• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۵۳۵۲
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۳
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
مدیر بخش مدارس دولتی نموبال تاکید کرد :

لزوم تغییر فناوری آموزشی

مدیر بخش مدارس دولتی نموبال تاکید کرد: مدلی را باید برای توسعه كیفی پیش بریم كه قابلیت توسعه داشته باشد تا دیگر در چاله مدارس غیرانتفاعی گرفتار نشویم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیر بخش مدارس دولتی نموبال با اشاره به پوشش ۱۲درصدی مدارس غیرانتفاعی گفت: مدلی را باید برای توسعه كیفی پیش بریم كه مقیاس پذیر بوده و قابلیت توسعه داشته باشد تا دیگر در چاله مدارس غیرانتفاعی گرفتار نشویم.
سیدحسین تقی زاده در برنامه ساحت رادیو گفت وگو با اشاره به دیدار غیر عمومی اهالی تعلیم و تربیت با رهبری گفت: عموما كسانی در این دیدار حاضر بودند كه ثمره كارشان در مدارس غیر انتفاعی دیده می‌شود و مضمون صحبت رهبری بر این بود كه از آرمان عدالت آموزشی كوتاه نیایید؛ حال آن كه فاصله بسیاری میان مدارس روستایی و شهری و نیز مدارس دولتی و غیر انتفاعی وجود دارد و این فاصله بنا بر تاكید رهبری باید پر شود و از طرفی باید دانست كه راه حل این مسئله و گپ نیز از مسیر مدارس دولتی نمی‌گذرد.
وی افزود: یكسری از دوستان به تاسیس مدرسه روی آورده‌اند و مدارس غیر انتفاعی را افزایش می‌دهند اما در نهایت جامعه‌ای ۱۲ درصدی از دانش آموزان را پوشش می‌دهند؛ حال باید دید كه برای خیل عظیم دانش آموزان كه درصد باقی مانده را شامل می‌شوند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ !
در این جا باید جوابی مقیاس پذیر را ارائه كرد و در این راستا طرح‌های مختلفی مطرح می‌شود؛ مثلا در یكی از این طرح‌ها ظرف ۳ سال ۱۰۰ مدرسه پوشش داده می‌شود. حال آن كه ۱۰۰ هزار مدرسه در كشور وجود دارد و سوال این جاست كه چه میزان بازه زمانیِ ۳ ساله نیاز داریم تا این میزان مدرسه پوشش داده شود؟! بنابراین مدلی را باید برای توسعه كیفی پیش بریم كه مقیاس پذیر بوده و قابلیت توسعه داشته باشد تا دیگر در چاله مدارس غیر انتفاعی گرفتار نشویم.
تقی زاده ادامه داد: مجموعه نموبال طی ۱۲ سال دقیقا بر همین نقطه تمركز كرده و ایستاده است تا برای این مسئله راه حلی بیابیم؛ به طور خلاصه استفاده كردن از فرایندهای آموزشی یا محصولاتِ فرایندی آموزشی راه حل ماست؛ یعنی معلم را از نقطه مبدأ در نظر می‌گیریم كه باید به مقصد برسد و در نهایت فرآیند یادگیری برای دانش آموز اتفاق افتاده است.
در این صورت تاثیر تمایز معلمان را كاهش داده‌ایم به گونه‌ای كه تفاوت چندانی میانِ یك معلم در مركز پایتخت با معلمی دیگر در حاشیه شهرستان خاش نباشد و ركن اصلی این فرایند آموزشی نیز داستان است و نموبال ناچار است برای جذب دانش آموزانی با پتانسیل‌های فكری و اخلاقی و خلاق مختلف در یك كلاس از داستان بهره گیری كند.
وی ركن اصلی داستان را نیز شخصیت پردازی و كاراكتر عنوان كرد و افزود: برای آموزش اگر از كاراكتر و شخصیت به درستی استفاده كنیم، داستان خوبی خواهیم ساخت كه ستون فقراتِ طرحِ درس‌های آموزشی خواهد بود و از آن پس قابلیت مقیاس پذیری به طرحِ درس‌ها اضافه می‌شود و در سطح كشور اجرایی شده و به عدالت آموزشی كمكی شایان خواهد كرد.
مدیر بخش مدارس دولتی نموبال در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با اشاره به مباحث طرح شده در برنامه مبنی بر مشكلات جامعه معلمان و عدم توانایی برای استفاده از امكانات گفت: شهرستان خاش در سیستان و بلوچستان به عنوان یكی از ضعیف ترین استان‌های كشور از نظر امكانات است كه با پاكستان نیز هم مرز است.
در این استان برنامه‌ای آموزشی ، برای ۷ هزار دانش آموز، اجرا شد؛ حال آن كه فاصله اولین تا دومین مدرسه ۲۰۰ كیلومتر است ، با توجه به فاصله ۱۲۰ كیلومتری تهران قم ، و ۷ هزار دانش آموز نیز در این میان پخش شده‌اند.
تقی زاده با استناد به این طرح گفت: طبق آمار آموزش و پرورش وضعیت املای دانش آموزان خاش ضعیف برآورد شد و حتی برخی دانش آموزان در ۲ پاراگراف بیش از ۱۰ غلط املایی داشتند كه یك چهارم این دانش آموزان را شامل می‌شدند.
وی ادامه داد: ما برای این معضل فرایندهای آموزشی را طراحی و اجرا كردیم و حتی یك ریال به بودجه منطقه اضافه نشد و استادی نیز از تهران اعزام نشد ، صرفا سه نفر نیروی انسانی ظرف ۳ روز به منطقه رفتند و با همین میزان انرژی كارهای خوبی انجام شد و بر اساس آمارِ مجدد، میزان دانش آموزانی كه در هر پاراگراف ۱۰ غلط داشتند به كمتر از ۱۰ درصد رسیدند.
تقی زاده به رادیو گفت‌وگو گفت: می‌توان با شرایط موجود و امكانات فعلی اما با تدبیر آموزشی تغییرات زیادی ایجاد كرد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
حضور گروه تواشیح زنجان در کاروان قرآنی حج تمتع ۱۴۰۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
واکنش عراقچی به دروغ پردازی‌های رسانه صهیونیستی
بارش پراکنده باران در سمنان
همدلی و اتحاد در روستا‌های همیشه بیدار گیلان
نجات دو بیمار با علایم‌ حمله قلبی با تلاش به موقع امدادگران
قدردانی خانواده شهدا از حضور حماسی مردم البرز در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
هوای بارانی شهرکرد
حضور گسترده مردم روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد در راهپیمایی ۲۲ بهمن
شکست هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
جلوه‌های از حضور باشکوه ساکنان و گردشگران در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
افتتاح آموزشگاه خیرساز وکیلی در نیشابور
روستانشینان همپای سراسر البرز با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند
رونمایی از ماشین‌آلات مشارکتی و اهدایی به دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان
تهران هنوز قلب تپنده حماسه است
محکومیت واحد صنفی تیرچه بلوک در رشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن استان مازندران
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
بازتاب گسترده حضور ایرانیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)