• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۸۸۱۷
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
سیاسی » عمومی

حضور ایران در بریکس یعنی تغییر معادلات تک قطبی آمریکا

رئیس شورای عالی استان ها گفت: حضور کشور‌های قدرتمند و تأثیر گذار در بریکس به معنی تغییر معادلات تک قطبی امریکا و افول قدرت دلار خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها، پرویز سروری، با اشاره به آغاز هفته دولت و روز کارمند ضمن تبریک این روز به همه دولتمردان و کارمندان شریف کشور گفت: فرارسیدن هفته دولت، یادآور مجاهدت‌ها و مظلومیت شهدای گرانقدر این ایام، رجایی و باهنر است که هر چند مدت کوتاهی مسئولیت داشتند؛ اما اثری که بر جا گذاشتند، عمیق و پایدار بوده است.
 
وی در ادامه با اشاره به فرارسیدن زادروز جهان پهلوان غلامرضا تختی و نامگذاری این روز بنام روز کشتی، موفقیت و پیروزی‌های اخیر کشتی گیران کشور در عرصه‌های بین المللی را به ملت شریف ایران تبریک گفت و از تلاش‌های فدراسیون کشتی و در رأس ورزشکاران غیور ایرانی تشکر و قدردانی کرد.
حضور ایران در بریکس یعنی تغییر معادلات تک قطبی آمریکا
سروری با اشاره به وقوع حادثه تلخ اخیر فوت دو کودک بر اثر غرق شدگی که در یکی از بوستان‌های منطقه ۲۱ شهرداری تهران رخ داد؛ ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه غم‌بار این ضایعه را به خانواده این دو کودک تسلیت گفت و خاطر نشان کرد: به جهت بررسی ابعاد این حادثه شهردار منطقه ۲۱ به صحن شورا دعوت شده تا گزارشی در این خصوص ارائه دهد که در ابتدا بررسی ابعاد این موضوع منجر به تقویت ایمنی شهر و توجه بیشتر به موضوع سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) گردد و در نهایت زمینه رفع دغدغه و اقدام حداکثری برای جلوگیری از اذیت و ناراحتی شهروندان فراهم شود.
 
وی در ادامه به حضور و عضویت جمهوری اسلامی ایران در مجمع اقتصادی بریکس اشاره کرد و ضمن انتقاد به عدم پوشش مناسب رسانه‌ای در این خصوص گفت: بریکس مجموعه نوظهوری است که برای خروج جهان از یک مدیریت تک قطبی و تبدیل ان به مدیریت چند قطبی ظهور کرده و در حال حرکت است.
 
رئیس شورای عالی استان ها، افزود: همانطور که می‌دانیم؛ در جنگ جهانی دوم امریکایی‌ها توانستند خودشان را با یک سیاست خاصی از جنگ خارج کنند و درگیر اتفاقات دلخراش این واقعه عظیم چه از لحاظ انسانی و چه اقتصادی در جهان نشوند و با همان سیاست در اواخر جنگ قدرتمندانه وارد کارزار شدند و با ثروت بالایی که داشتند توانستند نظام تک قطبی و دیکتاتوری را پایه گذاری کردند و متأسفانه از همان زمان، همه اتفاقات بر محور امریکایی‌ها چرخید؛ دلار در حوزه اقتصاد تبدیل به ارز بین المللی شد؛ زبان آن‌ها به عنوان زبان مشترک کشور‌ها شد؛ مقر سازمان ملل در امریکا بنا مستقر شد و همه امکانات و امتیاز‌ها در اختیار آنان قرار گرفت که همین موضوع باعث شد تا جامعه بشری به درد بزرگتری از جنگ مبتلا شود.
 
