پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنر مهمترین ابزار در حفظ و نشر ارزشهای الهی و معارف دینی است و باید از قدرت هنر بخصوص در فضای مجازی برای ارتقای پیوند بین هنر و دین استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدمهدی اسماعیلی در اختتامیه دومین سوگواره بینالمللی امام حسین «ع» در قم، افزود: در اربعین امسال شاهد رویشهای مبارکی در عرصه هنر بودیم و پیوند هنر با معنویت و دین به برکت اندیشمندان و صاحبان ذوق و اندیشه با قدرت در حال انجام است.
اسماعیلی یادآور شد: مسائل مختلف فضای مجازی فرصت و تهدیداتی بوجود آورده است که یکی از مهمترین فرصتهای این فضا، تولید محتوا در عرصه دین و به خصوص مکتب عاشورا است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به در هم تنیدگی هنر و فرهنگ اسلامی، گفت: آثار تاریخی و میراثی به یادگار مانده از ادوار تاریخی نشان از این دارد که هنرمندان برجسته در طول تاریخ بهترین آثار خود را صرف دین کرده اند.
اسماعیلی تاکید کرد: کلید واژه اربعین، از دهه چهل شمسی به یکی از مفاهیم مهم در شکلگیری انقلاب اسلامی تبدیل شده و جایگاه والای در بین همه علاقهمندان به انقلاب اسلامی دارد.
وی با بیان اینکه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اربعین و مقاومت را به هم گره زد، گفت: با وجود تمام تلاش دشمنان در کمرنگ کردن جلوه و رونق مناسک دینی، طبق آمار و پایشهای میدانی بیش از ۸۴ درصد مردم در محرم امسال سیاه پوش امام حسین علیهالسلام بودند و ۶۰ درصد مردم طی این دو ماه برای مجالس مذهبی نذری روضه داشتند و ۷۲ درصد مردم علاقمند شرکت در راهپیمایی اربعین بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شکوه و عظمت مردم ایران در برپایی مناسک و آیینهای دینی متاسفانه کمتر در رسانهها پوشش و منعکس میشود در حالیکه کوچکترین اتفاقی که در نقطه مقابل رخ میدهد بشدت مورد توجه رسانههای معاند قرار میگیرد.
گفتنی است در مجموع برای شش بخش دومین سوگواره ملت امام حسین (ع) ۱۲هزار و ۸۰۷ اثر ارسال شد که از این بین ۳ هزار و ۸۹۷ اثر گرافیکی، ۲ هزار و ۸۷۰ اثر تصویری، ۱۹۰ اثر خبری، ۴۶۴ اثر رادیویی، هزار و ۲۸۹ اثر متنی و ۴هزار و ۹۷ معرفی کنشگر بود.
سوگواره ملت امام حسین (ع) تلاش میکند تا با هم افزایی و شناخت ظرفیتها، نیازها، استعدادها و تبادل تجارب تلاشگران عرصه عاشورا و برانگیختن درک و باور مدیران نسبت به اهمیت تجمیع ظرفیتها و تلفیق سوگوارهها، بتواند فضای مجازی را به حسینیه اعظم بدل کند.
دومین سوگواره دارای شش بخش متون ادبی، رسانههای تصویری، رسانههای خبری، صوت و رادیو، کنشگری عاشورایی و گرافیک بود و در نهایت با اعلان ۶۴ نفر برتر و ۳۲ نفر شایسته تقدیر به کار خود پایان داد