• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۶۶۹۱
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
خوزستان » اجتماعی

اقدامات دولت سیزدهم برای خدمات بازرگانی خوزستان

ساماندهی مبادلات مرزی در بازارچه‌های مرزی اروندکنار، شادگان و شوش بخشی از اقداماتی است که تا کنون از سوی دولت سیزدهم در حوزه ساماندهی مبادلات مرزی در استان انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، به نقل از روابط عمومی خوزستان ، یکی از پایه‌های اقتصاد در خوزستان، اقتصاد مرزی است که شامل سه بخش تعاونی‌ها، بازارچه‌ها و پایانه‌های صادراتی است و از آنجایی که یکی از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم نیز توسعه روابط همه جانبه و گسترش دیپلماسی مرزی است از این رو تقویت این پایه اقتصادی در خوزستان در دستور کار برنامه‌های اقتصادی دولت قرار گرفت.اقدامات دولت سیزدهم برای خدمات بازرگانی خوزستان

آغاز صادرات در بازارچه مرزی اروندکنار پس از ۶ سال

ساماندهی مبادلات مرزی در بازارچه‌های مرزی اروندکنار، شادگان و شوش بخشی از اقداماتی است که تا کنون از سوی دولت سیزدهم در حوزه ساماندهی مبادلات مرزی در استان انجام شده است. در همین راستا فعالیت بازارچه مرزی اروندکنار از اسفندماه سال گذشته پس از ۶ سال وقفه از سرگرفته شد.

پس از شروع به کار این بازارچه‌ی مرزی اولین محموله صادراتی ماهی‌های دریایی و پرورشی، به میزان ۱۰ تن و ارزش ۳۵.۰۰۰ دلار از طریق این بازارچه صادر شد که بر اساس آخرین آمار دریافتی، صادرات از این بازارچه به ۳۵۶ تن و ۱،۱۶۰،۸۸۶ دلار رسیده است. همچنین با صدور اولین کارت پیله‌وری در بازارچه مرزی اروند کنار، رویه واردات از طریق کارت پیله‌وری نیز آغاز شده است.

راه‌اندازی بازارچه مرزی در شادگان و شوش

در عین حال با توجه به تاثیر مثبت فعالیت بازارچه مرزی شادگان بر توسعه فعالیت‌های اقتصادی شهرستان شادگان به ویژه مرزنشینان منطقه، مجوز احداث بازارچه مرزی در این شهرستان در دومین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان مورخ مطرح شد و طرح توجیهی احداث بازارچه مرزی بندر شادگان مورد بررسی و تصویب قرار گرفت که برای طی مراحل قانونی و صدور مجوز به وزارت کشور و وزارت صمت ارسال شده است.

همچنین با توجه به رویکرد مثبت دولت سیزدهم نسبت به ارتقای معیشت مرزنشینان و تاکید رییس جمهور محترم بر گسترش روابط تجاری به منظور توسعه فعالیت‌های اقتصادی و وجود ۹ کیلومتر مرز مشترک شهرستان شوش با کشور عراق و ظرفیت فراوان در حوزه کشاورزی، موضوع ایجاد بازارچه مرزی شوش نیز در پنجمین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان مطرح شد که مورد تصویب قرار گرفت.

طرح احداث بازارچه‌های مرزی آبادان، اسماعیلیه و چذابه ارائه شده است

دولت سیزدهم برای ارتقای بازرگانی در استان خوزستان طرح‌های دیگری نیز در دست اقدام دارد که از آن‌ها می‌توان به طرح توجیهی بازارچه‌های مرزی آبادان، اسماعیلیه و چذابه اشاره کرد. این طرح‌ها آماده هستند، اما به دلیل عدم وجود بازارچه مرزی در کشور عراق که کشور هدف است و عدم موافت دولت مرکزی آن کشور جهت ایجاد بازارچه مرزی، تاکنون توجیهی نداشته است، ولی علی رغم مورد ذکر شده مجوز آن‌ها در دست پیگیری و تصویب در شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان جهت ارسال به وزارت کشور است.

افزایش وزنی صادرات غیر نفتی در خوزستان

دولت سیزدهم در عین حال توجه ویژه‌ای به حوزه توسعه صادرات غیر نفتی در استان خوزستان دارد. بر همین اساس مجموع صادرات کالا‌های غیر نفتی از گمرکات خوزستان در دوازده ماهه ۱۴۰۱، به لحاظ ارزش وزنی ۵/۱۷ میلیون تن و از نظر ارزش ارزی ۵/۶ میلیارد دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۷% افزایش و از نظر ارزش ارزی تغییری نداشته است.

دولت سیزدهم در عین حال با برگزاری همایش معرفی توانمندی‌های صادراتی در استان خوزستان، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی در این استان را در دستور کار قرار داد و با همکاری و همراهی استانداری خوزستان ضمن دعوت از فعالین اقتصادی سراسر کشور و مسئولان دولتی در سطح ملی و نیز دعوت از سفرا و بازرگانان دیگر کشور‌ها تا کنون ۷ جلسه با هدف هماهنگی و پیشبرد اهداف این همایش برگزار کرده است.

جایگاه نخست خوزستان از نظر پایین بودن شاخص نرخ تورم

نرخ تورم یکی از شاخص‌های ارزیابی اقتصادی جوامع به شمار می‌رود که ارتباط مستقیم و موثری بر معیشت اقشار با درآمد پایین جامعه دارد که با برنامه‌ریزی دولت سیزدهم استان خوزستان توانست در این شاخص به جایگاه نخست کشور از نظر پایین بودن شاخص نرخ تورم دست پیدا کند.

با توجه به رویکرد دولت سیزدهم نسبت به ارتقای معیشت، کنترل تورم در استان خوزستان در دستور کار قرار گرفت که با ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف در عرصه توزیع مستقیم کالا‌های اساسی با هدف تعدیل قیمت ها، کنترل بازار، انجام بازرسی‌های برنامه ریزی شده، استفاده از همه‌ی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌ها و سازمان‌های مرتبط، برخورد با گرانفروشی و احتکار و …. استان خوزستان در پایین‌ترین نرخ تورم در بین استان‌های کشور، از رتبه ۱۹ به رتبه ۱رسیده است.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه تیر ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل که مقدار متوسط برای کل کشور ۴/۳۹ درصد بوده است، استان خوزستان با۲/۳۴ درصد کمترین مقدار را به خود اختصاص داده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
اعتراف تاریخی ترامپ
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)