• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۳۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
علمی و فرهنگی

اربعین را به راهپیمایی مستضعفان علیه استکبار تبدیل کنیم

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: اربعین حسینی را از راهپیمایی شیعی به راهپیمایی اسلامی و راهپیمایی مستضعفان علیه استکبار جهانی تبدیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز ۲۰ شهریور در همایش بین المللی اربعین حسینی با عنوان اربعین؛ همبستگی ملی، هم گرایی اسلامی و مقاومت جهانی، اظهار کرد: حضور اقوام مختلفی که در راهپیمایی اربعین در کنار یکدیگر هستند نشانه همبستگی ملی ماست و فرصت در کنار هم بودن برای قومیت‌های مختلف به این سادگی پیش نمی‌آید. اربعین حسینی فرصتی است که همزیستی و هم کنشی در آن شکل می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری تصریح کرد: دشمنان اسلام بر اختلاف افکنی میان اقوام ایرانی اصرار دارند و گاهی اوقات هم موفق بوده اند، اختلاف بین قوم سیستانی و قوم بلوچ اتفاقی بود که موجب کشتار در مسجد سیستان و بلوچستان شد. ما باید به این نکات تهدیدآمیز توجه کنیم و بتوانیم راهکار‌هایی را در اربعین برای ایجاد اتحاد میان اقوام طراحی کنیم.

وی اضافه کرد: تنش با اقوام خارجی مستقر در مرز‌های جمهوری اسلامی ایران یکی دیگر از اهداف نظام استکباری است. دشمنان گاهی اوقات تلاش می‌کنند هنگامی که قوم ایرانی در کنار قوم عراقی قرار می‌گیرد این تنش‌ها را قبل از اربعین بارور کنند و سعی می‌کنند که از این تقابلات، استنتاجاتی را تهیه کنند. ما وظیفه داریم همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان خود را به عنوان راهبردی کلان در اربعین دنبال کنیم و سعی کنیم نسبت به اختلافاتی که دشمنان ما در مرز‌های پاکستان، افغانستان، آذربایجان و ترکیه انجام می‌دهند، تنش زدایی کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: اختلافات سیاسی بین جناح‌های مختلف باعث صدمه زدن به ارزش‌های اربعین می‌شود یعنی برخی از افراد از این بستر سوءاستفاده می‌کنند برای اینکه جناح رقیب را تخریب کنند؛ بنابراین نباید جوری رفتار کنیم که ارزش‌های اربعین نادیده گرفته شود.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با انتقاد از دوقطبی سازی در جامعه اظهار کرد: ما امروز با دو نوع سبک زندگی و دو نوع مواجه با ارزش‌های اربعین روبرو هستیم، عده‌ای در تلاش هستند که حضور خود را در اربعین قوی نشان دهند و عده‌ای دیگر در تلاش برای فروکاستن ارزش‌های اربعین هستند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: برای برطرف کردن این تهدیدها، پیشنهاد می‌شود شاخص‌های ایرانی - اسلامی را، در بین قومیت‌ها تقویت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری گفت: ضمن ارج نهادن به ارزش‌های قومیتی، باید بگوییم که ما مخالف قومیت نیستیم، ما مخالف قوم گرایی و گرایشاتی که عدالت را به خاطر قومیت زیر پا بگذارد، هستیم. یکی از خرده ارزش‌های ممدوح کشورمان این است که زیست مسالمت آمیزی با اقوام مختلف داریم و با آن نقشه‌های دشمنان را هم نقش برآب کنیم.

وی تصریح کرد: ما باید سیاست همکاری با همسایگان جمهوری اسلامی را تقویت کنیم. نباید بگذاریم اختلافاتی که گاه و بی گاه با اقلیم کردستان، افغانستان و پاکستان اتفاق می‌افتد به تنش‌هایی تبدیل شود که قومیت‌ها را به سمت مرز‌ها تحریک کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: در رابطه با تقابلات سیاسی که در حوزه اربعین وجود دارد ما باید به سمتی برویم که تعارض سیاسی خود را، تبدیل به رقابت مفید و مثبت در روش‌های عقلانی کنیم، یکی از محوری‌ترین راه حل‌های این مشکل پذیرش مرجعیت حل تعارض است، یعنی ما در این تعارض سیاسی نیازمند یک مرجع هستیم، شخصی که حرف آخر را بزند و جناح‌های سیاسی از مواضع خود دست بردارند و این مرجعیت، نظام ولایت فقیه است که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری آن را رهبری کرده و می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری ادامه داد: همگرایی اسلامی زمانی شکل می‌گیرد که ما به مفهوم قرآنی امت واحده توجه و اجزای مفهومی امت واحده را استخراج کنیم و ببینیم چه چیزی باعث تشکیل این امت واحده می‌شود.

وی در ادامه به تشریح مدل مفهومی امت اسلامی و اتحادیه کشور‌های اسلامی و مستندات آن پرداخت و از اربعین حسینی به عنوان یکی از راهکار‌های همگرایی در جهان اسلام نام برد و اضافه کرد: ما باید اربعین حسینی را از حالت راهپیمایی شیعی به راهپیمایی اسلامی و راهپیمایی مستضعفان علیه استکبار جهانی تبدیل کنیم.

ششمین همایش بین المللی اربعین حسینی با عنوان اربعین؛ همبستگی ملی، هم گرایی اسلامی و مقاومت جهانی با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، علیرضا زاکانی شهردار تهران و جمعی ازاندیشمندان، امروز دوشنبه ۲۰ شهریور در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه اصلاح نظام اداری در زنجان با محور شفافیت و بهره‌وری
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
پیام تبریک استاندار لرستان بمناسبت گرامیداشت روز پرستار 
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
قالیباف: «مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر امر جناحی است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
قاری زنجانی در جمع برگزیدگان دوره ارتقای قاریان ممتاز
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)