• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۴۲۷۴
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

دانشکده‌های علوم انسانی از پیاده‌روی اربعین، نظریه‌های مدیریتی استخراج کنند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشکده‌های علوم انسانی از پیاده‌روی اربعین، نظریه‌های روان‌شناختی، جامعه‌شناسی و مدیریتی استخراج و آن را بررسی کنند.

دانشکده‌های علوم انسانی از پیاده‌روی اربعین، نظریه‌های مدیریتی استخراج کنندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در ششمین همایش بین‌المللی اربعین که در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، گفت: می‌ترسم دانشکده‌های علوم انسانی ما این واقعه عظیم تمدنی را روایت‌گری نکرده و از آن، نظریات روان‌شناختی، جامعه‌شناسی و مدیریتی استخراج نکنند، به طور قطع می‌توان نظریات مختلفی از جمله نظریه مدیریتی از راهپیمایی اربعین استخراج و بررسی کرد.
حجت‌الاسلام خسروپناه، گفت: ماجرای پیاده‌روی اربعین سه ساحت دارد که به نظرم گرچه به هم مرتبط هستند، اما باید نگاه مستقلی به آن‌ها داشت، یک ساحت این است که راهپیمایی اربعین، حکم فقهی دارد یعنی تاکید موکد بر آن شده و عملی مستحبی است. امام حسن عسکری (ع) فرموده است: «مومن پنج علامت دارد که یکی از آن‌ها زیارت اربعین است»؛ بنابراین هر گام در پیاده‌روی اربعین و همچنین زیارت آن حضرت، دو عمل مستحبی هستند که اگر با هم جمع شوند تبدیل به یک حکم مستحب مضاعف می‌شوند.
وی گفت: ساحت دوم راهپیمایی اربعین این است که اثر جامعه شناختی شیعی و اسلامی دارد. از زمان جابر‌بن عبدالله انصاری، راهپیمایی اربعین توسط علما انجام شد و مردم نیز از آن تبعیت کردند، این راهپیمایی، آثاری همانند صداقت، محبت، خدمت و دیگر آثار جامعه‌شناختی داشته است. بیش از بیست میلیون زائر اربعین از شیعه و سنی به این آیین می‌آیند و همگی با هم برادری و صداقت دارند و به طور قطع ریشه همه این‌ها ولایت‌مداری است. راهپیمایی اربعین، سنتی قدیمی است و پدیده جدیدی نیست و آثار جامعه‌شناختی اسلامی دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ساحت سوم راهپیمایی اربعین، ساحتی است که بنده آن را به ساحت تمدنی تعبیر می‌کنم که سه مفهوم حکمت، ولایت و مقاومت را به هم متصل کرده است. اگر حکمت است به این دلیل است که خیر کثیر دارد، ولایت است، چون اگر منشأ ولایت‌مداری نداشت قطعا به نتیجه و استمرار نمی‌رسید، مقاومتی هم که در آن وجود دارد مخصوص کشور‌های اسلامی یا شیعه نیست بلکه یک مقاومت بین‌المللی است، بنابراین یک مقاومت بین‌المللی شکل گرفته است و راهپیمایی اربعین آن را تقویت می‌کند؛ بنابراین مسئله راهپیمایی اربعین را نباید تنها به عنوان یک حکم فقهی ببینیم.

وی گفت: نباید مسئله اربعین را تنها در سطح یک امر مستحب و جامعه شناختی ببینیم بلکه یک اثر تمدنی است، بنده خوف این را دارم که دانشکده‌های علوم انسانی ما این واقعه بزرگ تمدنی را روایت‌گری نکرده و از آن، نظریات روان‌شناختی، جامعه‌شناسی و مدیریتی استخراج نکنند. به طور قطع می‌توان نظریات مختلف از جمله نظریه مدیریتی از راهپیمایی اربعین استخراج و بررسی کرد که چگونه بدون دخالت دولت ایران و عراق و صرفا با حمایت مردم این راهپیمایی عظیم برگزار می‌شود و امور مربوط به اسکان و تغذیه به خوبی انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام خسروپناه افزود: اگر سطح راهپیمایی اربعین را تمدنی ببینیم دیگر منتظر نمی‌مانیم که چند شخصیت غربی مانند گیدنز و پارسونز و مانند این‌ها پیدا شوند و یک نظریه مدیریت اربعین بنویسند و سپس ما ترجمه کنیم. اگر کسی بگوید نمی‌توان از راهپیمایی اربعین نظریه استخراج کرد الفبای علوم انسانی را نمی‌داند و فقط یک مقلد و مترجم است.

وی گفت: همواره برای بنده سوال بود که چگونه ممکن است دیگران در توجه به قرآن از ما مسلمانان سبقت بگیرند تا اینکه سال ۱۳۸۰ به دانشگاهی در لندن رفتم و دیدم دو جلد کتاب مربوط به معرفی تحقیقاتِ انجام گرفته در مورد قرآن وجود دارد و گفتم پیش‌بینی امیرالمؤمنین (ع) به نتیجه رسید و میزان تحقیقات قرآنی ما به اندازه غربی‌ها نیست. ما باید راهپیمایی اربعین را دریابیم، هر چند اگر غربی‌ها هم کار علمی در این زمینه انجام دهند ما از آن‌ها نیز استفاده می‌کنیم. به طور قطع فلسفه و نتیجه این‌همایش‌ها باید کشف و استخراج نظریه‌های علوم انسانی در حوزه اربعین باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت رعایت ایمنی وسایل گرمایشی در فصل سرما
تداوم پیروزی‌ها و صدرنشینی نساجی در لیگ یک فوتبال
بررسی نحوه توزیع اعتبارات طرح‌های مسئولیت‌های اجتماعی در قم
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
زلزله جیرنده را لرزاند
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
تخصیص ۱۲۷ میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون در چهارمحال وبختیاری
خاک‌خواه در جودو از کسب نشان بازماند
برگزاری نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا
مداح اهل بیت یاری رسان بیماران نیازمند به پیوند عضو
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ پیروزی قاطع ملی‌پوشان تنیس روی میز ایران برابر قطر
برگزاری همایش «نه به تصادف، دنیایی ایمن‌تر بسازیم» در کنگاور
آراد مهدی‌زاده فینالیست ماده ۱۰۰ متر قورباغه شد
محرومیت مشوقین باشگاه پرسپولیس در کمیته انضباطی
آغاز اجرای طرح رایگان دوگانه سوز شدن خودرو‌های شخصی
پیروزی صنعت نفت آبادان مقابل پارس جنوبی جم
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
برداشت انار از غرب استان سمنان
مطالبات مردمی ۱۷ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)