• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۶۳۱۳۲
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

بیانیه‌های ادعایی حقوق بشری آمریکا و مثال‌های نقض بی‌شمار

اقدام‌های آمریکا در زندان‌هایی مانند گوانتانامو، پوچ بودن ادعای این کشور را در زمینه حقوق بشر اثبات می‌کند.

بیانیه‌های ادعایی حقوق بشری آمریکا و مثال‌های نقض بی‌شماربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از میزان ؛ با وجود این واقعیت که آمریکا به‌طور معمول و آشکارا حقوق بشر شهروندان خود و همچنین جوامع را در سراسر جهان نقض می‌کند، واشنگتن به‌ندرت تردیدی درباره محکوم کردن نقض ادعایی حقوق بشر از سوی دیگر کشور‌ها دارد.

گزارش «میدل ایست مانیتور»، حاکیست چنین محکومیت‌هایی همواره ریاکارانه هستند و اغلب برای توجیه سوءاستفاده‌ها و عدم پاسخگویی خود آمریکا صورت می‌گیرد.

بیانیه‌های ادعایی مداوم
آمریکا به‌طور منظم، بیانیه‌هایی را برای بزرگداشت روز‌های مختلف مرتبط با حقوق بشر منتشر و موارد خاص نقض حقوق بشر را برجسته می‌کند.

به عنوان مثال، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، سال گذشته در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی قربانیان ناپدید شدن اجباری منتشر کرد و در آن مدعی شد: آمریکا تعهد خود را برای رسیدگی به ناپدید شدن اجباری تکرار می‌کند و از دولت‌های سراسر جهان می‌خواهد به این رویه پایان دهند، مسئول‌های این ناپدید شدن‌های اجباری را پاسخگو کنند، محل نگهداری یا سرنوشت افراد ناپدیدشده را افشا کنند و به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی همه افراد احترام بگذارند.

آمریکا به‌طور قطع بیانیه دیگری را برای بزرگداشت روز قربانیان ناپدید شدن اجباری در روز ۳۰ آگوست منتشر خواهد کرد، در حالی که دوباره جنایت‌های خود را نادیده می‌گیرد.

جنگ علیه تروریسم و ناپدید شدن‌های اجباری از سوی آمریکا
اگرچه ناپدید شدن‌ها معمولا کمتر با آمریکا مرتبط بوده‌اند، اما مدت‌هاست که این موضوع در جنگ به اصطلاح علیه تروریسم استفاده می‌شود و اغلب با استفاده تعبیرات و انکار‌ها پنهان شده است.

با گذشت بیش از ۲ دهه از این جنگ، شفا‌ف‌سازی موضوع حل‌نشده ناپدید شدن زندانیان گوانتانامو و برنامه «فوق‌العاده» بازجویی، بازداشت و بازجویی آژانس اطلاعات مرکزی که در روز‌های اولیه جنگ اجرا می‌شد، ضروری است.

مجوزی به سیا برای ربودن و بازداشت افرادی در کشور‌های سراسر جهان که مایل به میزبانی «سایت‌های سیاه» بودند، اعطا شده است؛ این برنامه از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۹ با دست‌کم ۱۱۹ نفر که خشونت سیا را تحمل کردند، اجرا شد.

برخی از افراد ربوده شده از سوی سیا هرگز به خانه بازنگشتند، دیگران به خلیج گوانتانامو فرستاده شدند؛ در عمل، بسیاری از کسانی که در معرض این خشونت سیا قرار گرفتند، عملا ناپدید و خانواده‌های آن‌ها در ورطه عدم اطمینان درباره سرنوشت عزیزانشان رها شدند در حالی که آمریکا از رسیدگی و پاسخگویی درباره این میراث خود خودداری می‌کند.

