• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۶۲۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

دستیابی به مرجعیت علمی با فناوری‌های نوین زیستی

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: فناوری‌های نوین دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه سلامت را تسریع می‌کنند و بهره‌برداری از این فناوری‌ها برای دستیابی به مرجعیت علمی ضروری است.

دستیابی به مرجعیت علمی با فناوری‌های نوین زیستیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر یونس پناهی در نخستین همایش فناوری‌های نوین زیستی که به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، به دو هدف اصلی معاونت تحقیقات و فناوری وزرات بهداشت اشاره و اظهار کرد: همچنان‌که در سخنان مقام معظم رهبری مکررا تاکید شده، پژوهش علاوه بر مرجعیت باید نیاز‌های حال و آینده کشور را مرتفع کند. این دو امر اهداف اصلی معاونت را در برمی‌گیرند.
وی افزود: اولین مؤلفه دراین راه نیروی انسانی است، پژوهشگر نخبه و تربیت اساتید توانمند برای پرورش نیروی انسانی می‌تواند مرجعیت را به دنبال داشته باشد. نخبه‌پروری و نگهداشت نخبگان باید به عنوان یک هدف در حوزه پژوهش در نظر گرفته شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ادامه داد: زیرساخت عامل بعدی است، باید بستر‌های مناسب برای تربیت استادان توانمند فراهم شود تا امکان دستیابی به آخرین توانمندی و دانش موجود در دنیا میسر شود. ترجمان دانش ملاک بعدی برای رسیدن به مرجعیت علمی است. یعنی پژوهش‌هایی که در کشور انجام می‌شود، مساله‌محور و کاربردی باشد و نتایج آن مساله‌ای از کشور را مرتفع کند.
دکتر پناهی، سیاست علمی را عاملی برای دستیابی به مرجعیت دانست و اظهار کرد: تولید علم کشور از محل ارتباطات علمی بین‌المللی در حدود ۳۰ درصد است، بدیهی است که این عدد باید افزایش یابد. برای اینکه سیاست بین‌المللی محقق شود، باید اقدامات از گروه‌های آموزشی درون دانشگاه‌ها شروع شود. مرحله بعد این گفتگو و تعاملات باید در عرصه دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها تسری یابد و سپس وارد عرصه بین‌المللی شود.
وی با بیان اینکه وظایف سیاست در همه شرایط حافظ منافع کشور است، تاکید کرد: سیاست مدار علمی هم باید در همه مراودات علمی نفع کشور را در نظر بگیرد. صرف تبادل اطلاعات، سیاست محسوب نمی‌شود، باید این تبادلات علمی برای کشور منافعی در پی داشته باشد. تعاملات علمی در عرصه بین‌المللی یکی از اهداف و برنامه‌های معاونت است، زیرا در وزارت بهداشت اعتقاد راسخ به گردش نخبگان وجود دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت همینطور بر دانش بنیان بودن تحقیقات اشاره کرد و گفت: تحقیقات دانش‌بنیان یعنی امکان تبدیل دانش به ثروت و سرمایه فراهم شود و اینجا منظور، فناوری است که قابلیت تبدیل به ثروت را داشته باشد.
دکتر پناهی با بیان این که هدف دوم معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت پاسخگویی به نیاز‌های سلامت کشور است، اظهار کرد: نیاز‌ها و تهدیدات حوزه سلامت، بار بیماری‌ها، سرطان، بیماری‌های تنفسی و ... احصا شده‌اند و با توجه به زیرساخت و ظرفیت نیروی انسانی هر دانشگاه علوم پزشکی در قالب یک ماموریت ویژه و ملی وظیفه دارد موضوع واگذار شده را مورد تحقیق و پژوهش قرار دهد و برای آن راهکار‌های پژوهشی پیشنهاد دهد.
دکتر پناهی یادآور شد: با این وجود اعتقاد بر این است که تهدیدات شناسایی شده دیگر با روش‌های سنتی قابل درمان نیست. علوم نوین مانند سلول درمانی، ژن درمانی، کارتیسل در دنیا مطرح شده تا در جهت یافتن درمان‌های جدید تلاش شود. آینده درمان‌ها و دارو‌ها حتما به سوی فناوری‌های نوین حرکت کند.
به گفته وی، باید دیدگاه پژوهشگران در جهت فناوری‌های نوین زیستی تغییر داده شود. زیرا این فناوری‌ها هم می‌توانند مرجعیت علمی برای کشور به ارمغان بیاورند و نیاز‌ها و مشکلات حال و آینده کشور را رفع کنند. مرجعیت علمی یعنی به علمی دسترسی پیدا کنید که برای کشور اقتدار به همراه بیاورد. امروزه اقتدار از سلاح و توان نظامی نمی‌آید، قدرت در اختیار علم است.
وی به تشکیل شبکه فناوری‌های نوین اشاره و اظهار کرد: باید دانشکده‌های علوم پایه با دانشکده‌های علوم بالینی مرتبط شوند، برای مثال اتاق‌های تمیز بیمارستانی و مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌ها باید با یکدیگر مرتبط شوند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه تحلیل دارو و تشخیص بیماری‌ها برگرفته از فناوری‌های نوین نیازمند بهره‌برداری از روش‌ها و ابزار‌های جدید مانند هوش مصنوعی است، خاطرنشان کرد: از ابزار P۴ یعنی «پیش بینی»، «پیشگیری»، «درمان شخصی‌سازی شده» و «مشارکت» می‌توان در جهت درمان‌های هدفمند برای مدیریت بیماری سود برد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل اورژانس زنجان برای نوروز و ماه رمضان
بهبود معیشت کارگران از اولویت های مجلس است
درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
اصلاح نظام اداری در زنجان وارد مرحله اجرا شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۵ اسفند ۱۴۰۴
مهر و موم ۲۰ واحد صنفی متخلف در اهر 
دعای هر روز و روز ششم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مهر و موم کلینیک زیبایی متخلف در صومعه‌سرا
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
برنامه‌ریزی برای استقرار نظام رتبه‌بندی کیفی مشاغل خانگی
افت فشار یا قطعی آب فردا سه شنبه ۵ اسفند در برخی مناطق قم
کشف گوشت‌های بدون مجوز در رودبار
بازگشت یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته
مهلت استفاده از کالابرگ الکترونيکي دی ماه تا پایان فروردین 1405
ورود سامانه بارشی به سمنان از فردا
عزم ملی برای بازسازی بازار سوخته رشت
تخصیص اعتبار بیش از ۷۰ درصد مصوبات استانی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۴ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
حضور ناوشکن دنا در مرحله آغازین رزمایش میلان ۲۰۲۶ هند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)