• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۸۶۴۱۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳
خوزستان » اقتصادی

اسکورت نفتکش‌های ایرانی در طول دوران دفاع مقدس

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ تدابیر لازم و اجرای تاکتیک‌های ویژه ، عملیات اسکورت نفتکش‌های کشور را در طول دفاع مقدس با موفقیت انجام داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، با آغاز جنگ تحمیلی ظرفیت بنادر خرمشهر و آبادان به‌دلیل اینکه در معرض تیر مستقیم نیرو‌های بعثی بود غیرقابل استفاده شدند. با غیر قابل استفاده شدن اسکله‌ها و لنگرگاه‌های بنادر حاشیه اروندرود و نبود بندر مناسب در خلیج‌فارس و دریای عمان، عمده تلاش تأمین مایحتاج و ارزاق عمومی و ضروری کشور و نیازمندی‌های جبهه و جنگ در بندر امام خمینی (ره) متمرکز شد.

اسکورت نفتکش‌های ایرانی در طول دوران دفاع مقدس

کشتی‌های ورودی و خروجی به خورموسی در تیررس موشک‌های ساحل به دریا و موشک‌های دریا پایه و هوا پایه عراق قرار داشت و آسیب دیدن و متوقف ماندن کشتی‌ها در آبراه خورموسی، افزون بر ایجاد محدودیت تردد در این کانال راهبردی و قطع خطوط مواصلاتی دریایی خودی می‌توانست در ابعاد مختلف نظامی، سیاسی و به‌ویژه در اداره امور جنگ و امنیت ملی کشور تأثیری فوق‌العاده داشته، باعث بحران کمبود مایحتاج کشور شود.

این موضوع برای دشمن بعثی چنان اهمیتی داشت که در طول جنگ تحمیلی همواره همه سعی و تلاش خود را در شمال خلیج‌فارس به این مسئله معطوف می‌داشت، به گونه‌ای که در این زمینه در طول هشت سال جنگ تحمیلی با شلیک بیش از ۱۱۰۰ فروند موشک و استفاده از صد‌ها مین شناور در دریا سعی در ایجاد اختلال در خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران کرد.

دشمن در روز‌های آغاز جنگ با به‌کارگیری موشک‌های استیکس ناوچه‌های موشک‌انداز، کشتی‌های تجاری و شرکت ملی نفتکش جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار می‌داد، که پس از عملیات ظفرمند مروارید در هفتم آذر ۱۳۵۹ که باعث انهدام بیش از نیمی از نیروی دریایی عراق و کسب برتری دریایی جمهوری اسلامی ایران شد، با بهره‌گیری از ترفند‌های مختلف دیگر از جمله پرتاب موشک‌های ساحل به دریای کرم ابریشم مستقر در منطقه راس البیشه و موشک‌های اگزوست اهدایی غرب توسط هواپیما‌های اجاره‌ای سوپر اتاندارد و بالگرد‌های سوپر فرلون سعی در قطع خطوط مواصلاتی دریایی و اختلال در امر صدور نفت جمهوری اسلامی ایران را داشت.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ تدابیر لازم و اجرای تاکتیک‌های ویژه و به‌کارگیری مناسب یگان‌های شناور رزمی و گروه‌های عملیات ویژه تکاوران و غواصان و پشتیبانی هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی قهرمان کشور و بالگرد‌های هوادریا در طول جنگ تحمیلی، اسکورت هزاران فروند کشتی در قالب ۲۵۰ عملیات اسکورت کاروان‌های تجاری و نفتکش و محموله ویژه در منطقه‌ای به وسعت ۶۱ هزار کیلومتر مربع را با موفقیت کامل و کمترین تلفات و خسارت‌های ممکن انجام داده و در این زمینه توانست یکی از اهداف مهم جنگ دریایی را که همانا باز نگه داشتن خطوط مواصلاتی دریایی خودی است تحقق بخشد.

سلسله عملیات اسکورت کاروان‌های تجاری و نفتکش با اهداف زیر در طول جنگ با قدرت هرچه تمام‌تر به اجرا درآمد:

ـ باز نگه داشتن خطوط مواصلاتی دریایی کشور.

ـ جلوگیری از قطع صادرات نفت و واردات کالا‌های مورد نیاز کشور.

ـ مقابله با افزایش نرخ بیمه کشتی‌ها در منطقه و افزایش هزینه‌های جنگ.

ـ به حداقل رساندن آسیب‌پذیری کشتی‌های تجاری و نفتکش.

در طول عملیات‌های اسکورت کاروان‌های تجاری و نفتکش، حمله‌های هوایی و موشکی عدیده‌ای از سوی نیرو‌های دشمن متجاوز شکل می‌گرفت که با هوشیاری کارکنان یگان‌های شناور اسکورت‌کننده و گروه‌هایب عملیات ویژه تکاوران مستقر در کشتی‌های اسکورت شونده و استفاده از سامانه‌های جنگال و انواع تاکتیک دیگر فریب، افزون بر انهدام تعدادی از هواپیما‌ها و شناور‌های دشمن سبب انحراف صد‌ها فروند از موشک‌های دشمن شد، به‌طوری که در طول این عملیات‌های گسترده و اسکورت بیش از ۱۰ هزار فروند کشتی، تعداد ۲۵۹ فروند از کشتی‌ها (۶.۲ درصد) مورد اصابت قرار گرفته که از این تعداد ۲۰ فروند کشتی تجاری صدمات جدی دیدند و بقیه با بار سالم به بنادر مقصد هدایت شدند که این آمار در مقایسه با حجم تلاش‌های دشمن در وارد کردن خسارت‌ها و لطمه‌ها به منابع حیاتی جمهوری اسلامی ایران موفقیت بسیار ناچیزی را برای رژیم بعثی به‌دنبال داشته و همانند دیگر صحنه‌های نبرد برای دشمن ناکامی بزرگی به‌شمار می‌آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)