میراث جنگ علیه تروریسم
پس از ۱۱ سپتامبر، جنگ علیه تروریسم از سوی آمریکا، بسیاری از نقاط جهان را به مناطق جنگی، گورستان‌ها و زندان‌ها تبدیل کرده است، زندگی‌ها از دست رفته یا در هاله‌ای از ابهام فرو رفته است، بسیاری از خانواده‌ها از بین رفته‌اند.

«گل رحمان»، شهروند افغانستانی، تنها یک نام در میان افراد بی‌شماری است که سرنوشت آن‌ها به طرز غم‌انگیزی با عملیات مخفی سیا درهم آمیخته شد و در سایت‌های سیاه ناپدید شدند و هرگز پیدا نشدند.

این شهروند افغانستانی شکنجه شد، با دستبند به زمین بسته شد و در سلول یخ‌زده قرار گرفت، او بر اثر هیپوترمی جان خود را از دست داد و به خانواده او هرگز به‌طور رسمی در مورد مرگش گفته نشد، و با وجود درخواست برای بازگرداندن جسد او برای دفن مناسب، آمریکا همه این درخواست‌ها را رد کرده است.

بازداشت از سوی سیا تنها راهی برای ناپدید شدن زندانیان جنگ علیه تروریسم نبود، هنگامی که نخستین افراد در ژانویه ۲۰۰۲ به گوانتانامو برده شدند، تنها ملیت زندانیان فاش شد.

گوانتانامو مترادف نقض حقوق بشر
گوانتانامو مترادف با رازداری، نقض حقوق بشر و وضعیت اسفبار زندانیان بی‌شماری شد؛ بسیاری از آن‌ها سال‌ها در آن جا نگهداری می‌شدند، خانواده‌ها در بلاتکلیفی همیشگی رها شدند و نمی‌دانستند که عزیزانشان مرده یا زنده‌اند، سال‌ها پس از آخرین باری که بسیاری از این افراد خانواده‌های خود را دیدند، ۹ زندانی در بازداشتگاه جان باختند؛ پایانی وحشتناک و خشونت‌آمیز برای آن‌ها در بازداشت.

بی‌عدالتی‌ها از دیوار‌های گوانتانامو فراتر رفت؛ در بسیاری از موارد پس از انتقال، بازداشت‌شدگان برای ماه‌ها ناپدید شدند و در سلول‌های انفرادی ماندند؛ زندانیان جنگ علیه تروریسم مجبور شدند بار‌ها و بار‌ها احتمال ناپدید شدن اجباری را تحمل کنند.

در همبستگی با قربانیان و خانواده‌های آن‌ها، باید عزم جمعی برای ایجاد جهانی وجود داشته باشد که در آن هیچ فردی ناپدید نشود، عدالت حاکم باشد و کرامت انسانی خدشه‌ناپذیر باشد؛ با انجام این کار، ناپدید شدگان گرامی داشته می‌شوند، عدالت احیا و اطمینان حاصل می‌شود که هیچ‌کس محکوم به گمنامی یا انکار انسانیت آن‌ها نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی دهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نخستین شکست تیم هندبال بانوان نفت وگاز گچساران
بازگشت اعضای تیم فوتسال کمتر از ۱۷ سال به ایران
فعالیت ۲۲۵ صلح یار در مساجد کرمان
اطلاعیه خاموشی برق در بهمئی و دنا
کتاب «فقه خبر» امروز رونمایی می‌شود
شهرداری چلیچه در مرحله پلی آف
آلودگی هوا در ۱۲ شهر خوزستان
روزی برای ناشنوایان
تجلیل از ملی پوش آباده‌ای اعزامی به المپیک آسیایی
یک برد ویک تساوی برای نمایندگان کرمان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
صعود شاهین گرداب سفلی به تیم اول گروه A
کاهش تصادفات جاده ای نیازمند فرهنگ سازی است
میدان امیر چخماق یزد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آبان ۱۴۰۴)
آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
نخستین شهید محراب، مرزبان فقاهت و جهاد
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ساپینتو: به تیمم افتخار می‌کنم، عالی بودیم
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)