• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۸۳۵۱۷
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در مسیر بی‌اعتبار شدن

کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در سال‌های اخیر به‌دست موسسان خود در حال تضعیف شدن است.

کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در مسیر بی‌اعتبار شدنبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (ECHR) به تازگی هفتاد سالگی خود را جشن گرفت؛ این معاهده بین‌المللی از زمان لازم‌الاجرا شدن در سه سپتامبر ۱۹۵۳ تاکنون مسیر پر فرازونشیبی را پشت سر گذاشته است.

کنوانسیون اروپایی حقوق بشر که با هدف دفاع از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی به‌صورت یک سازمان مستقل بین‌المللی و مستقل از اتحادیه اروپا به دست شورای اروپا از خاکستر جنگ جهانی دوم متولد شد و اکنون ۴۷ کشور عضو آن هستند، در حال حاضر با انتقاد‌های زیادی و تهدید‌های مخاطره‌آمیزی مواجه است.

بسیاری از اصول گنجانده شده در کنوانسیون اروپایی حقوق بشر ریشه در اسناد تاریخی مختلف از جمله منشور ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر دارند و با هدف‌های ارزشمندی در نظر گرفته شده‌اند.

اجرای مفاد کنوانسیون مذکور به دادگاه اروپایی حقوق بشر به‌عنوان یک دادگاه بین‌المللی مستقر در استراسبورگ سپرده شده است؛ گفته می‌شود همه می‌توانند در صورت اعتراض به نقض مفاد کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در کشور‌های اروپایی پس از ناموفق ماندن راه‌های جبران خسارت در دیگر محاکم، به این دادگاه مراجعه کنند.

تضعیف کنوانسیون اروپایی حقوق بشر به‌نوبه خود به تضعیف دادگاه اروپایی حقوق بشر که به دلیل برخی از آرای قضایی خود مورد انتقاد قرار دارد، کمک می‌کند.

سایه انتقاد‌ها و تهدید‌ها بر کنوانسیون اروپایی حقوق بشر
کنوانسیون و دادگاه اروپایی حقوق بشر در سال‌های اخیر با تهدید‌ها و انتقاد‌های جدی مواجه بوده‌اند.

این معاهده حقوق بشری در حالی زیر سایه فشار‌های ناشی از روی کار آمدن دولت‌ها و قدرت گرفتن گروه‌ها و احزاب راستگرای افراطی در سراسر قاره اروپا قرار گرفته که انتقاد‌ها از عملکرد این معاهده و دادگاه منبعث از آن از جهات مختلف بالا گرفته است.

در عین حال، خروج برخی از اعضا شامل یونان و روسیه و تهدید انگلیس مبنی بر خروج از این کنوانسیون، تضعیف کنوانسیون اروپایی حقوق بشر را در پی داشته است.

اگرچه تهدید‌های انگلیس به‌عنوان یکی از تدوین‌کنندگان کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و نخستین امضاکننده آن، مبنی بر خروج از کنوانسیون مذکور در پی تشدید چالش‌های حقوقی در زمینه مهاجرت افزایش یافته، اما این روند مسبوق به سابقه بوده است.

«ترزا می»، نخست‌وزیر اسبق انگلیس در سال ۲۰۱۶ با این ادعا که کنوانسیون مذکور دستان پارلمان انگلیس را در زمینه مهاجرت می‌بندد، ضمن این که تاثیری بر تسلیم برخی از کشور‌های عضو به رعایت حقوق بشر ندارد، خواستار خروج کشورش از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر شد.

مهم‌ترین انتقادی که در سال‌های اخیر به‌شکل گسترده متوجه کنوانسیون اروپایی حقوق بشر شده، تشدید و گسترش نقض‌های حقوق بشری در زمینه مهاجرت از سوی کشور‌های اروپایی است.

در واقع، سیاست‌های ضد مهاجرتی در اروپا به‌شکل مداوم سبب رقم خوردن فجایع انسانی در مرز‌ها و درون خاک کشور‌های اروپایی می‌شود.

البته دایره انتقاد‌ها از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر براساس مفاد آن گسترده است؛ ناکامی این کنوانسیون در حفظ و حراست از حقوق مختلف مانند محاکمه عادلانه، احترام به حریم خصوصی، آزادی بیان، ممنوعیت شکنجه و ممنوعیت برده‌داری به‌عنوان چالش‌های مهم حقوق بشری در کشور‌های اروپایی مورد بحث است.

گذشته از ناکامی کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در پیاده‌سازی مفاد خود، تضعیف کنوانسیون مذکور تا حد زیادی به رویکرد منفی دولت‌های اروپایی به این کنوانسیون به خاطر ثبت موارد متعدد شکایت از نقض حقوق بشر از دولت‌های اروپایی علیه شهروندان خودشان است.

تضعیف کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در برهه حساس تاریخ اروپا که مملو از نقض‌های مکرر حقوق بشر است، می‌تواند مخاطرات زیادی برای جمعیت گسترده‌ای در سراسر جهان، در زمان حاضر و در آینده داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و توقیف پنج هزار جفت کفش احتکار شده در اصفهان
رونمایی از کتاب «بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی»
درخشش کرمان در مسابقات قهرمانی فوتبال ۵ نفره جوانان کشور
لزوم تبیین حقیقت انقلاب برای دانشجویان، با گفت‌وگوی صمیمانه و روشنگری
افزایش ساعت کار پایانه مرزی لطف آباد خراسان رضوی
ورود دو سامانه بارشی به مازندران طی یک هفته آینده
از اجرایی شدن طرح کارت امید مادران تا شناسایی ۱۲ هزار زوج نابارور در استان
تعطیلی دو مرکز غیرمجاز دندان‌پزشکی و خدمات زیبایی در آبادان
پیگیری اصلاح نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی جاده‌های کرمان
گرامیداشت هفته امور تربیتی در گرگان
محرومیت ۴ بازیکن شاغل در لیگ حرفه‌ای بسکتبال
رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت و ماه انفاق و مهربانی
مشارکت ۱۸ درصدی خیرین در مدرسه‌سازی
تشدید نظارت بر بازار زنجان در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان
تکریم خانواده شهید بهروز خاکسار در سلماس
همت خیران در ساخت بزرگترین کتابخانه روستایی کشور
هشدار طوفان و کاهش کیفیت هوا در کرمان
تجلیل از دانش‌آموز فعال محیط‌زیست در تکاب
تاج: توسعه فوتبال بانوان یک ضرورت است
رای کمیته انضباطی والیبال درباره شکایت شهداب یزد از قلیچ نیازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
اعلام قیمت تضمینی پیله ابریشم
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)