• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۲۴۹۳
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ساخت دستگاه تحریک الکتریکی غیر تهاجمی عمقی مغز در مشهد

یک تیم فنی- تحقیقاتی در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد ، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی موفق شدند بخش‌هایی از مراحل طراحی و ساخت دستگاه تحریک الکتریکی غیر تهاجمی و در عین حال عمقی مغز را انجام دهند .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی ،خانم مریم قربانی سرپرست این تیم فنی - تحقیقاتی گفت : در حال حاضر جهت تحریک عمقی مغز بیماران از روش تهاجمی کاشت الکترود (عنصر رسانایی که از راه آن جریان الکتریکی به محیط وارد یا از آن خارج شود ) استفاده می‌شود که مستلزم جراحی بوده و عوارض بسیار نامطلوبی دارد و طراحی و ساخت دستگاه تحریک الکتریکی بدون اعمال مستقیم جریان می‌تواند به بهبود روش‌های بالینی کنونی کمک شایانی کند.
وی افزود: در این طرح با ساخت یک سامانه (سیستم) تحریک نوین ، شامل الکترود خازنی ، موفق شدیم نقاط عمیقی از مغز را به روش تداخلی ، تحریک کنیم همچنین اثر گذاری روش فوق در ایجاد میدان الکتریکی متمرکز و تاثیر آن بر روی فعالیت نورونی به صورت تحلیلی و شبیه سازی بررسی شد.
خانم قربانی گفت : در این طرح ها با رویکرد تجربی و محاسباتی مساله مهم تحریک بهینه فراجمجمه‌ای از جنبه‌های مختلف بررسی شد و روش نوینی برای تحریک الکتریکی عمقی فراجمجمه‌ای به صورت غیر تماسی پیشنهاد و در این روش از الکترود‌های خازنی « باریم تیتانات زایده دار» برای تحریک بهینه استفاده شده است.
سرپرست این تیم فنی - تحقیقاتی با بیان اینکه تحریک مغز توسط میدان الکتریکی خارجی کاربرد‌های بالینی متنوعی در بیماری‌هایی نظیر پارکینسون، افسردگی و صرع دارد، افزود : امیدواریم در آینده بتوانیم از روش پیشنهادی برای تحریک الکتریکی غیرتهاجمی و در عین حال عمقی مغز ، برای کاهش علایم بیماری بیماران پارکینسونی استفاده شود.
وی گفت : در تمامی روش‌های تحریک الکتریکی مغز ، میدان الکتریکی توسط تزریق مستقیم جریان به بافت مغز ، اعمال می‌شود. هرچند جریان‌های تزریقی دامنه کمی دارند، اما همچنان مخاطره‌آمیز بوده و می‌توانند عوارض جانبی نامطلوب ایجاد کنند .
خانم قربانی افزود : تحریک مغز توسط میدان الکتریکی خارجی ، کاربرد‌های بالینی متنوعی در بیماری‌هایی نظیر پارکینسون، افسردگی، و صرع دارد همچنین از این تحریک‌ها ، می‌توان برای بهبود فرآیند تثبیت حافظه حین خواب در افراد سالم نیز استفاده کرد.
وی گفت : امیدواریم این رهیافت چند لایه به مسئله تحریک الکتریکی مغز تصویری جامع‌تر و قابل اعتمادتر پیش‌روی پژوهش‌گران قرار دهد و تاحدی از تاثیر منفی ناشی از رویکرد سعی و خطا در یافتن پارامتر‌های صحیح برای یک تحریک موثر مغزی بکاهد.
سرپرست این تیم فنی - تحقیقاتی افزود : بیمارستان‌ها و شرکت‌های فعال در زمینه تجهیزات پزشکی می‌توانند از دستاورد‌های این طرح استفاده کنند.
وی افزود : مرحله (فاز) بعدی این طرح ، آزمایش سامانه تحریک ساخته شده بر روی موش و سپس میمون سالم و بیمار خواهد بود و در آینده امیدوار هستیم که از سامانه فوق برای کاربرد‌های بالینی در انسان استفاده شود.
 
 
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«وطن فروش» نماهنگی در راستای انتقال پیام وطن‌دوستی
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
صنایع دستی خوزستان زینت بخش سفره سحر و افطار حرم مطهر رضوی
طرح جهادی آبرسانی به یک هزار و ۴۷۰ روستای خوزستان
تجهیز کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای میانه
طنین جمع خوانی کلام وحی در حسینیه اعظم زنجان
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
تخصیص ۲۲۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رییس جمهور در زنجان
دعای هر روز و روز چهارم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)