضمینی است تا کشاورزان برمبنای آن بتوانند برای کشت محصول تصمیم گیری کنند. این درحالی است که متاسفانه با وجود داشتن قانون منطبق بر واقعیت های جامعه، اما اجرا و نظارت بر حسن اجرای قانون ضعیف است که با وضعیت فعلی می توان گفت که شورا عملکرد و کارایی خود را از دست داده است.

معاون سازمان برنامه و بودجه هم در این باره بر این باور است تأخیری در تعیین و اعلام نرخ خرید گندم، متوجه سازمان برنامه و بودجه نیست و وزارت جهاد کشاورزی بعنوان مسئول شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، پاسخگوی تأخیر است و هر چه به تصویب اکثریت اعضای شورا برسد لازم‌الاجراست.

اما, دست اندرکاران کشاورزان منتظر تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی هستند؛ تعیین قیمت ۳۲ قلم کالای اساسی در سال زراعی جدید ۱۴۰۲-۱۴۰۳ از مواردی است که هر سال در نیمه نخست سال مشخص می‌شود. یکی از این اقلام هم گندم است که باید نرخ آن تعیین تکلیف شود که شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی اعلام کرده جلسه تعیین قیمت فردا تشکیل می شود.

به نظر می رسد بی توجهی به این موضوع موجب شده تا برنامه الگوی کشت ابلاغی دولت رعایت نشود. بدیهی است اهتمام بیشتر برای تعیین و اعلام به موقع قیمت خرید گندم سبب افزایش تولید این محصول استراتژیک می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختصاص ۵۶۰ میلیارد ریال برای توسعه و تأمین تجهیزات آموزشی خراسان‌شمالی 
شکست تراکتور و پیروزی سپاهان در هفته بیستم
اجرای طرح ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌های مازندران 
توسعه گردشگری بین المللی، از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری
تداوم بارش برف و باران در محور‌های اصلی چهارمحال و بختیاری
احیای بافت تاریخی مازندران با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار
جمهوری اسلامی مردم ایران
۱۹ بهمن ۵۷؛ نقطه گسست ارتش از پهلوی و پیوند با امام خمینی
رطوبت ۱۰۰ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
افزایش تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن به حدود ۱۳۰ میلیون تن
بهره‌برداری از ۲۳ طرح صنعت برق در مازندران 
تقویم روز و اوقات شرعی نوزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
تاکید دیوان محاسبات بر ضرورت اصلاح ساختار شرکت ملی گاز برای جلوگیری از زیاندهی
دعوت نمایندگان مجلس از مردم برای شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ منتشر شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
‌می‌خواستیم تهران را دوست داشتنی نشان دهیم
پیام تبریک قالیباف در پی قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در آسیا
۳ نشان نقره و برنز ملی پوشان ایران در دومین روز دو و میدانی داخل سالن قهرمانی آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)