• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۹۹۳۱
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۷
سیاسی » عمومی

تایید عضویت دادستان کل کشور در هیئت عالی بانک مرکزی

مجمع تشخیص مصلحت نظام، موادی از طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ابتدای جلسه مجمع، دکتر محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع با اشاره به تصحیح ماده ۲۴ آئین نامه مجمع از سوی مقام معظم رهبری، گفت: بر این اساس جلسات مجمع با حضور دو سوم اعضا رسمیت می‌یابد و نصاب رای در موضوعات اختلافی، از رای دو سوم اعضای مجمع به رای سه پنجم کل اعضای مجمع تغییر کرده است.
در ادامه، بررسی «طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» که پس از رد موادی از آن در شورای نگهبان، با اصرار مجلس بر رای خود، به مجمع ارجاع شده است، در دستور کار قرار گرفت.

تایید عضویت دادستان کل کشور در هیئت عالی بانک مرکزی
مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به مصوبه جلسه پیشین خود درباره عضویت دادستان کل کشور در هیئت عالی بانک مرکزی، اصلاح عبارتی در بند (ج) ماده ۹ این مصوبه را تصویب کرد.
همچنین موضوع بند (ذ) ماده ۱۸ این مصوبه مطرح شد که پس از تبادل نظر موافقان و مخالفان و استماع نظر رئیس کل بانک مرکزی، مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب کرد: «چگونگی نظارت فقهی موضوع این ماده در چارچوب مفاد ماده ۱۸ و ساختار‌های نظارتی بانک مرکزی، توسط دبیر شورا پیشنهاد و پس از تصویب در شورای فقهی، توسط رئیس کل بانک مرکزی ابلاغ می‌شود.»
سپس بررسی ماده ۲۲ طرح بانک مرکزی در دستور کار قرار گرفت و موافقان و مخالفان مصوبات مجلس و کمیسیون اقتصادی مجمع به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در ادامه اظهارات موافقان و مخالفان، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای، رئیس قوه قضائیه گفت: قانون فعلی اختیار و اقتدار لازم را به بانک مرکزی داده است.
وی از مسئولان بانک مرکزی خواست گزارشی از تصمیمات این نهاد در ارائه مجوز به بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری خصوصی و نیز ابطال یا ادغام آن‌ها ارائه و اعلام کنند که از سال ۱۳۸۰ تاکنون چند موسسه مالی و بانکی بر خلاف قوانین و مقررات تشکیل شده است و چند مجوز را لغو کرده اند؟
رئیس قوه قضائیه افزود: علت ناترازی‌ها در برخی بانک‌ها ناشی از تصمیمات خود بانک مرکزی بوده که قانون دارد، اما با اقتدار عمل نشده است.
در ادامه جلسه، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور گفت: در کمیسیون تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اصل مشکل در نظام بانکی کشور، شناسایی شده است. اینکه حقوق افراد تضییع نشود حتما مهم است، اما در کنار این، باید به دنبال سازوکاری بود که اقتدار بانک مرکزی هم تامین شود. وی افزود: با توجه به ضرورت‌های فعلی، باید به بانک مرکزی اختیارات لازم را بدهیم تا جلوی تخلفات را بگیریم.
رئیس جمهور گفت: باید مانند دیوان محاسبات و سازمان نظام مالیاتی، ساز و کار قضایی درون سازمانی را در بانک مرکزی تدبیر کنیم. آقای رئیسی افزود: نظر کمیسیون تخصصی مجمع ضمن حفظ حقوق افراد به اقتدار بانک مرکزی هم کمک می‌کند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز با بیان اینکه اقتدار بانک مرکزی و یا هر نهادی را نباید با هزینه و تقطیع اقتدار یک نهاد دیگر، تقویت کرد، گفت: در تمام مواردی که قاضی در هیئتی یا نهادی گذاشته می‌شود، باید رای قاضی حاکم باشد و نباید اقتدار نهاد‌های رسمی را بر هم زد.
وی افزود: کنار گذاشتن قوه قضائیه که مرجع تظلم خواهی آحاد جامعه است، به مصلحت نیست.
بنابر این گزارش پس از این مباحث، طبق آئین نامه داخلی مجمع، ابتدا ماده ۲۲ مصوبه اصراری مجلس به رای گذاشته شد که رای نیاورد. سپس ارجاع آن به کمیسیون مشترک تخصصی متشکل از کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی و کمیسیون حقوقی و قضایی برای بررسی بیشتر موضوع و ارائه پیشنهاد مطرح شد که به تصویب اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید.
بر اساس ماده ۲۲ مصوب مجلس شورای اسلامی در طرح بانک مرکزی، برای رسیدگی به تخلفات اشخاص تحت نظارت یا مدیران، کارکنان و سهام داران موسسات موثر، موسسات اعتباری و بانک ها، هیئت‌های بدوی انتظامی و تجدید نظر در بانک مرکزی تشکیل می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
تأکید بر اصلاح الگوی کشت و حمایت از تولیدکنندگان در جلسه شورای کشاورزی رودبار جنوب
دعای هر روز و روز پنجم ماه مبارک رمضان
نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور
تشییع مادر شهید در روستای امیری ریگ شهرستان لردگان
تساوی تراکتور مقابل ملوان بندرانزلی
آتش سوزی خودرو در جاده میناب جان یک نفر را گرفت
تزریق نقدینگی به صنایع خوزستان؛ امید جدید برای احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی
رشد ۲۴ درصدی ثبت‌نام داوطلبان هفتمین دوره شورا‌های اسلامی روستا در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)