• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۷۶۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

اعلام دستورالعمل جدید شتابدهنده های نوآوری

در دستورالعمل جدید حمایت از توسعه فعالیت و اعتبار بخشی به شتابدهندهای نواوری نیازی به دریافت مجوز برای دانش بنیان شدن وجود ندارد و شتابدهندها با دریافت گواهی صلاحیت، دانش بنیان می شوند

اعلام دستورالعمل جدید شتابدهنده های نوآوریبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد صدری مهر دستیار معاون علمی در ساماندهی و توسعه زیر ساخت های فناوری طی سخنرانی در نشست خبری ابلاغ دستورالعمل های حمایت از توسعه فعالیت و اعتبار بخشی به شتابدهنده نواوری ،فضای کار اشتراکی نواوری و مراکز هم آفرینی که صبح امروز در معاونت علمی برگزار شد افزود :زیر ساخت های زیست بوم فناوری و نواوری جزو الویت های معاونت علمی یوده و امروز پارکهای علم و فناوری و کارخانه های شتابدهنده های نواوری و مراکز نواوری بخش های مختلف زیست بوم محسوب می شود.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل تعیین شده چیزی به اسم مجوز برای فعالیت زیر ساخت های زیست بوم نداریم و شتابدهنده هایی که توانستند خود را به سطح کیفی تعیین شده برسانند ،گواهی صلاحیت دریافت می کنند و پس از ان شرکت دانش بنیان می شوند .

صدری مهر به دستور العمل و شاخص های حمایت از ایجاد توسعه فعالیت و اعتبار بخشی به مراکز هم آفرینی اشاره کرد و گفت : به اشتراک گذاری ظرفیت‌های مازاد و بدون استفاده خط تولید جهت تولید محصولات و خدمات جدید با سرعت بالاتر و ریسک کمتر ،افزایش حضور موثر بخش خصوصی در زیست بوم نواوری و هم افزایی در راستای کاهش هزینه عملیاتی از جمله شاخص ها محسوب می شود.

وی تاکیدکرد: به اشتراک گذاری ظرفیت‌های منابع انسانی فنی و تخصصی، به اشتراک گذاری ظرفیت‌های مشاوره منتورینگ فنی ، به اشتراک گذاری قابلیت‌های طراحی برندینگ قیمت گذاری و بازاریابی همکاری در اخذ مجوزها و استانداردهای لازم ، به اشتراک گذاری تجهیزات و فضاهای اداری تخصصی کارگاهی و آزمایشگاهی، به اشتراک گذاری ظرفیت خط تولید و شبکه توزیع برای توسعه تولید و تجاری‌سازی محصولات و خدمات جدید، به اشتراک گذاری پتانسیل‌های زنجیره تامین و شبکه ارتباطی با دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی، به اشتراک گذاری کلیه امکانات و زیرساخت‌های لازم جهت تکمیل فرایند توسعه نمونه اولیه تست و آزمون و اخذ مجوزهای لازم از جمله خدمات قابل ارائه در مراکز هم آفرینی محسوب می‌شود.

وی به شرایط و معیارهای ایجاد و فعالیت مراکز هم آفرینی اشاره و تاکید کرد: وجود و اختصاص فضای آزمایشگاهی کارگاهی جهت توسعه نمونه اولیه وجود و اختصاص منتورهای تخصصی تکنسین و مهندسین فنی، وجود و اختصاص ظرفیت مازاد تولیدجهت تولید نیمه صنعتی و صنعتی از جمله شرایط و معیارهای ایجاد و فعالیت مراکز هم آفرینی محسوب می‌شود.

وی گفت: در صورتی که توسعه و تولید محصولات و خدمات جدید نیاز به ایجاد زیرساخت و تامین تجهیزات مجزا بوده و با ظرفیت‌های فعلی نهاد موسس امکان‌پذیر نباشد زیرساخت‌های فیزیکی مراکز هم آفرینی می‌تواند با شرایط از جمله ایجاد مرکز در یکی از زیرساخت‌های فیزیکی آماده متعلق به نهاد موسسه یا سایر نهادها و بهره‌برداری آن، اختصاص مکان با زیرساخت دسترسی و کاربری متناسب تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه کارآگاه، اختصاص منتورهای تخصصی تکنسین و مهندسین فنی ، تجهیز و راه‌اندازی خط تولید جهت تولید نیمه صنعتی و صنعتی از جمله شرایط محسوب می‌شود.

