• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۱۹۶۷
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

تامین مالی ۱۸ هزار میلیاردی ۳۰ شرکت خصوصی از ابتدای امسال

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه گفت: از ابتدای امسال تا کنون حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان تامین مالی برای ۳۰ شرکت بخش خصوصی از طریق انتشار صکوک در بازار سرمایه صورت گرفته است.

تامین مالی ۱۸ هزار میلیاردی ۳۰ شرکت خصوصی از ابتدای امسالبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، محمدحسین صدرائی، درباره روش‌های تامین مالی از طریق بازار سرمایه، اظهار کرد: در اقتصاد‌های متعارف تامین مالی از بازار سرمایه به دو صورت تامین مالی سرمایه‌ای (پذیره نویسی یا عرضه اولیه سهام شرکت ها) و تامین مالی بدهی محور (معمولا انتشار اوراق بدهی) تعریف می‌شود.
وی افزود: شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه (مُدام) مطابق مقررات رکن ناشر اوراق بدهی در بازار سرمایه ایران به حساب می‌آید و وظیفه تجمیع اطراف قرارداد‌های هر طرح تامین مالی، تنظیم قرارداد‌ها به وکالت از دارندگان اوراق، انتشار اوراق و پیگیری بازپرداخت اصل و فرع اوراق را بر عهده دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه در ادامه با بیان اینکه صکوک یک ابزار پر قدرت در تامین مالی شرکتی محسوب می‌شود، تصریح کرد: در دو سال اخیر همگام با برداشتن گام‌هایی در تشریح مزایای تامین مالی از بازار بدهی شاهد هستیم بخش خصوصی به صورت فزایند‌های به سمت این بازار برای تامین مالی خود، متمایل شده است.
صدرائی بیان کرد: یکی از مهمترین مواردی که خریداران اوراق صکوک به آن توجه دارند، اطمینان به باز پرداخت اصل و فرع صکوک است. در همین راستا سازمان بورس و اوراق بهادار گام‌های مثبتی را برداشته و شرایط متنوعی را به منظور اطمینان بخشی به خریداران صکوک برای باز پرداخت اصل بدهی و اقساط توسط بانیان ایجاد کرده، ضمانت اصل و فرع صکوک توسط بانک‌ها و موسسات مالی اعتباری و ضمانت بازپرداخت اصل و فرع صکوک از مسیر توثیق سهام دو روش عمومی در این حوزه به حساب می‌آید.
وی تاکید کرد: طی دو سال اخیر سازمان بورس و اوراق بهادار امکان انتشار صکوک با اخذ رتبه اعتباری را نیز تسهیل و تسریع نموده و شاهد نمونه‌های موفق انتشار اوراق صکوک مبتنی بر رتبه اعتباری بانی نیز هستیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه در رابطه با شرایط تامین مالی ناشران از طریق بازار بدهی، اظهار کرد: تامین مالی از طریق بازار بدهی بر اساس انتشار صکوک صرفا مخصوص ناشران بورسی نیست، موارد موفق بسیاری وجود دارد که شرکت‌های غیر بورسی و سهامی خاص نیز از مزایای بازار بدهی بهره برده و منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کرده‌اند.
صدرایی گفت: مدیران شرکت‌ها برای هره گیری از صکوک به منظور تامین مالی شرکتی باید در ابتدا مشاور را انتخاب کنند سپس به تجمیع مدارک دریافت موافقت اصولی توسط مشاور یا بانی و ارسال درخواست به سازمان بورس اوراق بهادار، دریافت موافقت اصولی بپردازند، در ادامه نیز شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه به منظور انجام تعهدات خود فرآیند تامین مالی مراحل تجمیع اطراف قرارداد‌ها مانند طرفِ متعهد پذیره نویسی، طرف بازارگردان، طرف ضامن ... را انجام میدهد.
وی تاکید کرد: در ادامه پس از اخذ مجوز انتشار توسط شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، اوراق و واریز وجوه جمع آوری شده به حساب بانی توسط مُدام پس از اخذ مجوز برداشت از سبا صورت می‌گیرد.
شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه افزود: حجم تامین مالی صورت گرفته طی دو سال اخیر برای شرکت‌ها در گستره اعداد ۳۰ میلیارد تومان تا ۶ هزار میلیارد تومان قرار دارد و دایره درخواست‌ها هر روز گسترده می‌شود و شرکت‌های بخش خصوصی در صنایع متنوع برای تامین مالی به سمت بازار بدهی در حال حرکت هستند.
صدرایی در رابطه با مزایای تامین مالی از طریق انتشار صکوک، بیان کرد: مهمترین تفاوت تامین مالی از بازار بدهی و سیستم بانکی در پرداخت اصل بدهی است، در سیستم بانکی همزمان با دوره اقساط، اصل بدهی پرداخت شده در حالی که در تامین مالی مبتنی بر صکوک اصل مبلغ تامین مالی همراه با آخرین قسط پرداخت می‌شود، که این خود یک مزیت بسیار بزرگ است.
وی افزود: همچنین امکان انتشار صکوک با روش تضمین به واسطه توثیق سهام یا روش اخذ رتبه اعتباری نیز وجود دارد که خود هزینه‌های تامین مالی را در قیاس با تامین مالی از سیستم بانکی به شدت کاهش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه در پایان درباره میزان تامین مالی شرکت‌ها در سال گذشته از طریق اوراق صکوک، گفت:سال ۱۴۰۰ کل تامین مالی صورت گرفته از طریق صکوک ۲۱ هزار میلیارد تومان برای ۲۶ طرح تامین مالی شرکت بوده در حالی که در سال گذشته با همّت مدیریت نظارت بر بازار اولیه سبا و اداره مربوطه و تلاش بی نظیر و جهادی همکاران شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه (مُدام) باِلغ بر ۶۷ هزار میلیارد تومان تامین مالی برای ۶۲ طرح از طریق انتشار صکوک صورت پذیرفته است و تلاش همه‌ی همکاران سازمان بورس و مدیریت دارایی بر تَوَفُق حجم تامین مالی سالانه بخش خصوصی از طریق صکوک در سطح عدد ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده، همچنین از ابتدای امسال تا کنون حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان تامین مالی برای ۳۰ شرکت بخش خصوصی از طریق انتشار صکوک در بازار سرمایه صورت گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز فرایند جذب نیرو‌های خدماتی و سرایدار برای مدارس استان
جدول‌گذاری در خیابان تربیت با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال انجام است
معرفی داوران بخش پژوهش جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
توقیف تانکر حامل ۲۲ هزار لیتر نفت سفید قاچاق در الیگودرز
اعلام اسامی محرومان هفته سیزدهم لیگ یک فوتبال
اجرای ۸ نمایش در مجموعه تئاتر لبخند
یادواره ۱۳ شهید پایگاه مقاومت شهید افروزپور در چرام
دورکاری کارکنان شهرداری ارومیه در روز‌های پنجشنبه
فرمانده سپاه انصارالمهدی زنجان: تفکر بسیجی تولید قدرت و عزت برای ایران اسلامی کرده است
هفته بسیج، جلوه‌ای از پیوند عمیق ولایت، ایمان و فداکاری 
واگذاری زمین طرح جوانی جمعیت به ۱۴۶ متقاضی در اردستان
عزیمت وزیر امور خارجه به پاریس
­تغییر ساعت و ورزشگاه سه مسابقه از هفته یازدهم لیگ برتر
عملیات بالگرد و ۳۲ تیم هلال احمر برای اطفاء حریق جنگل‌ها در استان
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
زبان معیار (از دفتر دار شدن زبان فارسی در ساختار اداری کشور تا انتقاد زبانی رئیس جمهور از خبر بیست و سی)
 نظام مهندسی، قلب توسعه و تخصص در شهر خواهد بود
تدریس درس فداکاری دانش‌آموزان در گلزار شهدای یاسوج
پیش‌بینی کاهش دما در اردبیل
اعلام اسامی محرومان هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)