وی ادامه داد:، اما ظهور و شکل گیری جمهوری اسلامی زمینه‌هایی را برای خروج از این نگاه و رویکرد تک قطبی به وجود آورد و این آموزه را به مردم داد که می‌توان در مقابل قدرت شیطانی امریکایی‌ها ایستاد و این قدرت را تضعیف کرد و همانطور که رهبر انقلاب فرموده بودند؛ افول قدرت امریکا مشهود است و مهم آن است که ما در این انتقال قدرت چه نقشی داشته باشیم؟ آیا نقش آفرین باشیم یا دیگران برای ما نقاشی کنند؟ آیا ما در حاشیه قدرت باشیم یا در متن آن؟
 
نایب رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر این حضور موثر ایران در عرصه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی جهان یادآور شد: امروز شاهدیم که جمهوری اسلامی در عرصه انتقال قدرت و افول قدرت موجود و شکل گیری قدرت نوظهور در دنیا نقش آفرینی می‌کند؛ عضویت ما در پیمان شانگ‌های با رویکرد سیاسی و امنیتی وعضویت ما در بریکس با رویکرد مالی و اقتصادی از این دست نقش آفرینی هاست که گویای نقش موثر جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی است.
 
سروری هدف تأسیس بریکس را تغییر معادلات تک قطبی امریکا بیان کرد و اظهار کرد: قطعاً اقداماتی که در این مجمع برگزار می‌شود اقدامات مفیدی برای تغییر اتمسفر قدرت اقتصادی جهان است و اقدام اولیه بریکس در مبادلات تجاری بر اساس ارز کشور‌های عضو خواهد بود.
 
وی اضافه کرد: کشور‌هایی مانند چین، روسیه، هند، آفریقای جنوبی که دربریکس عضو هستند؛ دارای بیشترین سهم جمعیتی جهان اند و طبیعتاً بیشترین سهم واردات و صادرات و رفتار‌های تجاری از سوی این کشورهاست از این رو زمانیکه دلار از عرصه مبادلات گسترده این چنینی خارج شود می‌توان تصور کرد که چه بلایی بر سر اقتصاد دیکتاتوری، فلک زده، بدهکار و تک قطبی امریکا وارد خواهد شد.
 
سروری اقدام دوم بریکس را تأسیس ارز واحد و مشترک بین اعضا برشمرد و این اقدام را در حوزه دلار زدایی بسیار مثبت خواند و در بیانی تضعیف دلار را تضعیف تحریم ها، افول و تضعیف قدرت امریکا و در نهایت تقویت اقتصاد کشور‌هایی دانست که سال‌ها اقتصادشان تحت تاثیر تصمیمات امریکا بوده است.
 
وی در پایان ضمن تقدیر از تلاش دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی بین المللی گفت: این چنین اقدامات توانسته باب‌های بسیاری را در حوزه سیاسی و اقتصادی بروی جمهوری اسلامی ایران باز کند و می‌توان شاهد این باشیم که آثار آن بزودی بر زندگی مردم و بازشدن گرده‌های اقتصادی جاری گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری ۶۵ محکوم متواری در گیلان
و روح ، دیداری صمیمی با خانواده  روحانی شهید حجت الاسلام  احمد زراعت‌حرفه راوری
دعوت دولت به مشارکت به معنای نبود برنامه نیست
اردوی آماده‌سازی تیم ملی ژیمناستیک‌کار به میزبانی قم
سال‌ها برنامه ریزی برای باختن
رقابت گروه‌های تخصصی طب رزمی سپاه
فردا؛ آغاز رسمی فرآیند انتخابات شورا‌ها در کشور
ضرورت فعالیت بیشتر قرارگاه محله اسلامی در احیای مساجد سیرجان
مهروموم سه عطاری محل فروش دارو‌های مخدر در رشت
­شکست شهرداری گرگان مقابل الریاضی لبنان در بسکتبال سوپر لیگ غرب آسیا
حضور سپاه در تمامی بحران‌ها؛ فرمانده در میدان کمک رسانی
غیرت هنرمندان در دفاع مقدس ۱۲ روزه هرگز فراموش نمی‌شود
هشدار هواشناسی درباره ورود سامانه بارشی جدید به کشور
استقرار تمام وقت ماموران پلیس در ایستگاه‌های بازرسی
 عیادت از شهروند خبرنگار حادثه دیده توسط مسئولین شهرستان کوهبنان
نظارت بر بازار مرغ
جلوگیری از تردد خودرو‌های فاقد زنجیر چرخ در محور رابر
گروه سایبری حنظله: نفتالی بنت دروغ می‌گوید که هک نشده است
مجوز نیروگاه‌های فاقد پیشرفت لغو می‌شود
دومین همایش زکات شهرستان انار برگزار شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
حجم مبنا در بورس حذف شد
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)