در ادامه خانم دکتر هاشمی معاون توسعه دفتر زیرساخت طی سخنرانی به دستورالعمل حمایت از توسعه فعالیت و اعتباربخشی به فضای کار اشتراکی نوآوری اشاره کرد و گفت : کمک به شبکه سازی بین کارآفرینان صاحبان ایده و سایر فعالان زیست بوم نوآوری، کمک به تعامل تیم‌ها و افراد با یکدیگر و با سرمایه‌گذاران کاهش هزینه، استقرار افراد تیم‌ها و فراهم سازی بسترسازی جهت تشکیل تیم‌های کاری از جمله اهداف محسوب می‌شود.

وی افزود : ارائه فضای کاری مناسب به منظور استقرار افراد و کسب و کارهای نوپا فناورانه و نوآورانه، ارائه تجهیزات اداری و تخصصی به منظور فعالیت افراد، ارائه خدمات حقوقی، از جمله خدمات قابل ارائه در شتابدهنده محسوب می شود .

وی به شرایط و معیارهای ارزیابی متقاضیان و ارائه گواهی صلاحیت اشاره کرد و گفت : دارا بودن شخصیت حقوقی غیردولتی ، نهاد موسس با حداقل ۳ سال تجربه مفید و موثر فعالیت در زیست بوم نوآوری کشور، تخصیص حداقل ۴۰۰ متر مربع فضای کار خالص در نظر گرفتن فضای مورد نیاز برای هر نفر به طور متوسط ۵ متر مربع، ارائه اسناد مالکیت یا اجاره فضا، ارائه تعهد عدم تغییر مکان و کاربری، تامین تاسیسات پایه اینترنت و تجهیزات اداری، ارائه خدمات کد پستی موقعیت مکانی، دارا بودن وب سایت، دارا بودن حداقل یک سال فعالیت مستمر، بهره‌برداری از حداقل ۵۰ درصد از ظرفیت فضای کار اشتراکی، برگزاری مستمر و موفق رویدادها و دوره‌های آموزشی و ارائه برنامه راهبردی سه ساله از جمله این شرایط محسوب می‌شود.

صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس به دستورالعمل حمایت از توسعه فعالیت و اعتباربخشی به شتاب دهنده‌های نوآوری اشاره کرد و گفت: از جمله شرایط و معیارهای ارزیابی متقاضیان و ارائه گواهی صلاحیت شامل دارا بودن شخصیت حقوقی غیردولتی، دارا بودن حداقل یک سال فعالیت مستمر شتاب دهنده، تخصیص فضای مناسب با کاربری فعالیت شتابدهنده، دارا بودن تیم‌ها با محصول یا محصولات به عنوان خروجی موفق، دارا بودن شبکه‌های همکاری در راستای جذب سرمایه‌گذار، ارائه سابقه شتاب دهنده در شتاب دهی، دارا بودن کادر اجرایی، دارا بودن حداقل دو منتور کسب و کار و تجاری‌سازی، دارا بودن حداقل دو منتور فنی از جمله این شرایط محسوب می‌شود.

وی افزود: شتاب‌دهنده‌های نوآوری در حال بهره‌برداری در صورت صلاحیت متقاضی و کسب شرایط به شتاب دهنده سطح یک گواهی صلاحیت اعطا می‌شود و این شتاب دهنده نوآوری مجوز دانش بنیانی را دریافت می کند، البته مدت اعتبار گواهی صلاحیت به صورت ۲ ساله بوده و تمدید آن بر اساس امتیاز ارزیابی سالانه صورت می‌گیرد و کلیه حمایت‌های مادی و معنوی معاونت از شتاب دهنده‌های نوآوری پس از ارزیابی متقاضیان مطابق دستورالعمل شکل می‌گیرد . وی افزود :هر شتاب دهنده می‌تواند فقط یک بار گواهی درخواست صلاحیت دریافت کند.

در ادامه صدری مهر گفت: حمایت تا سقف ۱۵ میلیارد تومان برای شتاب دهنده‌ای که گواهی صلاحیت دریافت کرده شکل می‌گیرد و تاکنون بیش از ۴۷۰ توافقنامه شتاب دهی در کشور بسته شده است و ۷۸ مجموعه گواهی صلاحیت از مرکز شتاب دهی را دریافت کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان سیاست‌پژوهی دولت برای مقاوم‌سازی بافت‌های تاریخی کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ اسفند ۱۴۰۴
رشد ۲۸ درصدی داوطلبان انتخابات شوراها
تمدید مهلت استفاده از مشوق کاهش پیش‌پرداخت قراردادهای سرمایه‌گذاری تا پایان اسفندماه
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ایجاد محدودیت برای درج قیمت در سایت‌های دیوار و شیپور برای مقابله با گرانی در بازار املاک زنجان
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی در لرستان
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در بیرانشهر لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)