• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۶۸۳۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۲
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

در مشهد کنسرت موسیقی سنتی و مقامی برگزار می‌شود

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: موضوع بحث ما اجرای موسیقی پاپ و حواشی خاص آن در حریم حرم امام رضا (ع) بود و گرنه در مشهد کنسرت موسیقی سنتی و مقامی به جز ماه محرم و صفر همیشه برگزار می‌شود.

در مشهد کنسرت موسیقی سنتی و مقامی برگزار می‌شودبه گزارش خبرگزاري صدا و سيما، به نقل از روابط عمومی معاونت هنری، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برداشت‌های که از سخنانش درباره «اجرای موسیقی در مشهد مقدس و واتیکان»، اظهار داشت: با روزنامه فرهیختگان بحث مفصل و طولانی در حوزه‌های مختلف انجام شد، البته مطالب تا جایی که ممکن بود در یک صفحه روزنامه منتشر و طبیعتا همه بخش‌های گفتگو درباره شرایط هنر و موسیقی در ایران که در یک صفحه جا نمی‌شد؛ طبیعی است در گفتگو برخی از مفاهیم فرامتنی که معمولا در لحن و آهنگ کلام وجود دارد، در متن و کلام به دشواری می‌توان آن را ارائه کرد.

سالاری توضیح داد: در دو روز گذشته افراد زیادی له و علیه مطلب ارائه شده پیرامون «موسیقی، مشهد و واتیکان»، موضع‌گیری کردند، مواردی را گفتند و نوشتند، برای خود من هم فرستاده‌اند، که برخی نشان از سطح سواد و برخی هم میزان اطلاعات آن‌ها را نشان می‌دهد.

وی با ذکر این گزاره که «فردی پیراهن سفید پوشیده است» و تشبیه و تمثیل با «فردی پیراهنی مثل برف پوشیده است» توضیح داد: اگر کسی تحلیل کند که «پیراهن که از آسمان نمی‌بارد، پیراهن که یخ نمی‌زند، پیراهن که سرد و خیس نیست» مشخص است که وجه شبه را دریافت نکرده است و این نوع سطح تحلیل نشان از بی‌سوادی اوست.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر کسی هم بگوید «مساحت واتیکان این اندازه است و مشهد که مستقل نیست» کاملا مشخص است که وجه شبه مورد نظر ما را درک نکرده است، وجه شبه مقایسه من کامل مشخص بود، من درباره «مذهبی بودن» مشهد و واتیکان حرف زدم، وجوه شباهتی که دوستان اظهار فضل کردند، حکایت از بی‌سوادی آنهاست.

سالاری خاطرنشان کرد: در گفتگو با فرهیختگان درباره گونه‌ای از موسیقی صحبت می‌کردیم که مناسب مکان‌های خاص است، در مشهد ایام عادی سال منهای ماه محرم و سفر اجرا‌های صحنه‌ای موسیقی نواحی و سنتی و وزین انجام می‌شود، موضوع بحث گونه‌‎ای از موسیقی بود که عرض کردم در واتیکان این نوع موسیقی انجام نمی‌شود.

اجرای موسیقی پاپ در شاندیز و طرقبه را مثال زدم

سالاری درباره تفکیک گونه‌های موسیقی قابل اجرا در مکان‌های مذهبی، گفت: بحث ما «کنسرت پاپ» بود، آن هم نوعی از کنسرت که درشان مکان‌های مذهبی نیست. همانجا هم عرض کردم که موسیقی‌های قومی ونواحی در مشهد اکنون برگزارمی‌شود، اتفاقا صحبت بر سر این بود که در شعاعی از شهر مشهد و حرم امام رضا (ع) اجرا شود همان‌جا هم مثال زدم که می‌تواند در شاندیز و طرقبه اجرا شود و گرنه بحث کل مشهد و استان خراسان نبود.

سالاری بیان کرد: بحث ما درباره شان اجرای موسیقی به معنی خود هنر موسیقی و حواشی اتفاق افتاده در یک اجرای صحنه‌ای بود، اجرای صحنه‌ای موسیقی یک شانیت دارد، اما ممکن است اطراف آن اجرا به ویژه در حاشیه موسیقی پاپ اتفاقاتی بیافتد، رفتار‌های بشود که در شان حریم مقدس یک مکان نباشد؛ بهتر است در شعاعی خارج از حریم و حرم آقا امام رضا (ع) قرار بگیرند، زیرا آن منطقه برای همه ما محترم و دارای معنویت است.

معاون وزیر فرهنگ افزود: چارچوب صحبت‌های ما و فرهیختگان شان هنر موسیقی، شان مکان مقدس و حریم و حرم بود، که البته مباحث اصلی آن استخراج و منتشر شد؛ اینکه دو رسانه مشخص (بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال) از دل یک مصاحبه طولانی که ۱۰ ستون روزنامه با مطالب فراوان یک عکس و یک تیتر را انتخاب می‌کنند، مصداق خبرنگاری زرد است، این مصاحبه مطالب فراوانی است، وقتی قرار باشد مطالب اصلی هرگز شنیده نشود توجه‌ها را به بخش‌های دیگر معطوف می‌کنند.

ما هم می‌دانیم در واتیکان موسیقی اجرا می‌شود، اما چه موسیقی؟

سالاری تصریح کرد: مگر می‌شود کسی نداند در واتیکان موسیقی برگزار می‌شود، ما هم می‌دانیم؛ برخی دوستان برای من بلیت واتیکان فرستاده بودند، برخی مساحت جغرافیایی واتیکان را فرستاده بودند، با مساحت مشهد مقایسه کردند، علت این است که موضوع بحث و مصاحبه ما را نمی‌دانند، و وجه شباهت مورد نظر را توجه نکردند، یکی از دوستان گفته بود «قرار است مشهد از ایران مستقل شود، چون واتیکان یک کشور مستقل است» مثال همان «پیراهن برفی» است، رنگ پیراهن برفی و سفید است و گرنه پیراهن که از آسمان نمی‌بارد.

معاون وزیر فرهنگ گفت: یک جریانی از اینکه حرف نظام زده بشود به هر طریقی جلوگیری می‌کند، فرقی هم نمی‌کند، من بگویم، آقای وزیر بگوید یا هر فرد دیگری، آن‌ها می‌گوید «این صدا باید بریده شود، و این‌ها نباید حرف بزنند» ما هر حرفی بزنیم مورد هجمه قرار می‌دهند، به این دلیل که نمی‌خواهند حرف نظام مطرح شود و مواضع نظام در مسائل مطرح شود، ما تا جایی که می‌توانیم مطالب را می‌گوییم حتی اگر مورد هجمه قرار بگیریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)