• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۰۴۳۸
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
بین الملل » آمریکا

هژمونی نظامی آمریکا صلح را از بین می‌برد

هژمونی نظامی آمریکا در دهه‌های گذشته باعث هرج و مرج و درگیری در سراسر جهان شده، حقوق بشر را پایمال کرده، حاکمیت سایر کشور‌ها را نقض کرده و در عین حال به خود آسیب وارد کرده است.

هژمونی نظامی آمریکا صلح را از بین می‌برد و حقوق بشر را نقض می‌کندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری شینهوا، کارشناسان مسائل سیاسی و نظامی بین المللی از دانشگاههای مختلف بر این نظر هستند که  هژمونی نظامی آمریکا در دهه‌های گذشته باعث هرج و مرج و درگیری در سراسر جهان شده، حقوق بشر را پایمال کرده، حاکمیت سایر کشور‌ها را نقض کرده و در عین حال به خود آسیب وارد کرده است.
محمد الچیمه، دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه حلوان مصر گفت: آمریکا سابقه طولانی و خونین در مداخله نظامی دارد که باعث رنج و بی ثباتی عظیم انسانی در سراسر جهان شده است.
الچیمه گفت: "آمریکا باید راه خود را تغییر دهد و رویکردی مسالمت آمیزتر و مشارکتی در سیاست خارجی اتخاذ کند. "
دیمیتری سوسلوف، معاون مرکز مطالعات جامع اروپایی و بین‌المللی در دانشکده عالی اقتصاد دانشگاه تحقیقات ملی در مسکو، گفت: برخلاف نظریه ثبات هژمونیک، هژمونی نظامی آمریکا صلح و ثبات را برای جهان به ارمغان نیاورده است.
جلال بازوان، استاد دانشگاه کاردان در کابل، درباره خروج آمریکا از افغانستان در دو سال پیش گفت این امر به اعتبار آمریکا در جهان لطمه زد.
بازوان گفت: "آمریکا به عنوان ابرقدرتی تلقی می‌شد که می‌توانست قدرت و نفوذ خود را در سراسر جهان نشان دهد. اما خروج از افغانستان نشان داد که آمریکا شکست ناپذیر نیست و می‌تواند توسط دشمنان مصمم شکست بخورد. "
وی گفت: "این امر منجر به کاهش اعتماد به آمریکا شده و ایجاد اتحاد و حفظ نفوذ خود در جهان را برایش دشوارتر کرده است. "
گابریل مرینو، استادیار دانشگاه ملی لاپلاتا، آرژانتین، نیز گفت: "ما در حال گذار از سیستم جهانی با تغییرات بسیار عمیق هستیم. "
این کارشناسان پس از انتشار گزارشی توسط اتاق فکر خبرگزاری شینهوا که آسیب‌ها و تهدیدات رفتار‌های هژمونیک آمریکا را آشکار می‌کند، اظهار نظر کردند.
موسسه شینهوا روز سه شنبه گزارشی درباره «ریشه‌ها، حقایق و خطرات هژمونی نظامی آمریکا» منتشر کرد. این مؤسسه همچنین سمیناری را با حضور کارشناسان متعدد به صورت حضوری یا مجازی برگزار کرده است.
ایگناسیو مارتینز کورتس، محقق دانشگاه ملی مکزیک، گفت: "ما می‌بینیم که چگونه واشنگتن، امروز بیش از هر زمان دیگری، این هژمونی جنگی-نظامی را ترویج می‌کند. "
کورتس گفت: "در آمریکا، هزینه‌های نظامی تاثیر فزاینده‌ای بر زندگی مالیات دهندگان دارد. در ظاهر هزینه‌های نظامی آمریکا در حال افزایش است، اما در باطن، کیفیت زندگی مردم در این کشور هر روز بدتر و بدتر می‌شود. "
در این گزارش آمده است، از سال ۲۰۰۱، آمریکا جنگ و عملیات نظامی را در بیش از ۸۰ کشور جهان به نام "مبارزه با تروریسم" انجام داده که به طور مستقیم منجر به کشته شدن حدود ۹۲۹ هزار نفر از جمله ۳۸۷ هزار غیرنظامی و آواره شدن حدود ۳۸ میلیون نفر شده است.
دنیس موننه موانیکی، مدیر اجرایی مرکز چین-آفریقا، درموسسه سیاست آفریقا گفت: "تاریخ به ما نشان داده است که هژمونی به هر شکلی که باشد برای نظم جهانی نه لازم و نه کافی است. در بیشتر موارد، تلاش برای هژمونی یا سلطه منجر به بی ثباتی در میان تمدن‌ها شده است. "
هژمونی نظامی آمریکا نتیجه معکوس خواهد داشت. در این گزارش آمده است: "تلاش برای امنیت مطلق، انزوای سیاسی و کنترل نظامی... به ایجاد یک چارچوب امنیتی کمک نمی‌کند، بلکه منجر به یک معضل و حتی آشفتگی می‌شود. "
زیوادین یووانوویچ، رئیس انجمن بلگراد برای جهانی برابر، گفت این گزارش "از اهمیت تاریخی برخوردار است. "
جووانوویچ گفت: "من شک ندارم که این سند در افزایش درک جهانی، همبستگی و هماهنگی در تلاش‌ها برای ساختن یک نظم جهانی جدید، عادلانه تر، فراگیرتر و واقعاً دموکراتیک نقش مهمی خواهد داشت. "

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی فرمانده قرارگاه امام سجاد (ع) و سپاه مهاباد ازحضور حماسی مردم
مرکزی، یک استان شور و شعور در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حضور پرشور و حماسی مردم لارستان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
وزش باد همراه با تندباد‌های لحظه‌ای در جنوب غرب خوزستان
یادواره‌ای به پاس قدردانی از مقام شامخ شهدا در فومن
برگزاری جلسه داوری جایزه ملی صنایع‌دستی در جشنواره صنایع فرهنگی و خلاق ایران
سکوت انگلیس درباره حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
عباس اقبال؛ از تصحیح انتقادی تا تاریخ نگاری نوین
­آغاز لیگ ژیمناستیک هنری از فردا
قدردانی رئیس قوه قضائیه از حضور پرشکوه مردم در یوم‌الله ۲۲ بهمن
حضور دهه نود و چهارصدی‌ها در راهپیمایی ۲۲ بهمن زنجان
بازدید میدانی وزیر میراث فرهنگی از طرح‌های گردشگری
انگلیس شمار نظامیانش را در نروژ دو برابر می‌کند
حضور حماسی روستائیان اردبیل در راهپیمایی ۲۲ بهمن
مردم ایران پای عهد خود ایستاده‌اند
افتتاح ۶۵ طرح عمرانی و خدماتی در کازرون
اعزام بانوان زائر اولی همدانی به کربلا معلی
قدردانی نماینده ولی‌فقیه در لرستان از حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
برگزاری چهلمین روز شهادت «فرج الله شوشتری»، پنجشنبه در مشهد
پیام زینبیان ایلامی به دنیا مخابره شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)